benzer bir olay benim de bu yaz sonu başıma geldi
bir kaç haftalığına işe motosikletle gidip gelmeye karar vermiştim ve harem i kullanarak karşıya geçiyordum.neyse sabah geldim hareme, vapura bindim.yer gösteren ( 1 numara kesilmiş saçlı, iri sarışın bir mahlukat) vapurun ucunda duruyor ve orada boş yer var(ön sağ tarafta 1-2 motor var), dedim bunların arkalarına gireyim fazla yer işgal etmeyeyim.ilerliyorum, karşıdan da o canlı bana el kol haretekleri yapıp beni duvar kenarına almaya çalışıyor.vapurun zemini biliyorsunuz ıslak ve kygan olur, o yüzden çok yavaş bir şekilde ilerliyorum.bir baktım eleman karşıdan üstüne koşmaya başladı bir anda önüme gelip durdu.yavaş da olsam kaygan yerde tabii ki zor durdum, nerdeyse düşecektim.dedim ki " sen ne yaptığını sanıyorsun, burası kaygan, düşsem veya sana çarpsam ne olacak, böyle motorun önüne atlanır mı?" aldığım cevap ne oldu biliyormusunuz?
-"ben istediğimi yaparım, ben ne dersem yapmak zorundasın"
-"sen tehlikeli hareket yaparsan uymam, kaldı ki arkada boş yer var, sen görmüyorsan ben ne yapayım"
-"indiririm şimdi seni aşağı, sinirimi bozma benim"
-"ben para ödemişim, sen nasıl indiriyorsun beni hem de hata sendeyken"
-"buranın şerifi de polisi de benim, atarım seni dışarı"
hemen motoru park ettim ve o canlı'ya dönüp "gel bakayım buraya, sen ne biçim konuşuyorsun" dedim.dedim demesine de elemn benden uzak duruyor, hala diğer arabalara yer göstriyor edasıyla davranıyor.
gittim güvenliği buldum, olayı anlattım, şikayetçiyim, o canlı'nın ismini öğrenmek istiyorum" aldığım cevap da gene gülünecek cins
"ben işe yeni girdim, o elemanı tanımıyorum, ismini bilmiyorum"
baktım hayır yok, elemanı kendim aramaya başladım, ama nereye girdiyse vapurda ortada yok.inerken de bakıyorum bu sefer başka bir eleman kapıyı açtı, o gene yok.
sonuçta işim olduğu için bekleyemedim ve o elemanı da bulamadım.
demek istediğim şu: ido bunları işe alıyor ama nerde varoşvari tipli "yetkim var babamı bile keserim" mantıklı tip var onları hiç elemiyor herhalde.sonuçta olan ido'ya oluyor.
oluyor olmasına da bunun ido'nun hiç umrunda olduğunu sanmıyorum.tam bir klasik türkiye durumu.
her şeyde sadece makyaj var, başka bir halt yok.dışı seni, içi beni yakar hesabı...