İlk kazam biraz tuhaf oldu

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterlerinden korusun inşallah. Bana da çok denk geliyor. Özellikle bazı muhitlerde daha fazla. Hadi o teyse neyse diyelim genç kızlar kulaklıkta müzik sağa sola bakmadan ellerinde telefon kaç defa önüme atladılar. Beni daha çok viraj gibi dönüşlerde motor yatıkken daha bir endişelendiriyor. Hele birde sağda minibüs otobüs gibi bir taşıt duruyorsa hem inenler atlayabiliyor hemde viraj çıkışını kapatıyor.

Birde araca göre ayarlanıp karşıya geçmeye çalışanlar oluyor ki bu ne fenası :) Adam aracın dibine kadar geliyor ki siz geçince hızlıca geçecek. Ama motosiklet bu araba gibi değil ki..! Her an hafif yön değiştirmek icapedebilir. Gelde anlat.

Tabi insanların derdi vardır, dalabilirler, yaşlıdır vs dikkat etmek lazım. Her ne kadar yüzde yüz suçlu olsada...

Ben bu yayaları anlamıyorum yola atlıyor gözüne ışık tutmuş tavşan gibi kala kaliyorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selamlar...

Vedat Dalokay Nikah Salonu'nun karşısında bir kaza yaptım.

Gerideki pazar yerinin yanındaki ışıklardan hareket ettim. Yol boş ve sakin görünüyordu. Normal bir süratle Kurtuluş ışıklara doğru yol alıyordum.

Sağda park halindeki servis minibüslerinin arasından orta yaşlı bir kadın çıktı. Aramızda 100 metre kadar vardı.

İleri doğru bir iki adım attı, biraz gaz kestim.

İleri doğru bir adım daha attı, elimi manetin üzerine koydum.

Geri bir adım attı, "teyze bi karar ver artık" dedim.

20-25 metre kala perdeleme yapan bir basketbolcu gibi bana döndü ve ne tarafa kaçmaya çalışsam oraya doğru atlamaya başladı, ben de biraz panikledim sanırım.

O heyecanla gazı tam kapatamamış olabilirim. Frenlere asıldım ve soğuk havayı hiç sevmeyen Speed Demon'lar ve ön süspansiyonun kapanmasına müsade edecek yeteneğim ve zamanım olmadığından anında kaymaya başladı. Bir yandan ayağımı yere vurarak düşmemeye çalışırken bir yandan da çarpmamak için sağa bir manevra yapmaya çalışıyordum.

Teyze son anda yarım adım daha sağıma kaçarak bu çabamı da boşa çıkardı. Elimden geldiğince motosikleti sola çektim ama deviremedim.

Durmaya yakın bir süratle kadına çarptım ve sola devrildim. Dizimi yere vurdum ve sol ayağım motosikletin altında kaldı.

Hemen çevreden insanlar koşup geldiler. Bir kısmı bana bir kısmı kadınla ilgileniyordu. Yattığım yerde kendimi yokladım. Sol dizimin altından ayak bileğime kadar bir ağrı vardı. Motosikletin altında sıkışan ayağım o pozisyonda zorlanıyor olduğu için de bileğimde bir ağrı hissediyordum. Dirseğim, elim, kolumda bir sorun yok gibiydi. Kafam da bir yere dokunmamıştı.

Yanıma gelenlerden rica ettim motosikleti biraz kaldırıp ayağımı çıkarttılar. Bileğimi oynattım, sorun yok gibiydi. Ayak parmaklarımı da sorunsuz oynattım. Sonra biraz da korkarak bacağımı biraz katladım. Ağrı vardı ama dayanılmayacak gibi değildi. Yanımdakilerden yardım isteyerek ayağa kalktım.

Bu arada kadını orta tretuara oturtmuş bir kaç kadın iyi olup olmadığını soruyordu. Ambulans çağıralım dediler, tamam dedim. O sırada kadın ayağa fırladı "gerek yok ambulansa, benim bir şeyim yok" dedi ve karşıya geçip yürümeye başladı. Ben hala şoku tam atlatamamış olduğum için o anda tepki veremedim. Dönüp motosikleti yerden kaldırdım ve kenara çekeyim dedim. Kadın da nikah salonunun önünde bir banka oturmuştu o sırada. O tarafa gideyim de konuşayım dedim. Ben tretuarı aşana kadar kadın Kurtuluş Parkı'nın içine doğru yürümeye başladı. Ben de o tarafa gittim. Oradaki bir güvenlik görevlisi beni durdurup "abi bak bu kadın bir şeyim yok diyip gidiyor ama sonra bir şey olur falan, her yerde kamera var burada başın belaya girer bir rapor tuttur en azından bi doktora götür" dedi. Mantıklı geldi. Ben de sürdüm motoru parkın içine doğru, ileride yetiştim.

Ben : Teyze iyi misin? Bir yerinde ağrın sızın var mı? Gel bi doktora götüreyim seni, hastaneler hemen şurada zaten.
Teyze : Yok evladım, sen de kusura bakma, birden heyecanlandım, ne yapacağımı şaşırdım. Benim bir şeyim yok, istemiyorum hastane falan.
Ben : Yahu teyze ne kusuru, ama bak böyle olmaz bi kontrol ettirmek lazım.
Teyze : Yok evladım ben zaten emekli hemşireyim, sol omzumda biraz ağrı vardı ama bir şey yok şimdi.
Ben : Teyze tamam bari gelmiyorsun bi adını soyadını söyle, bi telefon falan ver de sonradan arayıp sorayım, içim rahat etmez şimdi.
Teyze : Yok evladım ben veremem, doktora falan da gidemem, kocam dışarı çıktığımı bilmiyor, duyarsa daha salmaz beni dışarı, hiç gerek yok, sen hakkını helal et.

dedi ve döndü gitti. Ben de öyle afalladım kaldım. Artık dedikleri gerçek miydi, başka bir durumu mu vardı bilemiyorum.

Bindim motora bastım gittim kurtuluş kavşağa. Orada hem asayiş hem trafik polisleri duruyordu. Anlattım durumu. Kadın kaçtıysa yapacak bir şeyin yok, şikayetçiyim diyorsan bi rapor tutalım ama bir şey çıkması zor boşa uğraşırsın dediler. Benim de bacağım epeyce ağrıyordu neyse dedim atladım motosiklete doğru hastane. Röntgen ve muayeneden sonra sadece doku ezilmesi teşhisi kondu. Bi bandaj yaptılar, bi de kas gevşetici krem ve hap verdiler yolladılar.

Motosikletin sol ön çizildi, sol alt uç ve sol manet. Bir de ayağım araya sıkıştığı için sol arka X-City yazısının önünden kırıldı. Resimler şurada.

Bu da böyle bir anıydı.

Epeyce ders çıkarılacak şey var.

Özellikle panik frenleme konusunda ciddi çalışmam lazım.

Bir de bu lastik konusu var ki X-City'lerde ciddi sıkıntı. Ebat yok diye 3 markaya kaldık. Onlar da pek iç açıcı değil.

Son olarak da ABS sanırım olmazsa olmazlarım arasında olacak bir dahaki satın almada.

Kardeşim senin kaza 2:10 da başlıyor sanırım kazanın anlattığın üzere bu şekilde olduğunu düşünüyorum

https://www.youtube.com/watch?v=FzsnSDGX9Oo

Kardeşim senin kaza 2:10 da başlıyor sanırım kazanın anlattığın üzere bu şekilde olduğunu düşünüyorum
Ülkemin kazaları da bir başka be, bir konu açıp yabancıların kazalarına değil Türkiye de olan kazaları izlemek lazım :) düşününce olmayacak absurt kazalar oluyormuş

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------

Çoğu yaya da benim anlamakta zorlandığım durum da kaza geçirmiş mübarek bekle bir kaç saniye sonra öyle geç, niye hızlı gelen araçtan daha hızlı geçmeye çalışıyorsun bi kaç saniye bekle rahat rahat geç

Geçmiş olsun. Bakışınızı yayaya odakladığınız için vurmuşsunuz gibi geldi bana. Nereye bakarsan ona doğru gidersin kuralını hiç unutmamak lazım. Bazen aynı hatalara hepimiz düşüyoruz.

Bir kaç gündür buralara bakamıyordum. Geç cevap için kusura bakmayın.

Herkese çok teşekkürler öncelikle. Çok şükür ağrılar dışında bir şey çıkmadı uzun vadede.

Olayın gerçekleştiği yer 3 şeritli ama bir şeridi park etmiş araçlar nedeniyle yok, ben sol şeritteydim, sağ arka çaprazımda da aynamı dolduracak kadar yakın bir araç vardı. Teyzenin kafasını en çok karıştıran da o oldu zaten sanırım. Benim hareket alanım da bir şeritle sınırlandı o yüzden.

https://www.youtube.com/watch?v=FzsnSDGX9Oo

Epeyce benziyor aslında, özellikle mesafe ve hız neredeyse aynı.

Hocam anlattığın olayın aynısı benim başıma geldi tıpa tıp aynısını bende frenlere vs. hafiften asıldım ayaklarım motordan dışarı çıktı Allah'tan düşmedim motoru alalı 1-2 hafta olmuştu :cherry:
Çok çok geçmiş olsun.Acil şifalar.

Şu şişman yaya teyzeler birtek benim mi canımı sıkıyor,bir seferi benzer bir durum yaşadım tamamen sakinliğim ile kurtardım durumu.Birgün çift şerit yoldan sol şeritten ilerliyorum hızım 60 civarı uzaktan ıkı yaya gordum devırlı gıdıyorum bılerek ses yapsın dıye bırı şişman teyze her zamanki karakter biri de amca amca bunu koluyla tutu yola atlamasın dıye duruyorlar benım gecmemı beklıyorlar aramızda 10 metre kala malum şahıs şişman teyze amcamın kolunu ıterek yeter bıktım bu hayattan yakayım gitmeden şu çocuğun da hayatını diyerek yola atladı sağa kırdım sağa geldi geçmiyor resmen onumu kesıyor sola kırdım yıne aynı dava yapabıldıgım frenı yaptım sabıt ılerledım kendını bır adım sağa aldı teğet geçtim indim motordan o can havliyele şişman teyze bana bağırıyor esnaf durumu gorup bana hak verdıgınden yanıma geldı sıkayetcı olucam senden polıs cagırıcam sımdı dedım de sucunu kabul ettı bındım gıttım.Allah akıl fikir versin diyorum şişman siyah pardüseli teyzelerimize....

Geçmiş olsun bende ilk kazamı 1 hafta önce yaptım viraja sert girdim diye frene basıp kaydım böyle bir hata yapmasın kimse gaz verip dönmeye devam edin daha iyi. :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yayalar scooterin ani hizlanmasini anlamiyor hele birde 250 kusur cc ise mermi gibi turuluyorlar

Hakli olan yaya gecidi yoksa tabiki sizsiniz

Yaya yol kenarında kaldırımda karşıdan karşıya geçmeye yeltendiginde özellikle erken farketmek karşıya geçebilir diye düşünerek hızı ona göre ayarlamak ve o karşı kaldırıma geçtikten sonra sen de yoluna hizini ayarladigin için devam etmek gerekir bana göre . Ben böyle davranmaya çalışıyorum. Hele erken farketmedi isen ve tereddüte girdiyse yaya, ben yol verirdim. Hele hele aniden onume atladı diyorsam o yolda aniden bir yaya çıkabilir bilincinde hizimi durabilecegim seviyede tutarım

Netice de hizin yaya bu yolda aniden çıkabilir düşüncesi ile ayarlanmali. Uygun konumda ,uygun hiz ve ivmede olmalı.

Geçmiş olsun. Umarım tekrar yaşanmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

Yol geniş L şeklinde. Kırmızı isiktayim. Yeşil yandı ve harekete geçerken bir yaya da harekete geçti belli karşıdan karşıya geçecek.. genisten aldım bu yuzden ama adam hala karşıdan gecicem derdinde.. belli bir noktada cakisacagiz.ne yaptim

Daha yavaş bir kalkis yaptim
Ani hızlanma yapmadim
Baktım adam hala gecicem derdinde daha genisten aldim ki bu sürede geçsin karşıya

Adam yoluna , ben yoluma onun ruhu duymadı

DKN

yolda normal şekilde gidiyosunuz yaya karşıya geçiyo ne yapıcasınız ? arkasından geçiceksiniz. Trafik durur vaziyette aralardan ilerliyosunuz ne yapıcaksınız ? yavaş gidiceksiniz aralardan biri çıkabilir yada kapı açılabilir. yaya karşıya geçmeye başladı yada kalabalık şekilde ağır ağır yürüyolar ne yapıcasınız ? durmanız lazım ama yolun ortasında değil "sağa yanaşarak", çünkü arkadan gelen araba durduğunuzu anlayamayıp size vurabilir. bunlar dışında şehir içi hız limitlerine uyun, ışıklara yaklaşırken kırmızı yanıcak diye son sürat geçmeyin. olurda siz yavaş giderken kırmızı yandı, yolun ortasında değil sağ şeritteyseniz en sağda, soldaysanız en sola yanaşın çünkü arkadan gelen araba tecrübesiz ve bilgisiz ise kırmızı yanabileceğini düşünemez son hızla gelir duramaz ve sizi ezer. birşey daha yazayım çok önemli bu, kırmızı ışıkta en önde arabaların yanında durmayın, çünkü sizin ondan hızlı kalkacağınızı düşünemez yada dalgınlığınıza gelir yeşil yandığında 2-3 sn geç kalkıcak olursanız araç ilerler ve aynası ile vurabilir veya arkadaş itişli araçla yanlayarak kalkışta yapabilir, daha kötüsü kavşağa birlikte girersiniz ki bu çok risklidir. onun için ışıklarda en öndeki aracın sağ yada sol arka kapısının yanında bekleyin. ayrıca bu sizi arkadan hızla gelip vuracak araçlara karşı korur.

Ben de benzerini arabayla yaşadım... Teyze beni bugta bıraktı, ışıklarda yola atladı çarpmadım. Sıyırdım olduğu yere düştü. Yer ana yol, İzmit-Yalova sahil yolu.. Omzu çıktı, hemen hastaneye götürdüm. Sonra birkaç kontrole de ben götürdüm, meğer kocası da aynı yerde trafik kazasında vefat etmiş, kızları tek başına dışarı çıkmayı yasaklamış ama teyze dinlememiş pazardan dönüyormuş. Başımıza iş açıyordu az daha ucuz yırttık. Memleket serseri mayın dolu, adamın hayatını karartırlar tesadüfen...

İlkten çok korktum ön cama baktım bişey yok, kaza anını hatırlamıyorum zaten. İndim ön tarafa, çamurluğa baktım yine bir şey yok. Sonra kadının yanına gidince ayakta gördüm, o zaman anladım sıyırdığımı. Berbat bir duyguydu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar