İki Kişiye Çarpıp Kaçan Motosikletli Vurularak Yakalanabildi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamamen saçmalık. Ezsinler benim yakınımı. Gider mahkemeye veririm. Yani sen diyorsun ki ben de yetki olsa ben de önüme geleni vururum.. Polislerimizin ne gibi zorluklarla uğraştığını, çok zor bi meslekleri olduğunu ben de biliyorum. Ama senin mantığın olur, olmazsa zorla oldururuz. Senin o bahsettiğin ülkeler de eğitim diye bişey var. İnsanlar eğitiliyorlar, ondan sonra halen itlik yapmak da ısrar edenlere o şekil de davranıyorlar. Öyle bi bahsettin ki bi an Amerika nın sokaklarını teksas gibi düşündüm. Amerika öyle polisiye filmlerde izlediğin ülke değil. 5 tanesini indirsin bakalım dediğin bi can senin. Cezası neyse, mahkemeye çıkar, hakim verir. Her suçlunun cezasını, sokakta ki polis verecek olsaydı, sokak da adam kalmazdı.....

Şimdi diyelim adama falan çarpmadı..... Bu adam bomba yüklü terörist... Biyerde patlatacak... Polis dur dedi bu başladı kaçmaya... Polis te vurmadı..Plakasını aldı... Nasılsa yakalayacaklar mahkemeye verecekler ya....

Adam da gitti bombalarını patlattı.... Bir çok masum insanımız gitti.. :bounce::bounce:

Birde böyle düşün.... :cat::cat:

Benim fikrimi soracak olursan bence hiç sorma.... Derisini yüzerdim gibi iğrenç laflar etmek istemiyorum....:pr::pr::pr::pr:

Bşlık çok yanıştıcı bu topic in başlığı bu şekilde yazılması konunun biryerlere çekilmeye çalışılması anlamındadır.

Dur ihtarına uymayan motorsikletli vuruldu değil

!!İKİ KİŞİYE ÇARPIP KAÇAN MOTOSİKLETLİ VURULARAK YAKALANABİLDİ. olmalıydı.

Bu topic başlığının düzeltilmesini ricaediyorum.

başlık değişirse tartışma bitecek

haketmiş vallahi.bide şikayetmi edicekmiş:mrgreen: dua etsin hayati noktaya gelmemiş kurşun.böylesine müstahaktır...

Sizin mantığınız bu mudur arkadaşlar ? Bir memura bu hak veriliyor olabilir, bu yasal da olabilir ? Kaçtı mı biri, tak vurursun. Bu mudur ? Yapmayın allah aşkına, adamın plakasını almışlardır, mutlaka ve mutlaka bulacaklardır, ama kolay yol, vur gitsin ! E tabi sen önüne geleni polis yaparsan, o da önüne geleni vurur ! Hay yarabbim ya..

Akıl Sağlığı yerinde değil,suç işlediğinin belki farkında değil,motor kullanabiliyor ve daha çok zararlar verebilir,durana kadar bekleseler neden bu kadar uzun sürdü denir,polisler iş yapmıyor denir.

Hümanist olmak iyidir ama olaya tek açıdan bakıyorsun.

Söylenebilecek tek söz iyiki sadece 2 kişiye çarpmış ve onlarda ölmemiş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
böle insanlar olduğu sürece motorcular çooooooookkkkkkkkkk lekelenir bea kardeşim =))) yazık valla yaa ne durumlardayız carpıp kaç... :):wiinkk:

İnsanların alnında ya da plakasında psikolojik sorunlu oldukları yazmıyor.
Her polisten kaçanın acımasız bir cani olduğunu iddia etmek de mantıklı insan işi değil.
Canım gibi sevdiğim bir arkadaşımın yaşadığım şehre 20-30 km uzaklıkta kaza yaptığını duyduğumda, panik ve üzüntü içerisinde bir an önce kaza yerine ulaşmak için şuursuzca motosikletime atlayıp gazlamıştım.
Peşime de 3 ekip otosu takmayı başardım.
Kaza mahalline benden bir dakika sonra vardılar.
Ama ben arkadaşımın son son anında yanında olmayı başardım.
Eğer peşimdeki polisler de bunlar gibi davransaydı, vurulmuş, hatta ölmüş olabilirdim.
Tek suçum arkadaşıma yetişmek, yardım etmek istememdi.
Arkadaşım öldükten bir saat sonra ambulans geldi.
Belki de geç haber aldıkları ve bu yüzden geciktikleri kaza mahallinde hiç olmazsa sağ kalanları kurtarmaya çalışan, görevini yapmak isteyen insanları öldürmeyi ne kadar istediğimi anlatamam.
Hepimizin yaşamı boyunca yaptığı ve yapacağı cahillikler vardır.
Bunun cezası ölüm olamaz.

Polis'in görevi suçluları yakalamaktır doğrudur.
Ama asıl görevi suçu önlemektir.

Tabii gerektiğinde yasal mermisini kullanacak.
Ama er ya da geç yakalanacak kadar açık iz bırakmış bir suçlu silah çekmedikçe, bu yetkinin kullanılmasına ben de karşıyım.

Aramızda polis arkadaşlarımız da var.
Mutlaka ne zor şartlar altında ve nasıl bir strese gark olmuş durumda olduklarını anlatacaklar ve olayın bizim anlayamadığımız bir başka bakış açısını da buraya taşıyacaklardır.

tartışmaya açık bir konu olduğundan, onların fikirlerini de almak isterim....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
olmaz böyle şey yav kim verdi onlara bi motorize'yi vurmaları için:farao:

umarım yarın birgün polis iyi ki vurmuş, zaten adam da haketmiş canım baksana yayalara çarpmış kaçmış diyen arkadaşlar aynı akibete uğramazlar. çünkü böyle birşey olursa arkalarından edilecek laf bellidir
"kesin yapmıştır birşey de ondan vurmuştur polis"
polis kendisine silah sıkmayan bir insana silah sıkmamalı. bu kadar basit.

Tamamen saçmalık. Ezsinler benim yakınımı. Gider mahkemeye veririm. Yani sen diyorsun ki ben de yetki olsa ben de önüme geleni vururum.. Polislerimizin ne gibi zorluklarla uğraştığını, çok zor bi meslekleri olduğunu ben de biliyorum. Ama senin mantığın olur, olmazsa zorla oldururuz. Senin o bahsettiğin ülkeler de eğitim diye bişey var. İnsanlar eğitiliyorlar, ondan sonra halen itlik yapmak da ısrar edenlere o şekil de davranıyorlar. Öyle bi bahsettin ki bi an Amerika nın sokaklarını teksas gibi düşündüm. Amerika öyle polisiye filmlerde izlediğin ülke değil. 5 tanesini indirsin bakalım dediğin bi can senin. Cezası neyse, mahkemeye çıkar, hakim verir. Her suçlunun cezasını, sokakta ki polis verecek olsaydı, sokak da adam kalmazdı.....

Tubiş burdada sen saçmalamışsın...:pPolisin güc kullanma yetkisi zaten var...eğer dediğin gibi kaçan şahıs öldürülseydi aşılan yetkiler olabilir...ama burada yaralamış...üzerine düşeni yapmş bence...Amerikan Polisinin sicili epey kabarık...polise direndiğinde seni ne yapıyorlar bir bilsen...hemen paket...gazla hemde veya elektrikle...orada gübvenlik görevlisi bile polis ayarında...ister salla ister sallama...

empati yapalım kaçan kişi hastaymış değilmiş anlamam...tek bildiğim bir kaza esnası kimse sağlıklı düşünemez...panik yapabilir...kaçabilir...o anki psikoljiye göre değişir...kaçacak kadar soğukkanlı olabilir...kaçamayacak kadar şok yaşayabilir...ben kaza tutanakları düzenlerken babam anlatırdı...kaza yapan kişiler genelde aşırı heyecandan altlarına kaçırırlarmış büyük şoklar yaşarlarmış vs..

biz burdan ne desek boş...2 kişiye çarpıp kaçabilmek demek motorun az hasarlı olması demek buda başka bir düşünce...

her açıdan bakın olaylara...at gözlüklerini çıkarın...:cat:

Tubiş senin hiç canın yanmamış belli...evine ıgız girsinde sen adamı vurma o sana bak neler yapıyor...mesela suçlunun haklarını düşünen biri nefsi müdafa haklarınıda kullanmamalı...bırak soysun bırak öldürsün veya bırak yaralasın...adaletin halini biliyorsun ama görevi basitce zanlıyı mahkemeye getirmek(aslında en önemli görev) olan bir memuru yargılama hakkını kendinde buluyorsun...yanlış...

Sizin mantığınız bu mudur arkadaşlar ? Bir memura bu hak veriliyor olabilir, bu yasal da olabilir ? Kaçtı mı biri, tak vurursun. Bu mudur ? Yapmayın allah aşkına, adamın plakasını almışlardır, mutlaka ve mutlaka bulacaklardır, ama kolay yol, vur gitsin ! E tabi sen önüne geleni polis yaparsan, o da önüne geleni vurur ! Hay yarabbim ya..
tubis..adamin plakasi kayitli degil...ole bir plaka ve motosiklet yok zaten...adam suc makinesi..yani haklilar..memurlar..

::plus1::
Motosiklet üstünde bir kişiye ateş etmek öldürmeye teşebbüstür bence.. Bunun da mahkeme yolunda hakkı vardır.. Davacı olsaymış keşke.. Eğer suçluların cezasını çekmesini istiyor isek poliste suçludur burda ve cezasını çekmelidir.. Adam bacağından vurulduğunda çok büyük bi kaza yapabilir ve hayatından olabilirdi.. Netice itibariyle takip ediyorlar ve bi yerde yakalıycaklar ya da yolunu kesicekler.. Vurmaları saçmalıktan öte bişey deil..
ama nie vuruyolar anlamıyorum lastiğine falan ateş etsinler bi kurşun bican dan dahamı kıymetli hayret bişi ya
Bu da aynı şekilde cana kast olur.. Motosiklet kazalarında kurtulma şansının ne kadar düşük olduğunu biliyoruz.. Artı bu kaçan yani hız yapan bi sürücü..
İnsanların alnında ya da plakasında psikolojik sorunlu oldukları yazmıyor.
Her polisten kaçanın acımasız bir cani olduğunu iddia etmek de mantıklı insan işi değil.
Canım gibi sevdiğim bir arkadaşımın yaşadığım şehre 20-30 km uzaklıkta kaza yaptığını duyduğumda, panik ve üzüntü içerisinde bir an önce kaza yerine ulaşmak için şuursuzca motosikletime atlayıp gazlamıştım.
Peşime de 3 ekip otosu takmayı başardım.
Kaza mahalline benden bir dakika sonra vardılar.
Ama ben arkadaşımın son son anında yanında olmayı başardım.
Eğer peşimdeki polisler de bunlar gibi davransaydı, vurulmuş, hatta ölmüş olabilirdim.
Tek suçum arkadaşıma yetişmek, yardım etmek istememdi.
Arkadaşım öldükten bir saat sonra ambulans geldi.
Belki de geç haber aldıkları ve bu yüzden geciktikleri kaza mahallinde hiç olmazsa sağ kalanları kurtarmaya çalışan, görevini yapmak isteyen insanları öldürmeyi ne kadar istediğimi anlatamam.
Hepimizin yaşamı boyunca yaptığı ve yapacağı cahillikler vardır.
Bunun cezası ölüm olamaz.

Polis'in görevi suçluları yakalamaktır doğrudur.
Ama asıl görevi suçu önlemektir.

Tabii gerektiğinde yasal mermisini kullanacak.
Ama er ya da geç yakalanacak kadar açık iz bırakmış bir suçlu silah çekmedikçe, bu yetkinin kullanılmasına ben de karşıyım.

Aramızda polis arkadaşlarımız da var.
Mutlaka ne zor şartlar altında ve nasıl bir strese gark olmuş durumda olduklarını anlatacaklar ve olayın bizim anlayamadığımız bir başka bakış açısını da buraya taşıyacaklardır.

tartışmaya açık bir konu olduğundan, onların fikirlerini de almak isterim....
Tamamen katılıyorum.. Bu aynen pardon filmine benziyo.. Kaçıyodun diye hapse atıyolar, yıllar sonra "pardon" diyip çıkarıyorlar..
Başınız sağolsun bu arada üzüldüm :pale:
Tubiş burdada sen saçmalamışsın...:pPolisin güc kullanma yetkisi zaten var...eğer dediğin gibi kaçan şahıs öldürülseydi aşılan yetkiler olabilir...ama burada yaralamış...üzerine düşeni yapmş bence...Amerikan Polisinin sicili epey kabarık...polise direndiğinde seni ne yapıyorlar bir bilsen...hemen paket...gazla hemde veya elektrikle...orada gübvenlik görevlisi bile polis ayarında...ister salla ister sallama...

empati yapalım kaçan kişi hastaymış değilmiş anlamam...tek bildiğim bir kaza esnası kimse sağlıklı düşünemez...panik yapabilir...kaçabilir...o anki psikoljiye göre değişir...kaçacak kadar soğukkanlı olabilir...kaçamayacak kadar şok yaşayabilir...ben kaza tutanakları düzenlerken babam anlatırdı...kaza yapan kişiler genelde aşırı heyecandan altlarına kaçırırlarmış büyük şoklar yaşarlarmış vs..

biz burdan ne desek boş...2 kişiye çarpıp kaçabilmek demek motorun az hasarlı olması demek buda başka bir düşünce...

her açıdan bakın olaylara...at gözlüklerini çıkarın...:cat:

Tubiş senin hiç canın yanmamış belli...evine ıgız girsinde sen adamı vurma o sana bak neler yapıyor...mesela suçlunun haklarını düşünen biri nefsi müdafa haklarınıda kullanmamalı...bırak soysun bırak öldürsün veya bırak yaralasın...adaletin halini biliyorsun ama görevi basitce zanlıyı mahkemeye getirmek(aslında en önemli görev) olan bir memuru yargılama hakkını kendinde buluyorsun...yanlış...
Polis yetkisini aşmış diye biliyorum ben.. Yeri geliyor polis silah bile çekemiyor, bırak ateş etmeyi.. Arabanın aynasına ateş ettiği için bi polisi şikayet ediyo araç sürücüsü, polis inkâr ediyo ve nitekim silah çekmediğine iknâ ediyo.. Ya edemeseydi.. Ya da polisin bu kadar yetkisi var niye çekmediğine iknâ etmeye çalışıyo o zaman?

Yapılan eylem kazaya sebebiyet verebilir ve can kaybıyla sonuçlanabilir.. Kişi mahkeme yoluna gitse, şikayetçi olsa o polisin başı yanacaktı büyük ihtimalle.. Niye şikayetçi olmadığı da ayrı bi merak konusu...

tubis..adamin plakasi kayitli degil...ole bir plaka ve motosiklet yok zaten...adam suc makinesi..yani haklilar..memurlar..

Nası plakası yok.. Haberde rastgele bi plaka mı yazıyor???

Son düzenleme:
Demekki mahkemeye hiç yolun düşmedi ki böyle mahkemeye veririm diyorsun. Bende mahkemeden hukuktan yanayım ama mahkemelerimiz o kadar ağır işliyorki insanı canından bezdiriyor. Adalet yavaş işlediği zamandaçeteler ortaya çıkıyor. Heleki bu olayda polis ateş etmekte çok haklı. Ayrıca adamın ayağına ateş etmiş. Polis görevini layıkıyla yerine getirmiş :cat:

"Polisten şikayetçi olmak..."

Halkın güvenliğinden sorumlu kolluk kuvveti. İtin kopuğun peşinden koşuyor. Suçluyu etkisiz hale getirmek için silah kullanıyor.
Tabi suçlu da bunun üzerine ; beni kimse vuramaz. Bana kimse dokunamaz diyerek, polisten şikayetçi olabiliyor.

Tabi tabi. Pardon unuttum Türkiye'deyiz...:farao:

İyi yapmış tebrik ederim. Zaten ülke ne hale suçlular cenneti. Adalet yargı herkes suçludan yana, dürüst vatandaşın suçune? Yakında insanlar kendi adaletlerini saglamaya çalışacak. Şu insancıllıgınızı birazda masumlardan zarara ugrayanlardan yana kullansanız, neden suçluları korumaya bukadar meraklı insanlar var.

olayın yeri, durumu, oluş biçimi hakkında detaylı bilgi olmadığı sürece, bu tip farklı fikirler düşünceler çıkacaktır.

senaryo üretmek kolay, polis görevi başındadır 150-200 metre ilerde olayı görmüştür ve motor kendisine doğru gelmektedir, atlar yola motoru durdurmak için, motor polisin de üzerine sürer aracı, polis kenara kaçar canını kurtarır, peşinden de ateş eder....

böyle bi senaryoda polis haklıdır, polisin haksız olabileceği bi sürü senaryo da üretilebilir... bence uzatılmaması gereken bi konu, tartışma ortamı oluşturulabilecek kadar detay yok.

olayın yeri, durumu, oluş biçimi hakkında detaylı bilgi olmadığı sürece, bu tip farklı fikirler düşünceler çıkacaktır.

senaryo üretmek kolay, polis görevi başındadır 150-200 metre ilerde olayı görmüştür ve motor kendisine doğru gelmektedir, atlar yola motoru durdurmak için, motor polisin de üzerine sürer aracı, polis kenara kaçar canını kurtarır, peşinden de ateş eder....

böyle bi senaryoda polis haklıdır, polisin haksız olabileceği bi sürü senaryo da üretilebilir... bence uzatılmaması gereken bi konu, tartışma ortamı oluşturulabilecek kadar detay yok.

Sanırım bu konuda haklısın :cat:

haksız olduğum konular var mıydı ?

seni tavlada yendim diye tavır yapmiiican di mi bana ?
:D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bunlardan kaç tane seyrettiğimi hatırlamıyorum bile ama 2 dakikada hemen 4 tane buldum. İşte Amerika'dan bazı dur ihtarına uymayan ve kaçan sürücülerin başına gelenleri gösteren örnekler:

http://www.liveleak.com/view?i=aaa_1195849659
http://www.liveleak.com/view?i=a0a_1199082313
http://www.liveleak.com/view?i=c8f_1181561278
http://www.liveleak.com/view?i=fb9_1197363962

Bu da eğlencelik olsun:
Helikopteri bile zorlayan bir motosikletli. Bunda vurulma yok ama benzini bitmeseydi biraz zor yakalarlardı:
http://www.liveleak.com/view?i=5cc7ca174e

bu kadar celallenmeye gerek yok polis sadece bacağından vurmuş :wiinkk:

Bşlık çok yanıştıcı bu topic in başlığı bu şekilde yazılması konunun biryerlere çekilmeye çalışılması anlamındadır.

Dur ihtarına uymayan motorsikletli vuruldu değil

!!İKİ KİŞİYE ÇARPIP KAÇAN MOTOSİKLETLİ VURULARAK YAKALANABİLDİ. olmalıydı.

Bu topic başlığının düzeltilmesini ricaediyorum.
haklısınız dikkat etmemişim başlığa fakat ben değiştiremiyorum heralde modlara mesaj yazıyorum şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar