ilk motor ktm ve aile problemi

merhaba abilerim ablalarım öncelikle saygılar :D yeni ehliyet aldım ve motosiklet almak istiyorum daha önce kullanmışlığım var abilerimizin arkadaşlarımızın vardı köydede sürmüştüm az çok deneyim var ama bi honda vs almak istemiyorum ninja gibi çünkü hem kendimi hemde karşıda ki insanı bile bile tehlikeye atarım kullandığımdada şuanlık bana göre olmadığını anladım zaten ktm 125 duke çok mantıklı geldi boyum 1.83 kilo 70 büyükde gelmez sizden yorum almak istiyorum başka tavsiyeniz var mı. genç olduğum için illaki görünüş önemli hız çok önemli değil bazıları gibi gidip direk hondanın bi modelini alıp istanbul yolunda erkenden gitmek istemiyorum dediğim gibi tecrübemde fazla değil. ikinci problemim ise aile faktörü pederle konuştuk yatkın biraz o ama anne abla çok karşı çıkıyor motor kazalarını görmüyomusun vs vs diye yani öyle bi önyargı var ki ha gidip binadan atlayım ha motor alıyım demişim ikisi onlar için aynı şey ne yapabilirim onların gönlü olmadanda almak istemiyorum açıkcası marifet değil ama yıllarca araba kullandım küçüklügümden beri babam verirdi ama motorun bana verdiği zevki vermiyo ve sürekli altımda olmuyo bi kaç tavsiyeniz lazım aranıza katılmam için:mrgreen: son olarakda motor hırsızlıgı oturdugum yer ankarada en çok motorcu olan yerlerden biri çoguda hırsız duke gibi bi motoru alırsam illaki denemeler olacaktır çok çalındı nasıl korurum motorumu çok önemli tavsiye verirseniz çok sevinirim
edit: ekipmanım kesinlikle olacak nolur nolmaz söyliyenler olur diye söylüyorum bide ankarada servisi varmıdır ?

Son düzenleme:
Benim sana tavsiyem motor alsan aileni razı etmek koşuluyla bile şunu kendine sor ben ne kadar motor sürerim. Sonrasında devam edersem ne alırım. Ktm bence ilk başlangıç için pahalı parca ve servis olarak. Honda cbr125 2.el yeni ve temiz bisey alabilirsin. Şuan için senin için daha mantıklı ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru korumanin en iyi yolu kasko yaptirmak ama maliyeti yuksek.Alarm kilit hatta en iyisi kapali garaj.Oda olmadi daha iyi yeri olan mesela kapali motoru orada birakmak gibi...
Aile konusunda cevap zor.İlk dusmende ki insaallah dusme! biz demistik olacak.Onlara guven verecek sekilde surki ikna olsunlar derim.

motor devam ederim edersem alacağım şeyleri şuan düşünmedim zaman gösterir onu. sence neden honda cbr 125 ve neden benim için daha mantıklı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:59 ----------

sürmemde sıkıntı yok. düşme diye bişey yok yani bence illaki düşer insan bu konuda tecrübeli abilerim vardır illaki nasıl ikna edicegim konusunda

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:02 ----------

67 görüntülemede tavsiye verebilecek 2 kişi mi var sadece :D

Illaki Honda benim de boy 1.84 ktm icin cok heveslendim ama isletme maliyeti ve yedek parca gibi durumlardan vazgectim birde cok fazla duke var satilik 2000 km. de hirsizlik konusunda da bir arkadasin taksi duraginin orada taksiciler var iken varaderosunu caldilar aylik abonelik yapacagin surekli bekci olan bir otopark yoksa isin zor.

neden honda abi honda honda şurdan geçen çocuga sorsan honda der açıklama yok ama. bence artık isminden para kazanmaya çalışan bi markadır honda honda sürenlerede soruyorum bi gün geberip gidicez üstünde frenlerinden sürekli şikayet çalınma konusundada gerekirse eve çıkartırım yapacak bişey yok ama şu hondayı açıklayın

:) servisi bol parçası ucuz ve cbr125 o kadar çok kullanıldı i kullananların çoğu da 10 bin devirlerde zorlayarak kullanıyor gene bisey olmadı benim bildiğim bi arka amorsitor patladı garantinden değiştiler. Ben CBR 250r kullandim 20 bin km yağ eksikti garantimden motor değişti. İkincisi parçaları çok ucuz ktm ye göre 3.si ikinci el piyasası çok daha iyi. 4. Sü düşmeyen motorcu yok buna
Bahanen çok olacak :)

hondaya kafama biraz yattı ama bana küçük gelir bence 1.83 boy var başka modeller yok mu hondadan başka ayrıca hondanın istedigi kadar sevisi bol olsun çok zayıflar bi parçayı 2 ay beklersin dediğim gibi artık ismiyle para kazanan bi marka hatta 2013 modellerine bakın alan kişiler hemen satıyo sebebi ise çok basit ama direk sogutuyolar insanları soguma sebepleri ise lastikleri iğrenç bi tekerlekle çıkıyo fabrikadan her alan daha 100 km olmadan düşüyo direk soguyo şimdi size sorum honda gibi bi markaya uyduruk bi lastik yakışıyo mu anlamadığım her koşulda hondayı korumanız eğer düzgün bi şekilde çıkarsalar binen 250 600 diye gidicek büyük ihtimalle ama ktmye bakın tek şikayetleri vites geçişleri anlatabiliyomuyum aşık ediyolar markaya alan bi üstünü beklemeye geçiyo ama ktmyi kimse önermiyo bende hondaya doğru kaymaya başladım :D bi kaç tane daha öneri alabilirsem çok sevinirim model konusunda aile nasıl ikna edilir konusunda

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:37 ----------

en büyük saçmalık 2. el 2013 2 el adam 0dan 100 lira eksik istiyo :D bkz :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sifir-ayarinda-renk-farkiyla-tarzi-hisset-137480433/detay hatta 0dan 10 lira fazla istiyo :D bu durumu bana biri açıklasın piyasa hep böyle

İsmiyle para kazanan diyorsun da hangisi ismiyle kazanmıyor ki kapitalist sistem bu adı üzerinde bide stok lastiklerin hangisi iyi küçük cc motor larda

Bence alacağın motorun şeklini ve markasını seveceksin en önemlisi bu. Bu şimdilik beni idare eder dediğin zaman ikinci gün başka motor bakmaya başlarsın buda en kötüsü.Çünkü motor zevk işidir ,işe yaraması ikinci planda gelir. Bence 125-150cc de en yakışıklısı honda cbr125 ve yamaha yzf 125r ikisinden birini al cbf150-ybr125-tvs rtr150 bunlarda ihtiyar işi ktm de kaliteli ama sanki bayanların tercihi olmuş bu aralar:mrgreen:

vall o boyla ktm ile tuvalette oturuyomuş gibi olursun...125 lik alırsan da çok çabuk sıkılırsın...200 lük normal bence...ankara da ulusan bakıyor motora...çalınma olayında ise ankara nın neresinde oturuyosun..çalınma olayı çok sık duymadık bu sezon...ben 1 tane duydum..

önce motorlar hakkında daha çok bilgi edin, kararını verince koruma ekipmanlarını tamamla. ailen ile ilgili de yavaş yavaş evde bunun konuşulmasını sağla. motosiklet kelimesine alışsınlar. sonrası kolay.

dikmende valla bırak moturu çalınmayan bişey yok burda :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:53 ----------

honda cbr 250 ile 125 arasında ki farkalr nelerdir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar