ilk kazam :) Motorcu oldum

Evet arkadaslar, Oncelıkle bunun bır gezı yazısı olmasını umid ederdim. Ama nasip yaptıgım ılk kazamı paylasmak olacakmıs.Genel olarak her hafta sonu gezıye cıkarım gerek iş icabı gerekse gezmek için, fakat hiç kaza yapmamıstım ve tehlıkesıyle dahı karsılasmamıstım. 2 senelık motor hayatımda 19 000 km gordum ama ilk kazam işte ayrıntıları.
Gectıgımız cuma aksamı ki persembeden karar aldıgımız için havanın bozuk olmasına aldırmadan '' ne olursa olsun geri dönüş yok'' felsefesıyle yolculugumuza basladık.

43756cdbba.jpg

Yolda 20-30 km gıttıkten sonra felaket derecede ortalık sel olacak durumda yagmura tutulduk. ama onemlı degıldı bızım ıcın, çünkü yagmurluklarımız ve bacaklarımıza dizlik altına sarmak için çöp poşetlerımız vardı :queen:

40f32b2ddc.jpg

benzınlıkte kılık kıyafet degısımını yaptıktan sonra, hafif atlatılan bır otobus kazasına şahit olduk: Hız sınırlarını zorlamıs bır sekılde gelen yolcu otobusunu gormeyen traktor yola cıktı ön sağ tekerınden oldu. otobus yalpalayarak 100 150 metede zor durdu. Cok yagmur yağdıgı ıcın foto alamadım.

yagmura fecı sekılde teslım olan bız belkı dıner dıye duraktan bozma bır yere sıgındık ama nafıle. barı dedık cıktıkkı cıktık ıslansakta üşüsekte devam...

cdab703cf8.jpg

4ccfa219aa.jpg

50-60 km hızla yola devam ederken cok tatlı bır hava vardı: bardaktan bosanırcasına yagan yagmur, aksam gunesının son ısıkları, vizorlerımızde süzülen damlalarla parlarken hava kıpkızıldı. ve biz günesın batısına gaz acıyorduk. 24 senelık hayatımda boyle bır hava yasamıstım. Bu guzellıklerden 30-40 km sonra hava artık tamamen kararmıs neşe yerını bıraz daha endişe ve temkıne bırakmıstı. bir yerleşim biimini daha gerıde bıraktıktan sonra duble yoldan cıktık. ben devamlı seyahat ettıgım ıcın ıkı motosıkletlık mınyatur gurubumuzda lider gidiyordum. Duble yoldan cıktıktan sonra yol hafıftatlı vırajlıydı. 60-70 km hızda motorumu bıraz saga yatırdım ve viraja gırdım
yolun ben en sagındaydım ve benden sagda kalanm kıısmı stabilize ydi. virajı alırken onumde bır cukur gordum motoru duzelttım ve su dolu cukuru asmak ıcın ayaga kalktım enduro motorda reflekstir bu, Cukura odaklanmıstım o anda cukur astıktan sonra karsımda uyarı levhası gormem bır oldu. ve kurtaramıyacagımı anladım. atladım motordan çarpışmaya asalıse kala. ilk tecrubem boyle arkadaslar. Allaha şükür korumalarım tamdı. eldıvenımı gecen haftakı seferımde caldırmıstım. gerı kalan korumalrım genel ıtıbarıyle tamdı. dizlik kask ve ellerımın uzerınde 5-6 metre suruklendım. Ufak tefek sıyrıklarla atlattım. korumalrın onemını daha anlatmaya gerek yok sanırım.

d5bb9fbf0f.jpg

1c881cbd84.jpg

d7ed9aa437.jpg

943f9a5d07.jpg

Ve arkadaslar su tecrübeyı edindim. gercekten de ''düşmeden motorcu olunmazmıs''şaka bir yana herkeslere bol rüzgarlı kazısız gunler dılıyorum....,

Not:::: yoldan gerı donmedim, orada konaklayıp ertesı gun yoluma devam ettım tek motor ıkı kısı. gayet zevklı oldu ve hiç stres cekmedım arkadaslarım ben memleketıme donmeden motorumu aldırmıslar tamirine baslamıslardı. onlarada huzurunuzda tesekkur ederım.

Son düzenleme:
Büyük geçmiş olsun arkadaş.
atlatmış olmana çok sevindik.

Kazasız belasız sürüşler dileriz.

geçmiş olsun arkadaşım.hepimize kazasız sürüşler :rendeer:

gecmiş olsun.tecrübelerini konuşturarak atlamışşın motordan.allah bir daha göstermesin....

Ben de ilk kazamı yaptığım gün kendimi gerçek bir motorcu gibi hissetmiştim (henüz 3500 km, iki uzun yol deneyimiyle:))
Geçmiş olsun, en büyük kazan böyle olsun.

Geçmiş olsun,motorculuğunuz her halinizden belli oluyor.:p

Aramızda kalsın motorcular pek deli olurlar,en akıllıları ise tatlı kaçıktır.:wiinkk:

geçmiş olsun. umarım son kazan olur.

bu arada nedendir bilmem enduro ve cross motorlara çamuru yakıştırıyorum. :silent:

bir racingin üzerinde bırakın çamuru toz bile görsem motorun sahibini eleştirebiliyorum. ama endurolarda motor çamurun içinden çıksada güzel görünüyor en azından bana öyle görünüyor:cherry:

çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.ama biraz daha dikkatli olsaydın galiba bu kadar kötü sonuçlanmazdı gezin.birde motorcu kaza yapılarak oluyosa aman ben olmayım böyle iyiyim :mrgreen:

Çok geçmiş olsuunn.
Şanslı anına denk gelmiş kaza hem levhayı son anda farketmişsin hemde korumalar tamdı:cat:

geçmiş olsun arkadaşım...en kötü kazanın bu olması dileğiyle...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun kardeş

verilmiş sadakanız varmiş

Hepınıze tesekkur ederım arkadaslar. şaka bır yana ewet Allah kımsenın basına vermesın. Ama ne yapalım bunla kurtuldugumuza sukur. ben motoru yerden kaldırdıktan sonra 1-1.5 dk sonra aynı levhanın uzerınden arac gectı tekerlegı patladı ve devrılmekten son anda kurtuldu. Benım ıcın kotu olabılırdı yanı. İlginize tesekkur

hocam bişey sorucam asfaltın tadı nasıl ?Ben biliyomda pek beğenmedim.Şaka biryana çok geçmiş olsun .Allah birdaha sana ve tüm motorcu arkadaşlara kaza bela vermesin inşallah.Yinede verilmiş sadakan varmış daha kötüde olabilirdi.

hocam bişey sorucam asfaltın tadı nasıl ?Ben biliyomda pek beğenmedim.Şaka biryana çok geçmiş olsun .Allah birdaha sana ve tüm motorcu arkadaşlara kaza bela vermesin inşallah.Yinede verilmiş sadakan varmış daha kötüde olabilirdi.

asfaltta surunmedım keske asfaltta olsaydı
stabılızeye uctum. ewet zor Allah kımseye vermeye. ama olsun bunlarda lazım ara sıra demı

asfaltta surunmedım keske asfaltta olsaydı
stabılızeye uctum. ewet zor Allah kımseye vermeye. ama olsun bunlarda lazım ara sıra demı

lazım ama mümkünse en miniciklerinden olsun kimseye zarar gelmeden inşallah.kaza haberi duyunca irkiliyorum artık.Geçen hafta çalıştığım şirketten bir arkadaş evine giderken kamyon altında kaldı malesef kaybettik.Yaz gelince üzücü olaylar artıyor.Hepimizi Allah korusun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar