İkinci el motor ararken...

Arkadaşlar merhaba,
İkinci el motor ararken sahibinden.com gibi yerlere baktığımızda bazı motorların plakalarının resimden silinmiş olduğunu görüyoruz. İnsan ister istemez şüpheleniyor, bunun plakasını neden gizliyorlar, çalıntı mıdır, hak mahrumiyeti mi vardır diye. Bunun neden yapıldığı konusunda bir bilginiz var mı? Plakası silinmiş motorlara güvenmeli miyiz? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Kimi insan plakayı kapatır arkadaşları sattığını görmesin diye satıp başka alırsa millete süpriz olsun diye yapar,motoru tanımayacaklar sanki,kimiside hırsızlar görmesin diye kapatır ne alakası varsa görse ne görmese ne,zaten motoru alacak kişi notere gittimi çalıntı olup olmadığı veya üzerinde haciz varmı yokmu anında çıkar ne gereği var kapatmaya çok gereksiz bir hareket.:farao:

mesaj atıp plakasını isteyebilirsin
o zaman da vermezse kıllanmaya başlayabilirsin
ama resimde gizlemelerinin sebebi sahibi belli olmasın yada çalmasınlar diye de olabilir

daha öncede sorulmuştu kardeş arama yap daha detaylı bilgin olur

plakayı çeşitli yerlerde kullanmasınlar diye basit bir önlem, ben de gizliyorum içim rahat etsin diye.Ama bence şüphelenmek çok saçma, siz ciddi olarak düşünüyorsanız, satıcıya mesaj atarsınız o zaman söyler size plakayı, sonra istediğiniz yerden soruşturabilirsiniz. Ciddi düşünmeyenler plakayı öğrenmese de olur..

Kusura bakmayın arkadaşlar, xterkan'ın dediği gibi arama yaptım, konu daha önce açılmış. Zamanınızı aldım. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar