İkinci el satış saçmalıkları

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Özellikle yeni lastik bence bir artı. Çünkü kaliteli güzel bir lastik 15'ten başlıyor artık neredeyse ebata göre değişmekle birlikte.
Aksesuar ve bakım konusu da biraz göreceli.

Örn., piyasa değeri 3-5 bin eden aksesuarları BAKIN BAKIN GIRTTTTLAK DOLUSU BEYLERRR modunda pazarlamaya çalışanlara ayar oluyorum.
Ama bakımı 2-3 ay önce yapılmış, elzem olan aksesuarların hepsi tam ise fiyatta en azından abartılı olmamak kaydıyla bir fark yaratabilir diye düşünüyorum. Sonuçta bakım ve aksesuar masraflarından kurtulmuş oluyorsunuz. Ama bazıları bütün aksesuarları parantez içinde sıfır fiyatlarıyla birlikte sıralayıp fiyatı şişirenler oluyor ona karşıyım.

İkinci elde benim en çok kıl kaptığım şey yukarıda da bahsedildiği gibi yok bakımlı yok temiz olduğu iddia edildikten sonra biraz deşince "ya aslında şu da var" şeklinde ek bilgilerin çıkması. Özellikle son zamanlarda kullanıcıların bilinçsizliği yüzünden ikinci ele güvenimi tamamen yitirmiş durumdayım.
"Rodaj daha bitmedi" yazıp 2023 model motoru 1.5 sene hiç bakıma sokmayan mı dersin ya da rodaj bakımından sonra 1.5 sene geçmiş, e 1 seneyi geçmiş diye sahibini uyarınca "Hee, bi bakıma götüsen iyi olur" diyen mi dersin. Zaten rodajdaki motorun canını çıkarıp "BEYLER BEN 160 GÖREMİYORUM BEİM MOTORDA SİKİNTİ Mİ VAR??" diyen tipler yüzünden takip ettiğim tüm FB gruplarını terk ettim.

Şu an sadece benim gibi tüm bakım kayıtlarını nizami bir şekilde saklayan, bilinçli kullanıcılara denk gelirsem ancak o zaman ikinci el almaya yelteneceğim sanırım. Düzenli olmak manyaklık belirtisi değildir sorumluluk bilincinin bir kanıtıdır. Bazı insanlar pimpirikli olmak olarka yorumluyor maalesef.

Son örneğim ise, daha 4.000km'de bir motor baktım. Resimler jilet gibi. Randevulaştık motor bir geldi, zincir full + full pas içinde.
Bu nedir? diye sorunca motosiklet zinciri kışın yağlanmaz cevabını aldım. Hayatımda onca ikinci el motor gördüm ve kullandım, hiç o kadar paslısını görmedim. Sanırsın zinciri kahverengi üretmişler aksesuar olarak.

Orta sehpa olmayan motora ful aksesuar diyen dallamalara ayar oluyorum. Ancak ara ara gerçekten dolu motorlara den geliyorum.

Motosikleti
DUKE 250
Hafta sonu allahtan satış olmuyor.. :)Bir de burdan motor almaya gelenler oluyor.. Çoğuna tatildeyim, evde yokum çekiyorum..
Taşınacağım izmirden bu gidişle.. :)
o iş kolay, nöbetçi noter var :)

drhxgmi.png

favoriye atıp bekleyenleri ben de anlamıyorum. fiyatı yarı yarıya çeksen bile mesaj atmıyorlar. sadece favoriye atmak için gelmişler dünyaya.

Hala denk geliyorum "Doktordan satılık" ilanlarına. İnsan doktor olunca motosikletini daha mı temiz bakıyor yani? Eskiden de anlayamamıştım, şimdi de anlamıyorum.

Motosikleti
D400
Hala denk geliyorum "Doktordan satılık" ilanlarına. İnsan doktor olunca motosikletini daha mı temiz bakıyor yani? Eskiden de anlayamamıştım, şimdi de anlamıyorum.

bence doktordan satılık olan araçları almayacaksın bile.
arkadaşlarımdan biliyorum "doktor" oldukları için toplu taşıma onlara fukaralık geldiğinden işe sürekli araç ile gidip geliyorlar.
sürekli kısa mesafe kullanmalarının yanı sıra bunu ulaşım aleti olarak kullandıklarından araçtan bir ses gelse bile hemen kontrol etmiyorlar araçsız kalmamak için.

bence doktordan alınmaz :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250

Onun bir de "Bayandan Satılık" versiyonu var, onları görünce ilanı bile açmadan sıradaki ilana devam ediyorum. :D

Lastikdir, koruma demiridir, tur camıdır... evet bunlar bir artı, lakin şöyle bir şey var; sen bu aksesuarlara 50 bin harcadıysan, motorun rayiç bedelinin de 50 bin üstüne, hele ki sıfırından daha pahalıya kimseye satamazsın.
Bir ara off road merakım nedeni ile L200 bakıyordum, adam yazıyor ilana; full donanım. Soruyorum, vinç var mı? Yok. Şnorkel var mı? Yok. Ağır hizmet salıncağı var mı? Yok. Yükseltme ile birlikte spacer uygulaması var mı? Yok. E, ne var monaco? Ucuz bir tampon demiri, gelişigüzel 3-5 cm yükseltme, ve lastik. Bu motorda da şey gibi, telefon tutucu, sele kılıfı, bir kaç sticker, oldu mu sana full aksesuar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben genelde şöyle bir şey yapıyorum; motosiklete (ve ona sonradan eklediğim / alıcı tarafından istenebilecek aksesuarlara) verdiğim tutarı alım zamanındaki USD ve TRY değerlerini not ediyorum. Sonra onları USD ve TRY enflasyonu ile günümüze çekiyorum. Ondan sonra da ilk yıl için %10 sonraki yıllar için %5 iskonto ediyorum, aynı hesabı ilk yıl için %15 sonraki yıllar için %10 ile tekrarlıyorum ve elimde bir fiyat bandı oluşuyor. Piyasadaki benzer motosiklet ilanlarına bakıyorum, ona göre bulduğum fiyat bandının içinde makul bir fiyat belirlemeye çalışıyorum.

Bir de ilanlara "pazarlıksız son fiyattır" diye özellikle yazıyorum, gereksiz ve anlamsız muhabbeti engeller. (Diye ümit ediyorum...) İşine geliyorsa alır, işine gelmiyorsa almaz.

Plakası DR olup doktor olmayan da çok az gördüm.
Saygı duyuyorum işlerine ama bu gereksiz her yerde belirtmeleri ilginç geliyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Alacak olsam ve denk gelse doktrordan MT25 / R 25 alırdım mesela, o modeli tercih etmem o başka.

Motosikleti
DUKE 250
Bir ara off road merakım nedeni ile L200 bakıyordum, adam yazıyor ilana; full donanım. Soruyorum, vinç var mı? Yok. Şnorkel var mı? Yok. Ağır hizmet salıncağı var mı? Yok. Yükseltme ile birlikte spacer uygulaması var mı? Yok. E, ne var monaco? Ucuz bir tampon demiri, gelişigüzel 3-5 cm yükseltme, ve lastik. Bu motorda da şey gibi, telefon tutucu, sele kılıfı, bir kaç sticker, oldu mu sana full aksesuar.
daha tezatı, l200 navara vb aracı adam dört dörtlük yapmış, gerçekten yok yok, ama açıklamaya şunu yazmış: "Kesinlikle Arazi Yüzü Görmemiştir" e ne diye bu kadar uğraştın al bir tane duster devam et pznk diyorum bende.

Ben genelde şöyle bir şey yapıyorum; motosiklete (ve ona sonradan eklediğim / alıcı tarafından istenebilecek aksesuarlara) verdiğim tutarı alım zamanındaki USD ve TRY değerlerini not ediyorum. Sonra onları USD ve TRY enflasyonu ile günümüze çekiyorum. Ondan sonra da ilk yıl için %10 sonraki yıllar için %5 iskonto ediyorum, aynı hesabı ilk yıl için %15 sonraki yıllar için %10 ile tekrarlıyorum ve elimde bir fiyat bandı oluşuyor. Piyasadaki benzer motosiklet ilanlarına bakıyorum, ona göre bulduğum fiyat bandının içinde makul bir fiyat belirlemeye çalışıyorum.

Bir de ilanlara "pazarlıksız son fiyattır" diye özellikle yazıyorum, gereksiz ve anlamsız muhabbeti engeller. (Diye ümit ediyorum...) İşine geliyorsa alır, işine gelmiyorsa almaz.

galeri açsan dükkanın adı kesin CYAN MENKUL ARAÇLAR ltd şti olurdu :)

bi de favorilere seslenen başlıklar var, cuma gününe kadar satılmazsa kendim binerim falan gibisinden.

fakat o tarih sürekli erteleniyor.

"kapatıyoruz maliyetine satışlar" yazısı asıp kandıran amcalar gibiler :D
Abi evet, ulusa sesleniş neden yapıyorsunuz ya :D "Pazartesi fiyat değişir ona göre!!!" "19.07 son, ilk gelen alır!!" "Üzerinde sigara bile içilmedi!!11!" :D Böyle motosiklet ilanı başlığı mı olur ya çok hoşuma gidiyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
Hafta sonu allahtan satış olmuyor.. :)Bir de burdan motor almaya gelenler oluyor.. Çoğuna tatildeyim, evde yokum çekiyorum..
Taşınacağım izmirden bu gidişle.. :)

o iş kolay, nöbetçi noter var :)

drhxgmi.png

Hatta nöbetçi plaka basım atölyesi bile var. İzmir Üçyol'da bulunan Şöförler Odası hafta sonları nöbetçi plaka basım atölyesidir. Diğer şehirlerde de Şöförler Odasında mutlaka vardır bu uygulama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar