Ikinci elde Honda CBR125 mi CBR250 mi?

Arkadaslar merhaba,

Onumuzdeki gunlerde kisa mesafelerde kullanmak icin bir motorsiklet almayi dusunuyorum ve CBR125 ile CBR250 arasinda kaldim. Kisa mesafelerde kullanacagim icin motor gucu cok onemli degil, ikisi de bana yeter, fiyat farki da cok ciddi degil.

Ama, motoru yaklasik 9 ay sonra satmam gerekiyor, ve hangisini daha kolay satabilirim, yani ikinci elde hangisi daha aktif diye sormak istiyorum. Ayrica, CBR125R 7000 TL ve CBR250 10500TL su anda, bunlari satarken hangisi daha cok / ne kadar deger kaybeder acaba?

Teskekurler.

Muhakkak, ama hangisi daha hizli gider? Hangisi daha cok talep goruyor?

1 sene kullanim sonunda ne kadara satilir acep?

Motosikleti
1050XT
Motorları bilmem kullanmadım.
Ama 125 lik daha ucuz olacağından hedef kitlesi daha geniştir. Alıcısı Daha Çabuk Bulunur.

Bence ikisini de çok rahat satarsın.

Sıfır fiyatından 1.500 TL gibi ucuza verirsen ikisi de kapış kapış gider.

SS'e başlamak isteyen birçok kişinin ilk tercihi CBR125'tir.
Eski CBR125 kullanıcıları da CBR250 arar.

Kitle hemen hemen aynı, sahibinden.com'daki ilan sayısı da hemen hemen aynı. Yani ikisinin de gideri var.

Çok az yaksın dersen CBR125 al. Bakımları da daha ucuz. (1 litre yağ vs.)
Birazcık daha fazla yakabilir dersen CBR250 al. Bakımları da birazcık daha pahalı.

Son olarak, arada bir otoyola cikacagim en fazla 50-60 km gibi mesafaler icin. Forumlarda CBR125R ile otoyola cikmayin, tehlikeli, yokus yukari feci sisiyor ve seni tehlikeli durumda birakabilir diyorlar. Sizin deneyimleriniz nasil bu konuda?

Otoyolda sağ şeritten gidebilirsiniz. Hız sınırına uyan tırları sollayabilirsiniz. Ama Yokuş yukarı çıkma konusunda zayıf olduğunu ben de duydum.
Hatta dün onun muhabbeti geçti bir CBR125 sahibi ile. Kocaeli MT'nin bir grup sürüşünde yokuşta bayağı zorlanmış. Tabi sürücü ve sürüş şekli de önemli ama yokuş muhabbeti riskli.

ikiside honda olduğu için satmakta sıkıntı yaşamazsın ama aralarında en hızlısı dersen bence 250, 125'e alternatif çok ama 250 sınıfında kaliteli ve piyasası güçlü 250'lik az honda kawasaki felan.

Şüphesiz Honda Cbr 250 alın şimdi ikiside benzeri motorlar görünsede aralarında belli bir hız ve performans farkı var cbr125 alımdan 1-2 ay sonra otoyolda can sıkıcaktır. Büyük motorlardan sonra şuan cbr250 kullanıyorum. 120 km hıza oturtulduğunda gayet keyifli bir araç. 2.el de çok hızlı el değiştiriyor. Kullanıcı olarak öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar