- Konu Yazar
Bence önemli olan burda alkollülüğün sınırlarını çizmektir. Yani birkaç yudum ya da 1 bira ile 5 bira içenlerin hepsine alkollü demek yanlış olur bence. O yüzden herkesin bir sınırı vardır, mesela benim sınırım bir biradır, ondan sonrası kontrolleri yavaş yavaş kaybetmeye doğru kayar. O yüzden eğer motor kullanacaksam bu sınırımı geçmem ve bana göre bu alkollü araç kullanmak değildir. Zaten yasalarda da bu koyulmuş belli bir promilin altında olduğu zaman suçlu sayılmıyorsun.
Bilmiyorum bana katılan olur mu (belki de çok kızan olur) ama ben böyle düşünüyorum.![]()
Yasal limitin altında olmanın sadece trafik cezasını engellediği, ancak can güvenliğini garantilemediği kabul edilmektedir. :bounce:
Kana karışan alkol (ml/dl) Yaptığı Etki
50 ml. (Çakır Keyif) Sıcaklık hissi, yüz kızarması, algı yavaşlaması, rahatlama
100 ml. (Açık Sarhoşluk) Algılama yavaşlaması, kendini dizginleyememe, dikkatini verememe, kontrolsüzlük. Reflekslerin yavaşlaması, kaslara hakim olamama.
150 ml. (Sarhoşluk) Sersemleme hissi, kaslara, hareketlere hakim olamama, konuşmanın bozulması, çift görme, hafıza ve anlayış kaybı.
250 ml.(Aşırı Sarhoşluk) Ayakta duramama, kusma, sızma.
350 ml.(Koma) Bilinç kaybı, idrar kaçırma, düşük ateş, düşük tansiyon, solunum yavaşlaması, terleme
500 ml. Ölüm ihtimali
Son düzenleme: