İlk kazanızı motor sürmeye başladıktan nkdr sonra yaptınız?

yaklaşık 50-60 saniye sonra..
pejo 105 e bnmiştim hayatımda ilk bindiğim motordu 9 yaşmdaydm .. azcık gezdm hoşuma gitti basıyım biraz dedim..
karşıdan araba gelnce heycanlandım fren yapıcama gaza dahada asıldım kendimi komşunu duvarında buldm motorda bnm üstümde tabi:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Hııımmmm...
Ne kadar sonra olduğunu bilmiyorum fakat;

Sene 1988..Adana Hava Alanı yolu ve yaz sıcağında
1976 model BMW R60-6 vardı benim..Virajda altımdan fırladı..
Yolkenarı çakıldı ve virajı alamayıp çakıllı tarafa doğru kaydı.Düştüm.

Çene altım, parmaklarım, dizim ve sağ göğsüm aşırı derecede sıyrıldı...
Biraz dinlendikten sonra tekrar motosiklete bindim ..kendim hastahaneye
gittim.Hava sıcak..Kan derime yapışmış...

.Kask mı?...O neki ..O zaman kask bilmezdik..Gençtik.Karizma çizer.
Kızlar bizi fark etmezdi...Şimdi kasksız makinaya
binmem abi..Kafam bana lazım bu aralar..:mrgreen:

Hade kalın sağlıcakla..:p

11 yıl sonra yaptım.11 Eylül 2007'de, daha önceden konu olarak yazmıştım tekrar anlatmaya gerek yok...

30 km sonra :)
yokuş inişinde peşime takılan ve 2 mertededen takip eden araca yol vermek için yolun sağındaki mıcırlı yola girmiştim.
kask olunca kafayı koruduk lakin bot olmadığı için bilekte bir kaç gün ağrı çektim

Son düzenleme:
Hemserilerim Allah bır daha kımseye kaza bela vermesın okurken cok uzuldum:salut:

1 hafta sonra,yokuş aşşağıya inerken tozlu topraklı yolda yan yattım ondan 1 ay sonrada kasiste hızlı girmem sonucu motor altımdan fırladı,en son yaptığım kaza tramvay yolunda raylara tekerin yan gelmesi sonucu motoru yatırmıştım,Allah kimseye kaza bela vermesin,ama bazende ufak tefek kazalar sonucu bilgi sahibi oluyorsun

3 sene sonra cbr600 f ile yaptım. 18-19 yaşlarındaydım ve artçı taşıyordum.
Islak lağımlı bir asfalttan geçerken yavaşladım ve daha yavaş geçmek isterken arkamdan gelen bir aracın kornasıyla panikledim ve makina kızakladı ve yan kaymaya başladı ben ve kuzenim lağım içinde güzel bir şekilde boka battık:)
Çok şükür sadece 5 metre civarında kaydık hızımız düşüktü o arkadan gelen araca ise saygılarımı ilettim:)
Motorda sanırım sol granj çatladı, kırıldı bunun dışında fazla hasarda olmadı:)
İlkler güzeldir:)

İlkler güzelde,
Fazla dikenli olmadıkça :mrgreen:
Allahtan hız düşükmüş :rendeer:

GKN

motorumu ilk aldığım an, vitesleri gösterdiler,ve gazı freni
gazı sıktığım gibi makina kafama geçti:mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ben hatırlamıyorum ama 6 yada 7 kez kaza yaptım

allaha şükür ben hiç yapmadım ama pejo ile başkası kullanıyordu motoru ozaman bikere olduğumuz yere düşmüştük ben bisikletten düştüğüm için tecrübe oldu herhalde daha motorda seftem olmadı

Halısaha maçı yapan değerli abimin YBR motoruyla kendimi eve bırakırken :cherry: sokağı geçerken dön dön dedi panikledim dönmek istedim yatırdık motoru abi 110 kilo beni tuttu ayakta kaldık motoruda tuttu ama motor yattı tabi:)

Allah korusun! kaza yapmaya niyetim yok, ilk motorum 3sene oldu 16000km yaptım nazar değmesin :) maşallah!

Ben 16 yaşımdaydım, abimin motoru evin bahçesinde, ve çalışıyordu. Dış kapı açık bindim motora abim gibi yapmak istedim, vitese taktım elimi birden çektim debriyajdan , motor fırladı kapıdan ve yolu geçip komşunun bahçe duvarına güüümm, ben motorun üstünden alçak bahçe duvarını aşıp komşunun mısırlarının üzerine uçtum bena hiçbişey olmamıştı. motorun ön tarafı kısaldı ön maşa geriye geldi abim önce bana baktı, bende bişey olmadığını görünce ondan temiz bir dayak yedim. o zaman canım yandı motordandüşmekten değil abim beni dövdü diye. ama ondan sonra bendeki hırsı kamçılamış oldu. şu an 67 yaşımı doldurdum. ve hala motoru tercih ediyorum. o günden bu güne kadar sayısız kazalar geçirdim. en son iki ay önce ayağımı kırdım 18 günde alçıyı söküp attım ve motora devam. hiç kimse motoru tam öğrendim ben kaza yapmam artık diye düşünmesin. ne kadar tecrübeli olsan bile bir an gözünü ve diğer duyularını başka yere yönlendirsen , o an kaza anı olabiliyor. Allah kimseye kaza vermesin

ben ilk kazamı yaptığımda çocuktum hala hayal mayal annemin anlatması ile biliyorum daha yaşım 5 ya da 6 babam öğlen yemek yemeye geldi eve dükkandan :) puch marka motoru var o zaman kapanın önüne park etti bende hemen o eve girdigi gibi motorun üstüne bindim ...
In IııIIn dat dat diye bağrıp kendi kendime oynarken bide üstünde sallanıyordum motor ayaklıklarından kurtuldu hafif eğimli olduğu için motor hareket etti o arada tabi ben baştan hoşuma giderken sonra artık nasıl bağırdığımı bilmiyorum annemler çıkmış aşağı yukarı 50 metre ilerde ki direğe çarpıp durmuşum ...
böle yani sonra babam motoru hep kitlemeye başladı .. ama ondan sonrada yine hep durduğu yerde düşürüyordum motoru üstünde zıplarken ınn ınnn derken komikti :)
öyle işte ..

ilk kazami motosiklet kullanmaya basladiktan 7 yil sonra 25 aralik 2007 aksam 17 sularinda karakoy eminonu istikametinde Galata koprusu uzerinde yaptim.50km/h hizla en sag seritte gidiordum.sagimda bi otomobil vardi aynalari devamli kontrol ederim,aynaya sol aynaya baktim tertemizdi kimse yoktu.o sirada yanmdaki arac saga kirdi aniden.surtunmeye basladik.frene dokunmamla kndimizi yerde bulduk.motosikletin suruklendigini gordum onumde,biz geride kalmistik.ev arkadasim vardi arkamda.duser dusmez reflexle saga yuvalarladim kendimi suruklenirken.ambulans 25 dk da geldi.o ara asfaltta yatmaktan zaturre olcaktim ya neyse.taksim ilk yardima kaldirdilar.duserken sol dizim kirik vaziyette ustune dustum.zorlanarak katlanmadan capraz baglar yirtildi.yazin ameliyat olcam diz kapagim da disa kaymis.su an iyiyim ancak tam randimanli kullanamiorum bacagimi.arkadasima bisi olmadi.
hersey cok ani oluo kisa sure cok uzunmus gibi gecio.ayrintilari yasiosun kaza aninda.tuylerim diken diken oldu bak yine yazarken:S

:) Yıllar önce Orta üçüncü Sınıfta Arkadaşımın Motorunu Yatırdım...daha Sora Hiç Lmadı çünkü Aşırı Dikkat Etim Hep ...allah Kaza Bela Vermesin Kimseye ....

motorumu ilk aldığım an, vitesleri gösterdiler,ve gazı freni
gazı sıktığım gibi makina kafama geçti:mrgreen:

Bu tecrübe sayesınde bende ılk gun motürü kafama gecırmekten kurtuldum :queen:GKN abi iyi bilir:bounce: aha oldu bu ıs derken dar acıyla donmeye calısan ben motürle sola paket olduk:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar