ilk kazamı yaptım..! =(

kardeş geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin. hep söylerler bayan şöferler iyi araba kullanır kaza yapmazlar en azından istatistikler böyle dermişş. doğrudur BAYAN SÜRÜCÜLER KAZA YAPMAZ ama ÇOK İYİ KAZAYA SEBEP OLURLAR. tekrar geçmiş olsun..

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
geçmiş olsun, en büyük kazanız bunla kalsın diyorum. ucuz atlatmışsınız:pale:

bu kadın sürücülerden bende çok çekiyorum, istanbul trafiğinde hergün-hergün en az 100 km. yol katediyorum.. geçen birisi yine kapıyı birden açınca kapıya çarparak asfaltı boyladım, iyi ki yavaş gidiyordum.. hiç fren yapmaya fırsat kalmamıştı, kafamı yere çok sert vurmuştum.

Bakın arkadaşlar burada ciddi birşey yazıyorum, dini islam olan, kuran bilen, dinini bilen insanlara sesleniyorum sadece, inkarcılar bu metnin muhatabı olmasın; Kadınlar fıtrat (yaratılış) itibariyle yarım akıllıdır, bu nedenle suudi arabistanda kadınların herhangi bir motorlu araç kullanması yasaktır. iran dahil tüm şeriatla idare edilen ülkelerde bu anayasa maddesidir.

İlk duyduğunuzda bu hüküm için saçma diyebilirsiniz ama bu kadar trafik kazasına sebep olduklarından sonra yüce ALLAHu teala nın hükmüne razı olmazmısınız? Yani keyfiyet kadınları yarım akıllı yaratmış ALLAH, buna rağmen sen bu cinsiyete hala ehliyet veriyorsan, bu mesele devletin problemidir, devleti millet teşkil eder, kanunları halk meclisi koyar, seçimle işbaşına gelir, sen seçiyorsun ben seçiyorum, o halde kadınlardan şikayet etme tamam mı?

beni görmez , görsede önemsemez ben en iyisi önlemimi alayım fren yapayım diye düşünmediğin için kusur karşıda olsa da hasarı gören sen olmuşsun arkadaşım

çok geçmiş olsun, Allah tekrarından korusun

Aracın sola geçiş hareketine başladığını gördüğüm anda frene basmaya başladım.
Nerden çıkardın fren yapmayı düşünmediğimi? :)

Bu arada çok sağolun arkadaşlar.

Bakın arkadaşlar burada ciddi birşey yazıyorum, dini islam olan, kuran bilen, dinini bilen insanlara sesleniyorum sadece, inkarcılar bu metnin muhatabı olmasın; Kadınlar fıtrat (yaratılış) itibariyle yarım akıllıdır, bu nedenle suudi arabistanda kadınların herhangi bir motorlu araç kullanması yasaktır. iran dahil tüm şeriatla idare edilen ülkelerde bu anayasa maddesidir.

İlk duyduğunuzda bu hüküm için saçma diyebilirsiniz ama bu kadar trafik kazasına sebep olduklarından sonra yüce ALLAHu teala nın hükmüne razı olmazmısınız? Yani keyfiyet kadınları yarım akıllı yaratmış ALLAH, buna rağmen sen bu cinsiyete hala ehliyet veriyorsan, bu mesele devletin problemidir, devleti millet teşkil eder, kanunları halk meclisi koyar, seçimle işbaşına gelir, sen seçiyorsun ben seçiyorum, o halde kadınlardan şikayet etme tamam mı?

Sanırım biraz abartmışsınız.

Neyse, herkesin fikri tabii..
Saygı duymasamda tepkide göstermem.

Ama burası böyle şeylerin paylaşım yeri değil diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, Allahtan kadına kafa atmamışın, bu kadınlar beni de çileden çıkarıyorlar ya

Dostum geçmiş olsun ,güleyim mi ağlayayım mı? bilemedim:salut:Nedeniyse yaklaşık 3 ay önce yine ayni koşullarda bildiğince bir 'bayanın' ayni yöntemle beni kucaklamasına maruz kalmam:)
En azı ile atlatman, olası boyun ağrılarının olacak olması hepsi ama hepsi size ve motora kalıcı bir şey olmaması şans ,dilerim şansın hep yaver gider,sağlıcakla...

ıslak zeminde, 50km hızla seyrederken 20mt önündeki aracın ne yapacağını kestiremediğin zaman ilk yapılması gereken şey bence sellektör değil kontrollü bir şekilde yavaşlamak ve etrafı kontrol edip kaçış planı kurmaktır, karşıdaki 8/8 kusurluda olsa olan 2 tekere olur...

abim buyuk geçmiş olsun tabıkı yengeyede gecmiş olsun
şuna deyınmek istiyorum aslında kadın suruculerde pek hatta yok cunku surucu kurslarında iyi egitim verılmıyor buda bu gibi sorunlara neden acıyor ınan saga gecen kadının sol sinyalını yaktıgna bile şahşt oldum artık gerısını sız dusunun

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Noluyor böyle yaa? :salut: Her gün kaza haberleri okur olduk. Sezona başlangıcı da ilk yapanlardanım sanırım. :pale: Olay neredeyse bizim kazamıza benziyor ve aynen benim hissettiklerimi hissetmişsin arkadaşım. İnsan o an kendini hiç düşünmüyor bile. Tek düşündüğün arkada hayatını senin kontrolüne bırakmış, herşeyden habersiz ve olaylara hiç bir müdahale şansı bulunmayan kız arkadaşından başkası değil.

Hasarsız atlatmanız çok sevindirici. Allah tekrarını göstermesin. Bu ilk ve son kazan olur umarım. Çok çok çok çok çok geçmiş olsun... :rendeer:

kardesim buyuk gecmis olsun neyseki Allah korumus... size ve motorunuza bisey olmamasi sevindirdi beni.. bayan surucuye gelince tek diyecegim su ALLAH bizleri bu bayan suruculerin gazabindan korusun valla...

Tek düşündüğün arkada hayatını senin kontrolüne bırakmış, herşeyden habersiz ve olaylara hiç bir müdahale şansı bulunmayan kız arkadaşından başkası değil.

Kesinlikle dostum! Bu anlatılmaz bir his! Yaşamayan bilemez!
Ve dilerimki Allah(c.c) kimseye yaşatmaz.

evet abi ya bizim toplumda hiç sinyal alışkanlığı yok ve sanırsamki motor kazalarının çoğuda bu şekilde meydana geliyor..araçlar ne aynasına bakiyo ne sinyal veriyo yol benim diyip geçio sorada senin benim gibiler mağdur oluyo..ÇoK BÜYÜK geçmiş olsun bu arada ..

geçmiş olsun arkada biri olduğumu insan daha dikkat ediyo ama malsef oluyo böyle şeyler arkamızda biri oldumu kendimizden önce onu düşünüyoz iyiki ikinizede bi şey olamamış

asm

Geçmiş olsun kardeş. Sizde önemli birşeyin olmaması sevindirici.

Motora artçı almaya çekiniyorum hakkaten. Allah korusun birşey olursa arkadamızdakini de riske atmayayım diyorum.

Gemiş olsun @B.m.O kardeşim..:rendeer:

En büyük ve enson kazanız bu olması dileklerimle Allah'a emanet olun..:cat:

Cok geçmiş olsun arkadaşım. Sizlere birşey olmaması daha önemli, diğerlerini yerine koymak mümkün.

gecmıs olsun en buyuk kazan bu olsun kardes

senın sınırlerın gene saglamıs herhalde ben olsam kadına ıyı bı kufur eder hırsımı alamazsam ya arabasına yada kendıne bı tane cakardım galıba .

çok büyük geçmiş olsun bayan sürücülerin gerçekten kaldırılması veya iyi eğitim verilmesi lazım zaten panik atak denilen hastalığın % 78 i kadınlarda tarafikteki halleride bundan ibaret diye düşünüyorum neyse kardeşim geçmişler olsun Allah kimseye başka kazalar göstermesin

Öncelikle geçmiş olsun.

Bence Türk insanının genel olarak başkalarının haklarına saygısı yok. (Tabi istisnalara diyeceğim yok)
Bu olay sadece trafikte değil, hergün karşılaşıyoruz. İnsanlarda nedense hoşgörü ve saygı kalmamış.

İkinci olarak bazı arkadaşların da değindiği gibi sürücü kurslarında verilen (verilmeyen) eğitimden kaynaklanıyor. Sürücü kursları sadece bir ticarethane gibi çalışıyor. Tek amaçları para kazanmak. (tabi burada da istisnaları dışında tutuyorum, varmı bilmiyorum)

Üçüncü olarak ta Türkiyede denetim mekanizması gerektiği gibi işlemiyor.
Bence trafik polisinin görevi sadece bir noktada araçları durdurup evraklarını kontrol etmek olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü çoğu yerde bu böyle. Trafiğin akışı sırasında hata yapanları veya kuralları ihlal edenleri durdurup gereğini yapmalı.
Öyle sanıyorumki trafiğin akışı esnasında sivil araçlarla yapılacak kontroller sonucunda sürücüler daha dikkatli davranmak zorunda kalacaklar ve hata yapmamaya çalışacaklardır.

Tekrar geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar