İlk defa trafiğe çıkmak

Arkadaşlar iyi geceler iyi forumlar yarın inşallah yeni motorumu almaya gideceğim ancak motoru aldıktan sonra eve dönmem için yaklaşık 30 km kadar bir yol gelmem gerekecek başıma bir şey gelir mi ? cidden tedirginim ehliyetimi tekte almıştım ancak bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum içimde biraz tereddüt var tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim motoru götürmesi için herhangi bir arkadaşım yok maalesef.

Motosikleti
Dominar D250
Sıfır tecrübeyle 180-190kg dominarı eve kendim getirdim, bisiklet geçmişiniz varsa ve gaz fren debriyaj, vites, gibi teknik araba konularına hakimseniz çok problem olmaz, besmele çekip binin :) Hayırlı olsun

Sıfır tecrübeyle 180-190kg dominarı eve kendim getirdim, bisiklet geçmişiniz varsa ve gaz fren debriyaj, vites, gibi teknik araba konularına hakimseniz çok problem olmaz, besmele çekip binin :) Hayırlı olsun
Kral önceden bisiklet tecrübem var tabii ki hatta çevreyollarında otobanda dahi sürdüm şu an yaş 17 deli gibi sürmek değil amacım keyif almak istiyorum sadece ama biraz tedirginim :/ ve ayrıca teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Sıfır tecrübe trafiğe çıkma genç kardeşim , heyecanını anlayabiliyoruz ama biraz trafik ve motor tecrüben artana kadar tenha yolları tenha saatleri tercih et..

Sıfır tecrübe trafiğe çıkma genç kardeşim , heyecanını anlayabiliyoruz ama biraz trafik ve motor tecrüben artana kadar tenha yolları tenha saatleri tercih et..
Nasıl getireceğim başka türlü abi motoru ? cidden üzülüyorum eve kadar getirsem içim rahat edecek mahalle arasında sürücem ama işte canımı sıkıyor bu konu otobandan gelemez miyim tek başıma ? yavaş yavaş

Bilmişlik taslamak için söylemiyorum başka türlü motoru getiremem çünkü abi ailem de dicek niye aldın o zaman falan uğraşmak istemiyorum arkadaşım da yok kimse getiremez ki benden baska :(

Motosikleti
Dominar D250
Kral önceden bisiklet tecrübem var tabii ki hatta çevreyollarında otobanda dahi sürdüm şu an yaş 17 deli gibi sürmek değil amacım keyif almak istiyorum sadece ama biraz tedirginim :/ ve ayrıca teşekkür ederim.
yaşını bilmeden yazmıştım, 17 yaşında ilk marşla 30km yol gitmek bence gereksiz aksiyon olur, bilen birine aldırmak daha iyi olabilir yada sakin sakin sağ şeritten 40-50 geçmeden, aralara girmeden, tecrübe kazanmak için sürüş yaparak gelinebilir. otoban olmaz, otobanda yavaş gitmek daha büyük risk

yaşını bilmeden yazmıştım, 17 yaşında ilk marşla 30km yol gitmek bence gereksiz aksiyon olur, bilen birine aldırmak daha iyi olabilir yada sakin sakin sağ şeritten 40-50 geçmeden, aralara girmeden, tecrübe kazanmak için sürüş yaparak gelinebilir. otoban olmaz, otobanda yavaş gitmek daha büyük risk
Başka getirebilecek kimse yok abi üzgünüm

Semtinde tanıdık kuryeli esnaf varsa rica et , gerekirse bir miktar para teklif et , aklıma başka birşey gelmedi , yada teslim aldığın yerden biriyle dön , bazı bayilerde şehirler arası nakliyat için panelvan oluyor..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben de ilk motorumu aldıktan sonra 30 km kadar eve götürmem gerekmişti önümde babam arabayla gitti ben de arkasından takip ettim hiçbir şey gelmedi başıma otobandan gitmemiştik ara yollardan gitmiştik belki otobanı kullansak daha kolay olurdu şehir içinde sürmek çok daha zor çünkü

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Arkadaşlar iyi geceler iyi forumlar yarın inşallah yeni motorumu almaya gideceğim ancak motoru aldıktan sonra eve dönmem için yaklaşık 30 km kadar bir yol gelmem gerekecek başıma bir şey gelir mi ? cidden tedirginim ehliyetimi tekte almıştım ancak bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum içimde biraz tereddüt var tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim motoru götürmesi için herhangi bir arkadaşım yok maalesef.
Senin yerine getirecek biri yoksa aç dörtlüleri sağdan vites 1 de sakin sakin etrafına bakarak git ekipman takmayı unutma

Motosikleti
Motoru satıldı...
Semtinde tanıdık kuryeli esnaf varsa rica et , gerekirse bir miktar para teklif et , aklıma başka birşey gelmedi , yada teslim aldığın yerden biriyle dön , bazı bayilerde şehirler arası nakliyat için panelvan oluyor..
En kötü babasıyla falan yolda arkalı önlü getiricek.
Riskli ancak başka çaresi yoksa başa gelen çekilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bulunduğun şehirde mototransfer yapan birileri vardır ya da trafik çekicileri de ücreti karşılığında yapıyor diye biliyorum, en kötü öyle bir nakliye yöntemiyle evine getirtebilirsin.

Motosikleti
D400
Sağ şeritten ayna kontrolü yaparak gel. Korna calanları umursama.

İlk defasında korkarak sürmemeyi tercih edersen ilerde de devam edersin bu şekilde gergin olmaya.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
full ekipman ile sakin sakin çok vitesleri kurcalamadan ani frenlemelerden kaçınarak şehir içi hız dahilinde sürersin yeter ki acele etme dikkatli ol bu arada hayırlı olsun allah kaza bela vemesin

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Kardeşim panik yapma. Duanı oku, sağ şeride geç, dörtlüyü yak ve hafif gazla açılışı yap. 30-40 başlangıç için iyi. Otobana çıkman gerekiyorsa (mecbursan) 50-60 aralığında yine sağdan sinyaller açık ilerle. İstiyorsan yanına a4 yazısı hazırla, plakanın üstünde her hangi bir sabit yere veya sırt çantan varsa çantanın üzerine acemi olduğunu belirten yazıyı yaz.
Mutlaka ama mutlaka üzerindeki set tam olsun. Allah göstermesin bir terslik çıkarsa bile en azından canın kurtulur.

En önemlisi: Özgüven ile yola çıkma. Tereddüdün varsa bile binme. Ve mümkünse aldıktan sonra 1 saat aldığın yerdeki düzgün bir yerde turla. Çalış, alış mekaniğine.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Muhtemelen yazipanlari okidiginda motoru zaten teslim almis olacaksin. Gecen sene motoru teslim aldigim gun ayni zamanda ehliyet kursunun da ilk gunuydu. Getirecek kimse yoktu ve teslim gunu gelen motorlari parklarinda tutmuyorlardi. Ilk defa motor surecektim ustelik. Ben de e5e cikmadan bildigim yollardan cook dikkatli ve korka korka getirdim ama benim mesafe 8 km idi. Ehliyetsiz kullanmak zorunda kaldim ve kimsenin de boyle yapmasini tavsiye etmiyorum.
Neyse, 30 km uzun bir yol. Baska hic bir sekilde motoru tasimaya sansin yoksa en az 5 parca ekipman (kask, eldiven, mont, pantolon ve ayakkabi) mutlaka giy. E5 tem gibi otoyol, hizli trafigin oldugu yerler disinda iyi bildigin yollardan sur. Etrafindaki araclar ile aranda guvenlik mesafesi birak. Guvenlik balonu birak yani, googleda var nasil yapilacagi.
Surerken sakin ama sakin baska suruculer icin "donmez herhalde, gecmez herhalde, kapiyi acmaz" gibi varsayimlarda bulunma. Bir de 30kmyi 3e 5e bolerek aralarda kisa da olsa soluklanmak icin guvenli yerlerde dur. 360 derece cevren konusunda tetikte ol ama panikleme. Panikleyecegini hissettigin anda guvenli bir yerde trafigi engellemeden kisa sure de olsa dur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar