ilk motorum hakkında çok buyuk problem. 3 aydir çıkmazdayım.

selamlar arkadaslar;

uzun suredir forumları takip ediyorum. motorlar hakkında çeşitli yorumlar, yaşanan sorunlar, sarfedilen sozler.. ben hala ilk motorumun ne olacagına karar veremedim..
fazla maası olmayan orta karar bir insanım egitimciyim..
boyum 188 kilom 86 yapılı kemikli biriyim.

ilk motor olarak 125 liklerle basla dediler. honda cbf 125 yamaha ybr 125 iyi gider fiyatlarıda uygun geldi çok güzel dedim. ve gidip oturdum üstlerine bisiklet gibi kaldılar altımda... bu modellerin 250 likleri çok pahalı geldi bana kaldıramam..

hyosung 250 comet çok hoşuma gitti altımda iyi durdu.. ancak çok laf eden olmus yolda kalıyor, parçası gelmiyor, arıza yapıyor diyenler birsürü..

naked motorları seviyorum. bunun yanında transalp v.s enduroları begeniyorum ancak paraları yüksek ve ccleri de yeni baslayan biri olarak kendimi uygunda hissetmiyorum güvenemiyorum o motorlara binmeye..

hyosung hoşuma gitmişti 2. elide uygun fiyatlıydı minik bi kredi alır alırım diyordum ancak duyduklarım..

suzuki gs 500 lerin 2. ellerinin fiyatlarıda fena degil.. çok mu zorlanırım 500 cclikle baslasam.. gaz benim elimde degilmi sonucta sıkmazsan gitmez diyorlar..

imdat.. ne almalıyım..

öncelikle hoşgeldin hocam...

hyosung gt 250 modeli oldukça güzel ve arada bi kaçamak yapmaya uzun yola gidicek bir motordur benim kullanan kişilerle yaptıgım sohbetlerde oldukça memnun olmaları dikkatimi cekiyor ayrıca arızalar kronik değil sadece devir kesici olmamasından dolayı bir tek krank mili gidiyor ama gaz szin eliniz altında olduguna göre bu arızada size dayalı oluş oluyor..yakın arkadasımda var arada bi alıyorum bnm hoşuma gidiyor..

yedek parça gelmiyor konusuna gelince onu tam olarak bilemiyeceğim öyle bi sıkıntı yaşamadığım için...kararı ve parayı vericek olan sizsiniz ben hoşnut kalıcaksınız kanaatindeyim ama dediğim gibi kararı ve parayı vericek olan sizsiniz...

Yetiştim yetiştim...(öyle bir son cümle kurmuşsun ki paşam güldüm yaw)..

Hyo için neden öyle dimişlerki.Anlayamadım..Gayet kalite bir cruiser ve commet..

Bak bide Rebeller var..Gerçi Honda ve Honda sevmem ama elden bişey gelmez
şuan senin için...Bide en kalitelisi olan 250'lik dragstar ve viragolar...
Tadından yenmez...

Bak bunlar viragolar..
.
Ucuzu: TIKLA.

Orta : TIKLA.

En İyisi: TIKLA.

Dragstar: TILKA.

Buda Rebel:
Ucuz.: TIKLA.
Orta: TIKLA.

İYİSİ : TIKLA.

Son düzenleme:
kim ne der bilmiyorum ama hyosung a gvenirim ben ben olsaydım alırdım o motoru bu sitedeki her motor için olumlu yada olumsuz yorum yapılır bunu unutma :rendeer:

fizik olarak baya miniksin:p
şaka bir yana hiç tecrübesiz 500 lük motora binmek pek akıl karı
değil be hocam.yani özetle ben 12 yıldır kullanıyorum bazen 250 lik makinanın bile verdiği tepkiler karşısında çaresiz kalabiliyorum.12 yıl bu ve 2 yılda kuryelik dönemim var yaklaşık 100.000 km yol demek bu sadece 2 yıl gerisini sen düşün.benim sana tavsiyem hiç kasma kendini al bi titan yada mz filan ucuza 1000-1200 ytl arası en azından işin mantıgını kap sürüşün gelişsin hiç küçük kaldı altımda kayboldu filan düşünme.düşsende kalksanda ki bunlar olacak sende göreceksin masraf çıkmaz çok.zaten 2-3 ay sonra çok az bir zararla aldıgın motoru elden çıkarır bir üst sınıfa modele gecersin.500 cc motor dediğin 50 bg makina kolay değil yani zapt etmek boya posada bakmaz at gibi teper adamı:cat:

kim ne der bilmiyorum ama hyosung a gvenirim ben ben olsaydım alırdım o motoru bu sitedeki her motor için olumlu yada olumsuz yorum yapılır bunu unutma :rendeer:

Bencede doğru bir söz...

Ama kesene uygun japonlar var..Hem kesene hemde fiziğine uyar..

Al bir drag yada virago..:cherry:

olmadı,
Honda..Hayat ondaymış ayrıca...:silent:

bu arada 4000-4500 arası güzel temiz cbf 250 yada twister rahat bulabilirsin ama hyosung gt 250 de fena değil orası tartışılır zaten çokda tartışılmıştır burada.

fizik olarak baya miniksin:p
şaka bir yana hiç tecrübesiz 500 lük motora binmek pek akıl karı
değil be hocam.yani özetle ben 12 yıldır kullanıyorum bazen 250 lik makinanın bile verdiği tepkiler karşısında çaresiz kalabiliyorum.12 yıl bu ve 2 yılda kuryelik dönemim var yaklaşık 100.000 km yol demek bu sadece 2 yıl gerisini sen düşün.benim sana tavsiyem hiç kasma kendini al bi titan yada mz filan ucuza 1000-1200 ytl arası en azından işin mantıgını kap sürüşün gelişsin hiç küçük kaldı altımda kayboldu filan düşünme.düşsende kalksanda ki bunlar olacak sende göreceksin masraf çıkmaz çok.zaten 2-3 ay sonra çok az bir zararla aldıgın motoru elden çıkarır bir üst sınıfa modele gecersin.500 cc motor dediğin 50 bg makina kolay değil yani zapt etmek boya posada bakmaz at gibi teper adamı:cat:

arkadaşım sana katılamicam iyi bi örnek vermişsin ama titanla MZ i aynı kefeye koymak olmaz çünkü asıl MZ yeni başlayanı motosikletçiliktek bezdirebilir.
eer ki MZ kulandıysan 23bg.olmasının karşısında iki zamanlı olmasından dolayı nekar seridir bilirsin yani MZ alıcaana huyo 250 alsın daha iyi.

suzukinin gs 500 ü acayip hosuma gitti.. fiyatıda mükemmel uygun bence öyle bir motora göre.. srhtsglm arkadasım mükemmel konusmus çarpmıs yüzüme gerçekleri. ama şöyle düşünüyorum, çözene kadar trafige karısmadan ara yollarda uzunca bir alısma evresi geçirsem arsalar baglar bahçelerde :D

sonrasında ufaktan motorla hasır nesir olunca çıksam yollara yapılamazmı.

Bence söylediğin kriterlere en uygun seçenek Hyosung GT250.
Boyut olarak sana oldukça uygun.
Bu motorla başlandığı takdirde tecrübe konusunda ileride sıkıntı olacağını sanmıyorum; yani boyutlar ve performans itibariyle, büyük makineye geçtiğinde rahat etmeni sağlayacak bir altyapı verebilir sana diye düşünüyorum(Kendimden biliyorum; ben de Hyo'dan sonra 600'lük makine aldım). Ayrıca seni performans olarak da seni uzun süre idare edebilecek, hemen sıkılıp "bu motor bana yetmiyor" diyeceğin bir motor da değil, 160 km.ye rahat çıkan bir makine.
Sınıfında şu anda tek olduğu için alıp satarkende zorlanmazsın, çok hareketli bir 2. el piyasası var.
Ayrıca son haberlerin doğru olduğunu varsayarsak, Hyosung'un distribütörlüğünü Kanuni'nin alması da olumlu bir gelişme olabilir.

Kısaca, bence Hyosung.

suzukinin gs 500 ü acayip hosuma gitti.. fiyatıda mükemmel uygun bence öyle bir motora göre.. srhtsglm arkadasım mükemmel konusmus çarpmıs yüzüme gerçekleri. ama şöyle düşünüyorum, çözene kadar trafige karısmadan ara yollarda uzunca bir alısma evresi geçirsem arsalar baglar bahçelerde :D sonrasında ufaktan motorla hasır nesir olunca çıksam yollara yapılamazmı.

Siz bir eğitimcisiniz.

Öncelikle neredesiniz ve kaç yaşındasınız. Eğer bulunduğunuz yerde eğitim alabilecek bir yer varsa öncelikle bir eğitim almalısınız, sonra eline ve beynine hakimsen istediğin motoru kullanabileceğine de inanabiliyorsan başlarsın.

Ama önce eğitim

GS 500 ün yakıt olarakda daha fazla yakacaktır hysongdan.gs 500ün yakıtını bilen varmı?

tam boyda kiloda aynı...

cbf 250 kullanıyorum... mukemmel rahatım...

neden cbf 250 dururken gidip hyosunglara baktınkı ?

aynı paraya cbf 250 al...

bosu bosuna sonrada wericegn servis parası cebinde kalmıs olur..

arkadasım ben hyo comet kullanıcısıyım bakımlarını yaptıktan sonra daha tık dedıgını duymadım benım boyum 1.93 ve cok cok rahatım bana sorarsan saglamlıgından rahatlıgından supen olmasın derım uzun yoldada kısa mesafedede bence cok ıdeal bır makıne tavsıye ederım

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hocam;
madem eğitimcisiniz, bu ülkenin geleceği çocuklarımızı yetiştireceksiniz.
Yani yaşamanız lazım.:)
Eğer yeni başlıyorsanız cruiser lerden uzak durmanızı tavsiye edeceğim.
Motorun hacmi bir yere kadar önemli.
Ama mesele sadece motor hacmi değil.

Gazı açmak gayet tabii ki sizin elinizde.
Ama motorun vereceği tepkileri siz belirlemiyorsunuz maalesef.
Bu nedenle kullanımı daha kolay diyebileceğim, Suzuki tercihinize katılıyorum.
Hondanın da CBF 600 modeli de fena değil.

Bizim motosiklet kullanmaya başladığımız yıllarda olan motosikletlerle yeni modeller çok farklı.
Bu nedenle tavsiye etme şansım yok.
Her çıkan modeli deneme şansım da yok.
Bu nedenle teknik verilere dayanarak yorum yapabiliyorum
Sanırım Suzuki doğru tecih olacak...

Şimdiden hayırlı olsun...:cat:

boy we kilonu okuduktan sonra dierlerini okumadım bile...tawsiyem: burgman, 150 zat, X9 yada peugeot satelis...fiyatları araştırman qerek...hayırlı olsun şimdiden...

Naked,cruiser,scooter tavsiyeleri ardı arkasına geliyor:cherry:.
"srhtsglm" arkadaşıma aynen katılıyorum.İlk alacağın düşük cc motordan sıkılıp değiştirmeye çalışacaksın.Zaten tecrübesiz olduğuna göre bence ikinci el ucuz bi makine alıp acemilikten sonra az bir kayıpla değiştirmen.Honda gibi büyük bir marka bile eğitimlerinin başlangıcını CG125'le yapıyor.MAntığı pekiştirdikten sonra CBF500 tabiki sınıfının tercih edilebilir makinaları arasındadır.

Hocam;
madem eğitimcisiniz, bu ülkenin geleceği çocuklarımızı yetiştireceksiniz.
Yani yaşamanız lazım.:)
Eğer yeni başlıyorsanız cruiser lerden uzak durmanızı tavsiye edeceğim.
Motorun hacmi bir yere kadar önemli.
Ama mesele sadece motor hacmi değil.

Gazı açmak gayet tabii ki sizin elinizde.
Ama motorun vereceği tepkileri siz belirlemiyorsunuz maalesef.
Bu nedenle kullanımı daha kolay diyebileceğim, Suzuki tercihinize katılıyorum.
Hondanın da CBF 600 modeli de fena değil.

Bizim motosiklet kullanmaya başladığımız yıllarda olan motosikletlerle yeni modeller çok farklı.
Bu nedenle tavsiye etme şansım yok.
Her çıkan modeli deneme şansım da yok.
Bu nedenle teknik verilere dayanarak yorum yapabiliyorum
Sanırım Suzuki doğru tecih olacak...

Şimdiden hayırlı olsun...:cat:

hiç tecrübesi olmayan daha 1 km yol yapmamış birine cbf 600 veya suzuki gs 500 iyidir doğru tercih demek pek mantıklı gelmedi bana???

arkadaşım sana katılamicam iyi bi örnek vermişsin ama titanla MZ i aynı kefeye koymak olmaz çünkü asıl MZ yeni başlayanı motosikletçiliktek bezdirebilir.
eer ki MZ kulandıysan 23bg.olmasının karşısında iki zamanlı olmasından dolayı nekar seridir bilirsin yani MZ alıcaana huyo 250 alsın daha iyi.

valla arkadaşım ben etz 251 le başladım motosiklet kullanmaya 90 modeldi hatta beyaz kafa hiçte soğutmadı beni sevdamdan.aksine halada severim mz i.serilik konusunda haklısın ama ben olaya farklı açıdan yaklaşmıştım tamamen maddi açıdan.hepimiz biliyoruzki ilk 3-5 ay düşe kalka geçer.yazık günah yani pahalı makinada bi titan bi mz parası zaten gider.he tabi hiç bişeyde olmaz belki bu benim düşüncem.

Son düzenleme:
bir üniversitede ögretim üyesiyim. soran arkadas için.. evet yaşamam lazım daha küçük laikcikler yetiştirecegim burada verdiğimiz savaşlar var. :)
ancak bu motor işini sizlerin tavsiyeleriyle halledebilirsem çok mutlu olacagım. destek için çok teşekkürler lütfen devam etsin gören arkadaslar fikir yazmaya. ufak bir defter aldım kendime neredeyse doldu tavsiye ve karsılastırmalarla :)

cembone hocam saygılar, bence siz sıfır bi honda cbf 250 alın, kariyerinizden ötürü olgun da bir insansınız, gereken sabrı göstereceğinize inanıyorum alışma konusunda, debriyajlı motorla başlamak scooter ile başlamanın verdiği ( sol el - debriyaj) tembelliğini bertaraf etmenize imkan verir diye düşünüyorum. Debriyajlı (manuel debriyaj) motorlarda her zaman kontrol kullanıcıdadır. Frensiz bile durdurulabilir motor ustalaşınca. cbf250 ye ileride uzun yola gideceğiniz zaman enduro tarzı lastikler de takabilirsiniz, yolu daha iyi tutar, zaten yeterince kalın lastikleri var. Ayrıca 6 vitesli olması ilerideki hız ihtiyacını da karşılar diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar