Belkide paramiz boldur ikinci ele alan yoktur hocam ?
Güzel bir bakış açısı.Zaten çoğu ilanın altında keyfe keder yani satılmasada kalsın paraya ihtiyacım yok diyorlar.
Belkide paramiz boldur ikinci ele alan yoktur hocam ?
Merhabalar
hikayem şu;ben bu yaz bir tane inazuma alayım diye niyetlendim facebook'ta grupları takip etmeye başladım.Bir zaman sonra anladım ki o arkadaşlar bizim motorum değeri en az 13-14000 vs gibi birbirlerine gaz verip piyasayı olağan dışı yüksek tutuyorlardı.(2013 15.000-35000 arası kmlerde)
Sahibinden sitesinde bir ara 150 adet satılık motor vardı ve inanın haftalarca o adet sabit kaldı.
Hatta biri fiyatı aciliyetim var deyip 10500 tlye çekip satmaya niyetleni aboo sen misin bunu yapan!! adama demediklerini bırakmadılar tabi o abimiz kabaca olacak ama size ne mal benim deyip sktiri çekince kimse bulaşmadı..Velhasıl benim bu durumdan midem bulandı dedim cbf 150 alayım ona da 2007 modellere 3,500 isteyince sahipleri..lanet olsun gider araba alırım dedim.Bu hafta araba alıyorum artık![]()
Artemis maaşını da euro olarak alıyorsun heralde.ayrica kurun ne kadar dengesiz arttığını bilmemen mümkün değil. Yaptığın hesaba göre sadece piyasa ölü yorumu yaparsın
şu pazarlık mevhumundan oldum olasıya tiksinmişimdir.
bir markete gidiyoruz, bütün fiyatlar etiketin üzerinde yazılı. alıp almayacağını kendin karar veriyorsun.
veyahut bir bayiye gidiyorsun, liste fiyatını önüne koyuyorlar. işine gelirse, bütçen yeterli ise alıyorsun. bayi işine geliyorsa hediye veriyor vs.
ancak ikinci el eşya alıp satarken, esnaftan alışveriş yaparken şu pazarlık denilen illet ile karşı karşıya geliniyor ya sinir oluyorum.
bence pazarlık, karşıdaki insanı kandırmak için geliştirilmiş bir taktik. ucuz bir şark kurnazlığından ötesi değil. ederi 1 lira olan bir malı 2 lira üzerinden satmaya çalışıp 1.25 liraya kadar inmek, en son 1 liraya bırakmak, karşıdaki insanı kandıramadığın anlamına geliyor. kandiririsan 1 lira uzeri cebine kalıyor. tam bir ortadoğu geleneği.
arkadaşım, bir malın fiyatı neyse onu yazar koyarsın. beğenen alır, beğenmeyen almaz. ne diye insanları oyalıyoruz ki?
ezcümle pazarlık, karşıdaki insanı enayi yerine koyan, saçmasapan bir kültürdür. inşallah tez zamanda azalarak yok olur.
ek: işte tam bu pazarlık konusundan dolayı, esnaf ile alışveriş yapmıyorum. üzerinde etiket fiyatı olan şeylere yöneliyorum. vıcık vıcık kimse ile muhatap olmak istemiyorum.
benim icin etiket fiyatı neyse odur.
ek2: eskiden yollarda dolaşan seyyar satıcılar vardı. mesela bir matkap, soruyordun ne kadar diye, 500 lira fiyat çekiyordu. sıkı pazarlık yapıp o malı 20 liraya alanı gördüm ya o gün pazarlık denilen şeyden nefret ettim.
Satamıyorum arkadaşlar, 1 ay oldu 1 mesaj atan yok, hayır ne fiyat pahalı ne de motor ölü, ama yok satılmıyor, 600 kişi baktı 1 mesaj atan yok, yakın zaman da motorunu satan bir arkadaşımla konuştum o da bana piyasa ölmüş dedi, bir biz de mi bu durum böyle, siz de fark ettiniz mi bu durumu?
şu pazarlık mevhumundan oldum olasıya tiksinmişimdir.
bir markete gidiyoruz, bütün fiyatlar etiketin üzerinde yazılı. alıp almayacağını kendin karar veriyorsun.
veyahut bir bayiye gidiyorsun, liste fiyatını önüne koyuyorlar. işine gelirse, bütçen yeterli ise alıyorsun. bayi işine geliyorsa hediye veriyor vs.
ancak ikinci el eşya alıp satarken, esnaftan alışveriş yaparken şu pazarlık denilen illet ile karşı karşıya geliniyor ya sinir oluyorum.
bence pazarlık, karşıdaki insanı kandırmak için geliştirilmiş bir taktik. ucuz bir şark kurnazlığından ötesi değil. ederi 1 lira olan bir malı 2 lira üzerinden satmaya çalışıp 1.25 liraya kadar inmek, en son 1 liraya bırakmak, karşıdaki insanı kandıramadığın anlamına geliyor. kandiririsan 1 lira uzeri cebine kalıyor. tam bir ortadoğu geleneği.
arkadaşım, bir malın fiyatı neyse onu yazar koyarsın. beğenen alır, beğenmeyen almaz. ne diye insanları oyalıyoruz ki?
ezcümle pazarlık, karşıdaki insanı enayi yerine koyan, saçmasapan bir kültürdür. inşallah tez zamanda azalarak yok olur.
ek: işte tam bu pazarlık konusundan dolayı, esnaf ile alışveriş yapmıyorum. üzerinde etiket fiyatı olan şeylere yöneliyorum. vıcık vıcık kimse ile muhatap olmak istemiyorum.
benim icin etiket fiyatı neyse odur.
ek2: eskiden yollarda dolaşan seyyar satıcılar vardı. mesela bir matkap, soruyordun ne kadar diye, 500 lira fiyat çekiyordu. sıkı pazarlık yapıp o malı 20 liraya alanı gördüm ya o gün pazarlık denilen şeyden nefret ettim.
Doğru fiyatı vermek en önemli etken bence. Dün motorumu satışa çıkardım bugün arkadaş geldi aldı.
Artık motor arayan taraf benim xmax 250, forza ve burgman var listemde satmak isteyen arkadaşlar şişirilmemiş fiyatlarla iletişime geçerse sevinirim.