İlk olarak ne almam gerekiyor sorusuna cevap:
İlk olarak 300-500 TL civarlarında dandik olmayan ancak çok ta proffesyonel olmayan kask, 200-300 TL civarlarında korumalı mont ve dizlik almanız gerekiyor.
Daha sonra 50 -150 cc arasında scooter alabilirsiniz. Trafiğe çıkmadan önce de kesinlikle ehliyetiniz alınız.
Bir süre sonra iyice alışınca bu motor sizi kesmeyecektir. Dolayısı ile hemen elden çıkaracağınız ve fazla zarar etmeyeceğiniz 2. EL motor alınız. En kötü ihtimalle 1.000-1.500 TL' için eğitim zaiyatı dersiniz.
vitesli - chopper,enduro, naked mi,otomatik scooter mı ve cc olarak önce tarzınızı belirtirseniz burda yardımcı olucak bir çok arkadaş var.
İlk olarak ne almam gerekiyor sorusuna cevap:
İlk olarak 300-500 TL civarlarında dandik olmayan ancak çok ta proffesyonel olmayan kask, 200-300 TL civarlarında korumalı mont ve dizlik almanız gerekiyor.
Daha sonra 50 -150 cc arasında scooter alabilirsiniz. Trafiğe çıkmadan önce de kesinlikle ehliyetiniz alınız.
Bir süre sonra iyice alışınca bu motor sizi kesmeyecektir. Dolayısı ile hemen elden çıkaracağınız ve fazla zarar etmeyeceğiniz 2. EL motor alınız. En kötü ihtimalle 1.000-1.500 TL' için eğitim zaiyatı dersiniz.
tabıkıde vıteslııı hatta scooter degıldegenıss govdelı motosıkletlerr dıkkatımı cekıyo . ama once ufaktann baslamak lazım :silent:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------
evet aslında çok haklısınız benım hevesim heyecanım trafikte o sesi çıkartabılmek elde etmek .Ama dediğiniz gibi kask dizlik hatta belkide önemli olan koruma kıyafetleri . 2.olarak ehliyeti trafikte kontrolu olmuyormu hiç trafikte dikkatimi çekmedi de . İstanbul Anadolu yakasında indirimde bildiğiniz yer varmı motosiklet için gerekli malzeme satan bir mağaza uygun fiyata belkide şimdilik ikinci el .:silent:
Fotoğrafınızdan bayan olduğunuzu tahmin ederek başlangıç olarak otomatik vites scooter tavsiye ederim.
en güzel sym fiddle falan bakın.
suzuki nin burgmanları da gayet iyidir bu konuda.
ha diyorsanızki ben sadece 'öylesine' gezinti amaçlı binicem vespa yada muadili 125 cc işinizi fazlası ile görür.
bu üstte yazdıklarımdan önce, ehliyet hatta ondan önce kask, eldiven mont dizlik yada korumalı bir tulum almalısınız.
başlangıç heves güzeldir, çin malına el sürmeyin.
Ben motosikleti heves olarak değil onunla her yere gidebilmek . Onu bir araç olarak değilde arkadaş olarka görmek istiyorum ve şuan dandik birşey almak gibi luxsum yok .Ehliyetse öncelik onu alırım sonradasında ilk olarak düşük seviyede iyi birşey alırım ki beni 2-3 seene idare etsin . Onu alıp giderini alamam. Örneğin alacağım beni çorluya kadar götürsün az açılma mesafem olsun istiyorum.Tabi ki bu zamandaki en büyük sıkıntı BENZİN az yakan bir mtosiklet olmalı![]()
hangı modell hangı markayı tavsiye edersinizz ?
Hondanın eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim.
Piaggio Fly100 , 1770 Euro :
![]()
Honda spacy 3.810 TL
Kymco agility 125 2.995 TL
Sym Fiddle 2 3.350 TL
Bu motorlar sağlamdır.Kolay arıza çıkarmaz.
Honda CBF 150 uygun olabilir diye düşünmekteyim.