İlk deneyim

ilk motorumu alıcam ve daha önce birçok kez bindim fakat ben hiç kullanmadım.İlk olarak ne almam gerekiyor usta bilgili insanlardan cevap ve fikir bekliyorum :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fotoğrafınızdan bayan olduğunuzu tahmin ederek başlangıç olarak otomatik vites scooter tavsiye ederim.

vitesli - chopper,enduro, naked mi,otomatik scooter mı ve cc olarak önce tarzınızı belirtirseniz burda yardımcı olucak bir çok arkadaş var.

nacizane fikrim ilk önce düşük hacimli 50 cc honda today tarzı bi motorla başlamalısınız ki ilk önce kalkış duruş fren-takip mesafesi ilk korku-heyecan gibi unsurları aştıktan ve iyice tecrübe kazandıktan sonra içgüdüsel olarak cc ve model yükseltmek istiyeceksizin diye düşünüyorum...

İlk olarak ne almam gerekiyor sorusuna cevap:

İlk olarak 300-500 TL civarlarında dandik olmayan ancak çok ta proffesyonel olmayan kask, 200-300 TL civarlarında korumalı mont ve dizlik almanız gerekiyor.

Daha sonra 50 -150 cc arasında scooter alabilirsiniz. Trafiğe çıkmadan önce de kesinlikle ehliyetiniz alınız.

Bir süre sonra iyice alışınca bu motor sizi kesmeyecektir. Dolayısı ile hemen elden çıkaracağınız ve fazla zarar etmeyeceğiniz 2. EL motor alınız. En kötü ihtimalle 1.000-1.500 TL' için eğitim zaiyatı dersiniz.

İlk olarak 300-500 TL civarlarında dandik olmayan ancak çok ta proffesyonel olmayan kask, 200-300 TL civarlarında korumalı mont ve dizlik almanız gerekiyor.

Daha sonra 50 -150 cc arasında scooter alabilirsiniz. Trafiğe çıkmadan önce de kesinlikle ehliyetiniz alınız.

Bir süre sonra iyice alışınca bu motor sizi kesmeyecektir. Dolayısı ile hemen elden çıkaracağınız ve fazla zarar etmeyeceğiniz 2. EL motor alınız. En kötü ihtimalle 1.000-1.500 TL' için eğitim zaiyatı dersiniz.

:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

vitesli - chopper,enduro, naked mi,otomatik scooter mı ve cc olarak önce tarzınızı belirtirseniz burda yardımcı olucak bir çok arkadaş var.

tabıkıde vıteslııı hatta scooter degılde :D genıss govdelı motosıkletlerr dıkkatımı cekıyo . ama once ufaktann baslamak lazım :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------

:)

evet aslında çok haklısınız benım hevesim heyecanım trafikte o sesi çıkartabılmek elde etmek .Ama dediğiniz gibi kask dizlik hatta belkide önemli olan koruma kıyafetleri . 2.olarak ehliyeti trafikte kontrolu olmuyormu hiç trafikte dikkatimi çekmedi de . İstanbul Anadolu yakasında indirimde bildiğiniz yer varmı motosiklet için gerekli malzeme satan bir mağaza uygun fiyata belkide şimdilik ikinci el .:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
tabıkıde vıteslııı hatta scooter degılde :D genıss govdelı motosıkletlerr dıkkatımı cekıyo . ama once ufaktann baslamak lazım :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------

evet aslında çok haklısınız benım hevesim heyecanım trafikte o sesi çıkartabılmek elde etmek .Ama dediğiniz gibi kask dizlik hatta belkide önemli olan koruma kıyafetleri . 2.olarak ehliyeti trafikte kontrolu olmuyormu hiç trafikte dikkatimi çekmedi de . İstanbul Anadolu yakasında indirimde bildiğiniz yer varmı motosiklet için gerekli malzeme satan bir mağaza uygun fiyata belkide şimdilik ikinci el .:silent:

Hondanın eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim.

en güzel sym fiddle falan bakın.
suzuki nin burgmanları da gayet iyidir bu konuda.
ha diyorsanızki ben sadece 'öylesine' gezinti amaçlı binicem vespa yada muadili 125 cc işinizi fazlası ile görür.

bu üstte yazdıklarımdan önce, ehliyet hatta ondan önce kask, eldiven mont dizlik yada korumalı bir tulum almalısınız.

başlangıç heves güzeldir, çin malına el sürmeyin.

en güzel sym fiddle falan bakın.
suzuki nin burgmanları da gayet iyidir bu konuda.
ha diyorsanızki ben sadece 'öylesine' gezinti amaçlı binicem vespa yada muadili 125 cc işinizi fazlası ile görür.

bu üstte yazdıklarımdan önce, ehliyet hatta ondan önce kask, eldiven mont dizlik yada korumalı bir tulum almalısınız.

başlangıç heves güzeldir, çin malına el sürmeyin.

Ben motosikleti heves olarak değil onunla her yere gidebilmek . Onu bir araç olarak değilde arkadaş olarka görmek istiyorum ve şuan dandik birşey almak gibi luxsum yok .Ehliyetse öncelik onu alırım sonradasında ilk olarak düşük seviyede iyi birşey alırım ki beni 2-3 seene idare etsin . Onu alıp giderini alamam. Örneğin alacağım beni çorluya kadar götürsün az açılma mesafem olsun istiyorum.Tabi ki bu zamandaki en büyük sıkıntı BENZİN az yakan bir mtosiklet olmalı :)

Ben motosikleti heves olarak değil onunla her yere gidebilmek . Onu bir araç olarak değilde arkadaş olarka görmek istiyorum ve şuan dandik birşey almak gibi luxsum yok .Ehliyetse öncelik onu alırım sonradasında ilk olarak düşük seviyede iyi birşey alırım ki beni 2-3 seene idare etsin . Onu alıp giderini alamam. Örneğin alacağım beni çorluya kadar götürsün az açılma mesafem olsun istiyorum.Tabi ki bu zamandaki en büyük sıkıntı BENZİN az yakan bir mtosiklet olmalı :)

sym bu konuda sizi fazlasıyla idame ettirecek bir makinadır.
ha illede üstün kalite derseniz suzuki burgmandan öte bir maxi yok gibi birşey..
tabi yineliyorum, kask, eldiven, mont, dizlik ve ayakkabısız kesinlikle kullanmayın..
birde yola çıktınızmı (çorlu gibi uzun mesafelere) yanınızda güçlü bir arkadaşınız olsun. =)

Eğitim alın. Hangi motoru istediğinize mutlaka kendiniz karar verin, başkalarının zevklerini size dayatmalarına izin vermeyin. İstediğiniz motoru ikinci el alacaksanız iyice inceletin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
hangı modell hangı markayı tavsiye edersinizz ?

Piaggio Fly100 , 1770 Euro :

fly100.jpg

Honda spacy 3.810 TL

Kymco agility 125 2.995 TL

Sym Fiddle 2 3.350 TL

Bu motorlar sağlamdır.Kolay arıza çıkarmaz.

Hondanın eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim.

nerelerde var olduğu hakkın bir fikrim ve bilgim yok. İstanbulda oturuyorum ben.

ayrıca edindiğim bilgiye görede Gelşim sürücü kursunda (Yamaha Ybr 125 cc commuter ) direksiyon derslerı arasında bu tarz motosikleti sseçmek isterım scooter değilde ve. fiyat listeside şu şekilde;
200 tl kurs ücreti (taksitli).
45 tl sınav hizmetleri ücreti
40 tl sağlik raporu
150 tl trafik masrafı

sızce nasıl ???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:09 ----------

Piaggio Fly100 , 1770 Euro :

fly100.jpg

Honda spacy 3.810 TL

Kymco agility 125 2.995 TL

Sym Fiddle 2 3.350 TL

Bu motorlar sağlamdır.Kolay arıza çıkarmaz.

:queen: offf bayada varmışş parası :)

önce Murat denizhan gibi bir eğitmenden eğitim alın derin. Murat hoca zaten cbf150 ile eğitim veriyor. CBF 150 oldukça kıvrak ve güzel bir motosiklettir. Sonra yavaş yavaş büyütürsünüz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar