Maalesef motordan iyi derecede anlayan tanıdığım yok, varsa yoksa arabacı

Kendim gideceğim için size danışmak istedim aslında en temel nelere dikkat edebilirim diye.
Teşekkürler hocam, RS200 veya NS200 almayı düşünüyorum, 2-3 litre arası yakıyor diye biliyorum, dediğiniz gibi ortalama yakıt tüketimini kontrol edeceğim.
Maalesef hocam, Karadeniz'de yaşıyorum ve hem eksper hem de satıcı seçeneklerim kısıtlı. Motoru da hep Samsun-Rize aralığında bakmaya çalışıyorum zaten.
Hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim öncelikle, ama dediğim gibi maalesef motordan iyi anlayan bir tanıdığım yok, yoksa onunla giderdim zaten. Eksper konusunda da size katılıyorum benim de alacağım motor 100 bin bandında fakat yine de ekspere sokmak isterim. Uzun süre para biriktirdim çünkü bunun için. Motosiklete alıştıkça anlarsınız dediğinizde haklısınız fakat motoru ilk defa alacağım için bilmediğim şeyler çok fazla olacak haliyle. Katlanır plaka ve aynalı ilanlardan direkt uzak duruyorum zaten dediğiniz gibi. Hasar kaydını gizleyen veya detay vermeyip arayın detayları konuşuruz diyen kişilere de pek sıcak bakmıyorum. İnsanın konuşmasından ve mizacından az çok anlaşılıyor zaten fakat benim öğrenmek istediğim nokta motorun yanına gittiğimizde ciddi problemleri gizleyebilme ihtimali. Mesela sürtmeleri düşmeleri anlayabilirim fakat motorda veya elektronik aksamda ciddi bir sıkıntı varsa ve dışarıdan belli olmuyorsa bunu anlama ihtimalim yok, sanırım bunu da eksper harici net şekilde anlayamam. Yağ ve diğer unsurlar konusunda dedikleriniz için de çok teşekkür ederim göz önüne alacağım hepsini.
Bir de ek olarak sormak istiyorum, bazı ilanlarda düşmesi var yatması yok şeklinde açıklamalar gördüm. Yatma ile düşme arasında bir fark var mı? Ben ikisini de aynı sanıyordum.