Hyosung'mu Honda'mi :)

henüz yeniyim fakat motor olayında "olmuşken en iyisi olsun" demek "ölmüşken tam öleyim" demektir benim gözümde :)

hyosung gt250r al. o seni idare edecektir. hayalimdeki motor zaten. :) daha sonra kendini geliştirdiğinde , motorun eksiklerini gördüğünde altındaki motorun kalitesini yükseltirsin.

Hayır ! Biz bu konuda sana yardımcı olamayız.

Biz burda elma ile karpuzu kıyaslarken, bilgimiz olsun olmasın bir takım markalar hakkında işkembeden sallarız.

Biz burada yüzlerce arkadaşımızın aklı ve kalbi ile seçtiği marka veya modelleri terbiyesizce yerin dibine sokarız.

Biz burada, bir takım tutar gibi, o an ne marka motor sahibiysek o motoru, motorumuz hangi ülkenin malı ise o ülkeyi fanatikçe överiz.

Biz burada kendi motorumuz neyse onu överiz ki, ikinci el satışları artsın.

Bu yukarda yazdıklarım gibi bir yardım istiyorsan, edelim.

Hatta o zaman daha iyi bir çeşni olması için, seçeneklere, Hayabusa, BMW R 1200 GS , HD V-Rod , Mondial Zat 150 gibi eklemelerde bulun ki, daha iyi fikir belirtelim.

::plus1::

KAZASIZ SÜRÜŞLER

600 f hemde 1987 den beri oturmuş kendini kanıtlamış bir motorla
250lik kırank kıran makınayı kıyaslamak yapılan en yanlış iş olur
600 lük kullanaman diyorsan alma
ama kullanırım dersen kaçırma derim
600 f efsanedir

Yine bazı arkadaşlar kendine has özellikleriyle, şarkı, şiir, mani tadıyla seçim yaparak konuya pek bir manidar yaklaşmışlar. Maalesef Özer arkadaşımda bu tip bu motro süper, bu motor efsane, bu motor kıyaslama yapılmaz, bu motor hızlı gider gibi hiçbir teknik kelime kullanmadan Hyosung la alay etmeye diğer pahalı modelleri ise övmeye devam etmişlerdir.

Hal böyle iken; bir arkadaş yapılan km hesabı üzerine durmuş bence azda olsa ciddi bulduğum matematik ve ekonomi ile ilgili olan yanıttır, o. Bu arada ben ne Honda CBR600F i ne de Hyosung GT205R'ı kötülemem. Burada durum raporu yazarım tercihi sana bırakırım. Diğer arkadaşlar direkt tercih yapmışlar bence bu yanlış. Elbette 50000 Euro luk bir el yapımı Harleyi övmek çok kolay teknik olaraka fazla donanımlı olmak ta gereksiz. Sana ya o Harley efsane, süper motor, görüntü harika, pahalılar iyidir. Lastiği hiç patlamadı. Renkleri süper gibi yaklaşımlarla hatta üzerine maniler türküler yakılarak motor alınabilinir ki; alınıyor. Bu tip forumların amacı diğer model ve kullanıcıları ile alay etmek yerine 50000 euroluk bir motor kalitesine yakın bir kaliteyi 10000 ytl ye bulup kullanıcılara sununabilmek olduğunu düşünüyorum. Bu arada diğer kullanıcıların motorları ile dalga geçmek onlar ile mukayeseye tenezzül etmemek motorcu ruhuna uygun olmadığı düşüncesindeyim. Evet arkadaşım bence de git Honda al hatta 600 cc yerine onların 1200 cc olanları var o daha güçlü bence 600 CC Honda ile uğraşılmaz bile..

Hatta o dediğin motordan ziyade Honda 1000RR FireBlade çok daha üstün. Hadi bakalım bu forumda 600ccRR Honda mı iyi yoksa Honda 1000RR FireBlade mi? Bence Honda 1000RR Fireblade i al.... O daha efsane..

Son düzenleme:
arkadaşlar sanırım ilk mesajdaki soru zamanı geçtigi için cevap vermeninde biraz geç kalmış oluyor, özer gt 250 aldı sattı bile, yeni motosiklet arayışında olması gerekiyor

arkadas motoru satmıs bile:) aslında bende çin malı scooterdan 600 lük makineye gecerim(gözüm o kadar kara yani) fakat fazla param yok. o yüzden gt 250 düsünüyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer 250r alırsan illaki yetmediğini görüp bir 600RR isticeksin en iyisi al honda sağdan sağdan kullanmaya başla imkanın varsa derim ben . .:thumleft:

:bestmt:

Aslında, yani benim naçizane fikrim;

Motor işinde önce 125-150 cc ile başlamalı.
Sonra 250 cc civarı bir motor,
Sonra 600 cc lik maknalara geçmeli.
Amma ve lakin...memlekette bir vergi zulmü var.

Scooterde inen vatandaş 250 cc yi atlayıp 600 cc ye geçmek istiyorsa nedeni vergidir.
Motoru alıyoruz bir dünya vergi veriyoruz, 1-2 sene sonra "hadi 600 cc lik bir makina alayım" dedik mi...Hooppp bir daha Vergi+Noter+Tescil.

Benim başımda da aynı dert var, 150 lik scootere biniyorum (4 ay oldu) 2010 Kasım-Aralık'ta 600 cc.liğe geçmek istiyorum.

Şu an kullandığım motoru 2.750 ye aldım, plakaydı vergiydi motor 3.150-YTL ye geldi.
2010 da motoru satmak istesem bugünkü parayla yapacağı 1.500 YTL, kafadan 1500 YTL zarar.
250 lik alacağım, 2 sene sonra satıp 600 lüğe geçeceğim en az 1.500-2.000YTL bir zarar daha.

Olayın bir de şu boyutu var:

Ben direk 600 lük bir makina alabilirdim, (param vardı) 150 lik aldım.600 lük alsaydım, tecrübesizlikten dolayı büyük bir kaza yapacak, belki de can alacak ya da canımdan olacaktım.
Böyle düşününce, "Evet, para kaybediyorum, ama, hiç olmazsa kulağım dinç" diyorum.

dostum arkadaşlar gerekli şeyleri söylemişler sanaaa :D
HONDA HAYAAAT ONDA kardeşimm ama bence ne onu al nede onu suzuki gs500 al

pes yani 2007 senesinde açılmış birileri sürekli hortlatmış ilk mesajı okuyup lütfen cevap yazmayın ayrıca başlığın ne zaman açıldığına bir bakın lütfen

Evet arkadaşlar, hepiniz yorumlarınız için sağolun. 30 Mayıs 2007 tarihinde 4. motosikletim olarak GT250R aldım ve 07 Aralık 2007 tarihinde sattım. Bu zaman zarfında 250cc dahi olsa hyo bana çok şey öğretti ve bildiklerimi tazeletti. Bir kaç ufak kaza atlattım. Eğer 250cc yerine 600cc makine alsaydım, atlattım dediğim kazaları yapma ihtimalim yüksek olabilirdi.

22 Şubat 2008 tarihinde evim yandı ve bende almak istediğim motosikleti alamadım. Şimdi bir scooterum var ve beni gayet güzel gezdiriyor. Ayrıca şehir içinde çok pratik ve bana çok zaman kazandırıyor.

Umarım herkes gönlündeki motosiklete kavuşurur. Hepinize kazasız sürüşler dilerim.

Ö.Z.€.R;1323387' Alıntı:
Evet arkadaşlar, hepiniz yorumlarınız için sağolun. 30 Mayıs 2007 tarihinde 4. motosikletim olarak GT250R aldım ve 07 Aralık 2007 tarihinde sattım. Bu zaman zarfında 250cc dahi olsa hyo bana çok şey öğretti ve bildiklerimi tazeletti. Bir kaç ufak kaza atlattım. Eğer 250cc yerine 600cc makine alsaydım, atlattım dediğim kazaları yapma ihtimalim yüksek olabilirdi.

22 Şubat 2008 tarihinde evim yandı ve bende almak istediğim motosikleti alamadım. Şimdi bir scooterum var ve beni gayet güzel gezdiriyor. Ayrıca şehir içinde çok pratik ve bana çok zaman kazandırıyor.

Umarım herkes gönlündeki motosiklete kavuşurur. Hepinize kazasız sürüşler dilerim.

Sen istediğini söyle Özer arkadaşım.Bu başlık bu saatten sonra tavan yapar:cherry:.En iyisi modlardan birinden yardım istede kilitlensin bari.:)

Kim bilir, belki buradaki yorumlar başka arkadaşlarında işine yarar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar