Arkadaşlar iyi geceler iyi forumlar yarın inşallah yeni motorumu almaya gideceğim ancak motoru aldıktan sonra eve dönmem için yaklaşık 30 km kadar bir yol gelmem gerekecek başıma bir şey gelir mi ? cidden tedirginim ehliyetimi tekte almıştım ancak bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum içimde biraz tereddüt var tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim motoru götürmesi için herhangi bir arkadaşım yok maalesef.
Muhtemelen yazipanlari okidiginda motoru zaten teslim almis olacaksin. Gecen sene motoru teslim aldigim gun ayni zamanda ehliyet kursunun da ilk gunuydu. Getirecek kimse yoktu ve teslim gunu gelen motorlari parklarinda tutmuyorlardi. Ilk defa motor surecektim ustelik. Ben de e5e cikmadan bildigim yollardan cook dikkatli ve korka korka getirdim ama benim mesafe 8 km idi. Ehliyetsiz kullanmak zorunda kaldim ve kimsenin de boyle yapmasini tavsiye etmiyorum.
Neyse, 30 km uzun bir yol. Baska hic bir sekilde motoru tasimaya sansin yoksa en az 5 parca ekipman (kask, eldiven, mont, pantolon ve ayakkabi) mutlaka giy. E5 tem gibi otoyol, hizli trafigin oldugu yerler disinda iyi bildigin yollardan sur. Etrafindaki araclar ile aranda guvenlik mesafesi birak. Guvenlik balonu birak yani, googleda var nasil yapilacagi.
Surerken sakin ama sakin baska suruculer icin "donmez herhalde, gecmez herhalde, kapiyi acmaz" gibi varsayimlarda bulunma. Bir de 30kmyi 3e 5e bolerek aralarda kisa da olsa soluklanmak icin guvenli yerlerde dur. 360 derece cevren konusunda tetikte ol ama panikleme. Panikleyecegini hissettigin anda guvenli bir yerde trafigi engellemeden kisa sure de olsa dur.