İlginç MSN Oto Sansürü

:cherry:

Bu haberde vereceğimiz kelimenin geçtiği mesajlar, karşı tarafa iletilmiyor. Bakalım Microsoft, bu ilginç duruma ne diyecek?

Bu denemeyi yapmak için MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine "rahip" yazıp gönderin. Sonuç, maalesef olumsuz. Maalesef mesajınız karşı tarafa gitmedi. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu engellemenin, sadece Türkiye'deki MSN kullanıcıları için yapıldığı da söylenenler arasında. Ancak yurtdışındaki bilgisayar kullanıcılarına da bu kelimeyle ilgili sansürün uygulandığı, basit denemelerle ortaya çıkıyor.

Diğer Yasak Kelimeler de Var mı?
Bu uygulama, Microsoft tarafından uygulanan sansürün hangi boyutta olduğu sorusunu da akıllara getiriyor. Yasaklanan diğer kelimelerin ne olduğu merak konusu. MSN kullanıcıları, yasaklanması muhtemel kelimeleri denemeye başladılar bile.

shiftdelete.net

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=56308&cat=210&dt=2008/02/17

Bütün online pencerelerim "geldi mi" yazısıyla doldu :cherry:

Hakketten gıtmıyor yan odadakı teyze oglunun bılgısayara yazdım gıtmedı ılgınc :)

pis gavurlar nolcak:pr: :queen: :queen: çok ta umrumda o kelime. hoca'yı engellesinler bak noluyo. rahip bana lazım değilki. kırkda yılda bi tv'de duyuyorum o kelimeyi. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amca biz türküz onunda bi yolunu buluruz..

Kikikiki denedim harbiden öyleymiş gitmiyo:)

Rahip yerine msn'de konuşurken 'kilise imamı' deyimini öneriyorum :mrgreen:

asm

Trabzondaki rahip öldürüldükten sonra msn'den komut alacak tetikçiler için bir engelleme olabilir. :p

-Çete başı: Oğlum şurdaki ******(rahibe) saldırın.
-Tetikçi: Abi neye saldırayım. Yıldızlar çıkıyor. :)

Şaka yapıyorum tabi(pek hoş bir şaka olmasada)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Yorumsuz :mrgreen: Kusura bakmayın ama ben bu sansüre gülerim...
Durum aynen şu;
Birgün ne olduysa artık hatırlamıyorum birisinin oğlu sokakta anadan doğma kalmış...Kapamış mahremini eve koşmaya başlamış...Babası görmüş çocuğu
"Ne yapıyorsun sen" demiş..."Mahremini kapayacağına yüzünü kapasana"...:cat:

Anlayana....:cat:

"Rahip" kelimesi ile alakası yok bu durumun (zaten öyle olsa RAHİP yazınca da gitmezdi). Türkçe karakterlerle alakası yok, başka bir şey var, çözeriz yakında.

Haberin altındaki yorumlarda, 'summer2008' yazınca da aynısının olduğu yazıyor. Onu da denedim o da gitmiyor. Hadi rahip'i anladık. 'summer2008' ne alaka :)

Alıntı :)

norveç ve isveç'li arkadaşlarım ile yaptığım denemeler sonucu söyleyebilirim ki, rahip kelimesi türkiye ip si ile alakasız olup hiçbir ülkeden gözükmemektedir.

Diğer gönderilemeyenler:

tufoto
get-messenger
2nnvc7
blockinrio
messaging-names
pictura002
messenger-scan
summer2008
messengerdeletechecker
photoalbum2007

\.pif
imp\.exe
bush-gracioso\.exe
album\.zip
photos\.zip
images\.zip
myalbum2007\.zip
img301\.zip
img1756\.zip
hoto234\.zip
pic\.zip
g038_jpg\.zip
secretimages56\.zip
love33\.zip
monica\.zip
img-0012\.zip
imag091307\.zip
pic1273\.zip
img-3773\.zip
img-6434\.zip
img-8197\.zip
img-0950\.zip
picts-7053\.zip
mypictures\.zip
image25\.zip
pics\.zip
foto\.exe
fantasma\.zip
impluse\.exe
downgrdr\.exe
photo656\.jpg
photo234\.zip
img021\.zip
tanyababe\.zip
stuff\.zip
fotos\.zip
tufoto
get-messenger
2nnvc7
blockinrio
messaging-names
pictura002
messenger-scan
summer2008
messengerdeletechecker
photoalbum2007

AYRICA SADECE WINDOWS TABANLI SİSTEMLERDE İŞE YARAMAKTA, MACOS YA DA LINUX'TA İŞE YARAMAMAKTADIR.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
MSN üzerinden bazı casus yazılım ve virüs uygulamaları nedeniyle şirket bu tür işlemler için birtakım önlemler almış.
Siz tehlikeli bulunan bazı dosya isimlerini kullandığınızda MSN bunu virüs olarak algılayıp, yayılmasını engellemeye çalışıyor.
Başka bir nedeni yok.
Yani sansür değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
msn kısaltmaları yarıyo en guseli..

ben buldum ben buldum:mrgreen::mrgreen:

şimdi aklıma geldi msn kurarken yada ayarlar bölümünde olması lazım yasaklı kelimeler aktif yada pasif diye bi kutucuk işaretleniyo

tam olark nerde oldugunu bilmiyorum ama böyle bişey oldugunu biliyorum kurcalayın bulucaksınız

baba türban falan deneyin bakalım gidicek mi:mrgreen::mrgreen:

Son düzenleme:
MSN üzerinden bazı casus yazılım ve virüs uygulamaları nedeniyle şirket bu tür işlemler için birtakım önlemler almış.
Siz tehlikeli bulunan bazı dosya isimlerini kullandığınızda MSN bunu virüs olarak algılayıp, yayılmasını engellemeye çalışıyor.
Başka bir nedeni yok.
Yani sansür değil.

Öyleyse eyvallah ama yok değilde sansür ise ayıptır:cat:Neden ayıptır???
Çünkü o kadar açığımız,kapatılacak eksiğimiz varken biz bunlarla uğraşıyoruz...

bi fıkra anlatıyodum bi saat yazdım içinde rahip vardı bütün metin gitmedi ya tüh :p

RAHİP gidiyo , RAHIP da gitmiyo,alamet baş harflerde(ymiş),
ülkemize karşı yapılan ve bir kasıt olan uygulama yok panik yapmayın galeyana gelmeyin sakın :p

rahip
Rahip, recently accessed host ip kelimelerinin baş harfi olduğundan, msn bunu code olarak algılıyor. Açık kaynak kodlu bir yazılım olmadığından da sanki programa dışarıdan müdahale ediyormuşsunuz gibi algılayıp bir oto block koyuyor. Eğer büyük harflerle yazarsanız sorun olmaz.

Bunun ayrımcılıkla dinle felan alakası yok....

Son düzenleme:
bi fıkra anlatıyodum bi saat yazdım içinde rahip vardı bütün metin gitmedi ya tüh :p

RAHİP gidiyo , RAHIP da gitmiyo,alamet baş harflerde(ymiş),
ülkemize karşı yapılan ve bir kasıt olan uygulama yok panik yapmayın galeyana gelmeyin sakın :p

rahip
Rahip, recently accessed host ip kelimelerinin baş harfi olduğundan, msn bunu code olarak algılıyor. Açık kaynak kodlu bir yazılım olmadığından da sanki programa dışarıdan müdahale ediyormuşsunuz gibi algılayıp bir oto block koyuyor. Eğer büyük harflerle yazarsanız sorun olmaz.

Bunun ayrımcılıkla dinle felan alakası yok....

Mantıklı...:cat::cat:
/check ip gibi komutlarıda kabul etmiyor...yani tüm bu rahip kelimesini falan filan bu html komut kodu falan sanıyor dolayısıyla engelliyor:bounce:Valla olabilir mantıklı :cat: Ama hala rahip kelimesine takılı kaldım acaba dediğin gibi baş harflerini almış olabilir mi :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar