İlk defa motor alacağım yardım edermisiniz

Merhaba arkadaşlar.40 yaşında 175 boyunda ve 80 kilodayım.araç kullanmaktan sıkıldığım için artık motor başlangıcı yapmak istiyorum yıllarca bisiklet kullandım ama motorun çokta farklı olduğunda bilincindeyim.çocuk yaşlarımdan beridir hep racing motorları sevmişimdir.şimdi racing tipi bir motorla başlangıç yapmak istiyorum.maddi olarak sıkıntım olmadığı gibi motoruda sıfır almak istiyorum.aklımdaki motorlar yamaha yzf r125 ve kawasaki ninja 125r.bu iki motor arasında en iyi seçim acaba hangisi olabilir.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba

Usta 40yaşinda adamsin,al temiz bir inazuma bak keyfine.

Bu arada ehliyet durumu nedir?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tercihim R125'den yana fakat başka bir tarz ile bence daha çok zevk alabilirsiniz.

Ehliyetide yeni alacağız işte.dediğim gibi herşey sıfırdan başlanıcak.ama zamanında mobilette sürmüşlüğümüz var tabiki yabancı değiliz 2 tekere

Burada herkes kendi beğendiği motoru över. Tarz konusunda kararınızı verdiyseniz hangisi içinize siniyorsa onu alabilirsiniz. Seçenek olarak sunduğunuz iki motor da güzel. Kawasaki nin parça fiyatları marka olarak daha pahalı. Hayırlı olsun.

Yeni kasa R125 çok güzel bi motor olmuş ama sizin yaşınızda birini tatmin etmeyecektir. R25'i de bi düşünün bence.

Günlerdir araştırma içerisindeyim yanlış bir karar vermek istemiyorum ama herkesin ortak kararı olarak r25 in başlangıç motoru olamayacak kadar büyük olduğu yönünde. Tabiki herşey kabiliyette bitiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:15 ----------

Dediğim gibi maddi olarak bir sorunum yok.öğrenmek istediğim iki motorunda birbirine karşı üstünlüğü ve eksikliği nedir.mesela r125 in lastiklerinin iyi olmadığı söyleniyor

Motosikleti
CBR 125 R 2014
125 cc ler gitmeyeceği için cbr 125 r 2. el üstündeki pası atarsın sonra güzel bir motor alırsın

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bence yeni ile hiç uğraşma al bir tane muayyer 2.el 30.000 km yaparsın sonra güzel usturuplu bir şey alırsın 0 alıp heder etmeye gerek yok hem malı hem parayı.

Günlerdir araştırma içerisindeyim yanlış bir karar vermek istemiyorum ama herkesin ortak kararı olarak r25 in başlangıç motoru olamayacak kadar büyük olduğu yönünde. Tabiki herşey kabiliyette bitiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:15 ----------

Dediğim gibi maddi olarak bir sorunum yok.öğrenmek istediğim iki motorunda birbirine karşı üstünlüğü ve eksikliği nedir.mesela r125 in lastiklerinin iyi olmadığı söyleniyor

Cok istiyorsan al hocam bir cift lastik 1500 tl ye bakar.

ss modeller herzaman gaz tepkimesi hizli araclardir bu nedenle 600luk bir tanesinden basla diyecek halim yok ama 125lik olanida bence gereksiz gucsuz yasina göre.
250lik bir tanesi ile baslayip deneyim kazandiktan sonra 600e gecebilir yada 250 ile devam edebilirsin
motoru dusurup yatiracagin icin ikinci el olmasi iyi ama madme maddi acidan yana derdim yok diyorsun sifir almakta sorun yoktur

Teşekkürler.kendimce şöyle bir tespitte bulunuyorum nekadar doğru veya yanlış bilemem tabiki.illa her motora yeni başlayan kişinin motoru düşürecek yatıracak diye bir olayı olamaz. Kaldıki madem böyle bir işe giriyorum iler sürüş teknikleri kurslarıda dahil bütün eğitimleri alıcam.ne halde olduğu belli olmayan 2.el bir motor nekadar güven verebilir onun için sıfır almayı mantıklı görüyorum.haaa düşersede çok çok yaptırılır

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------

ss modeller herzaman gaz tepkimesi hizli araclardir bu nedenle 600luk bir tanesinden basla diyecek halim yok ama 125lik olanida bence gereksiz gucsuz yasina göre.
250lik bir tanesi ile baslayip deneyim kazandiktan sonra 600e gecebilir yada 250 ile devam edebilirsin
motoru dusurup yatiracagin icin ikinci el olmasi iyi ama madme maddi acidan yana derdim yok diyorsun sifir almakta sorun yoktur
Sıfır Honda cbr 250r almayı düşünüyordum ama artık üretimden kalkmışlar.tek alternatif r25 kalıyor geriye.kawasaki ninja400r var ama oda benim için fazla büyük kalıyor ilk başka

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...rsatlari-kawasaki-ninja-250sl-692081520/detay

Merhabalar, ninja 125 ten bahsetmiştiniz bildığım kadarıyla ninja 125 yoktu bu yıl gelmediyse..
400 size olmaz zaten.

Yukarıda linkini attığım motor ninja 250sl.Bunun naked olanini kullaniyorum.Birazda arabacilar falan karenaj sebebiyle gaza gelmesin diye yonelmistim.Tarzın yasi olmaz bence sizden biraz buyugum yas olarak..Fakat sıfır tecrübeyle binilecek motor değil, sert gaz tepkisi var, keza amortisorlerinden freninine yeni birisi için kütük gibi gelebilir selesi,alt devirleri oldukça torklu biraz pişine kadar başka motor bakmak daha iyi olabilir...Yine de düşünürseniz alternatif olur diye atıyorum, bildiğim kadarıyla başka bir iki bayide kalmiş olabilir..

R25 düşünürseniz alt devirlerinin zayıf olması alismanizi kolaylaştıracaktır, oturuş pozisyonu itabiriyle daha rahattir.Fakat üst devirlerde de acemiye sıkıntı yaratabilir son hızı da yuksek..

Bence cbr 125 iyi olur gibi tabii temiz motor bulmak da lazim, biraz kullandıktan sonra satip beklenti dahilinde motesikleti değiştirirsiniz. Pek bir zarariniz da olmaz..Temiz 125 bulunamazsa cbr250 olabilir...

Parayla ilgili çok rahatsanız, hızla hiç zorum yok diyorsanız suzuki gsxr250 yi de (absli) kesinlikle değerlendirin, eğitim mutlaka alın..

Son düzenleme:
Maddi sıkıntınız yok ise önce eğitimini de verebilecek bir yerden A ehliyet alın. Zaten bu süreçte az çok fikir sahibi olursunuz.

Youtube'de bir video vardı. Kendisi 600cc ile başlamış ama arkdaşı 250 cc ile başlamış birisi. Arkadaşının kendisinden daha çabuk kavradığını çünkü cc itibariyle daha kısa zamanda hakim olduğunu söylüyordu.

Ehliyet harici eğitim de alırsanız zaten eğitim aldığınız yerden sizin boyunuza kilonuza kabiliyetinize göre seçenekler sunacaklardır. Bu işi kesinlikle aceleye getirmeyin.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Bence yeni ile hiç uğraşma al bir tane muayyer 2.el 30.000 km yaparsın sonra güzel usturuplu bir şey alırsın 0 alıp heder etmeye gerek yok hem malı hem parayı.

125cc ile 30.000 km nasıl dayanıyorsunuz yahu? Bende 100 cc var 8-9 bin km oldu sıkıldım, devamlı motor kovalıyorum şimdi..

Suzuki gsx r125 ve r250 modellerine de bakabilirsin. Gp renkleri efsane bence. yada bajaj rs 200 de bir alternatif olabilir.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.ekipman hariç 40 bin tl'yi bir motor için ayırmış bulunmaktayım.belirtmiş olduğunuz her bir motoru kesinlikle araştıracağım.tekrar tşk ederim

ordulusun galiba hemşerim. 3. motorum olan cbr250yi 53 yaşında bir amcadan almıştım.İlla ss görünüm istiyorsan cbr250 öneririm en azından cross hariç her yola gider şehir içi uzun yol gezi vs. 125liklere göre daha iyi gider hemen sıkılmazsın ben aldıktan 10 gün sonra istanbuldan orduya gittim 11 saatte gayette rahattım öneririm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar