Merhabalar, yakın zamanda GV 250 almak istiyorum ama baktığım ürünlerde şöyle bir sıkıntı var. FI ışığı yanıyor. Hata kodlarına baktığımızda sırasıyla 0132-0562-0138-0500 hata kodlarını alıyoruz. Motorun sürüşünde rolantisinde hissedilen bir sıkıntısı yok. Sahibi de motorun sıkıntısız olduğunu sensörlerden ve beyinden kaynaklı bir sorun olduğunu söylüyor. Daha önce böyle bir durum yaşayan var mıdır ? Böyle bir motoru almamı tavsiye eder misiniz? Ek olarak Ankara'da bu sıkıntıları gösterebileceğim ( onartabileceğim ya da motorun düzgün çalıştığını tastik edecek) usta öneriniz varsa sevinirim. Alternatif olarak da superlight 200 düşünüyorum. 1.75 boy 85 kiloyum. İlk motorum olacağı için çok servise git gel yaptırmayacak beni motordan soğutmayacak bir şey olsun istiyorum. Önerilere açığım 15k bandında daha iyi öneriniz varsa da yeşillendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba,
Ankara için bir başkası yardımcı olacaktır ama hata kodları her zaman çok mantıklı olmayabiliyor. FI ışığını sürekli sönük tutabilmek bu alette sahiden maliyetli, sürüşe ve yakıta etkisi önemli aslında. Sensörler çok problem değil ancak beyin pahalı bir alet. İstanbul taraflarında 2teker var, Zgaraj var, bunlar gv 250 konusunda ehil kişiler. Takıntılı ise sorunları çözülmemiş aleti almamanızı tavsiye ederim.
3 senedir gv 250 kullanıcısıyım, bu gün bu aleti alacak olsaydım bakacağım kriterler;
1) Rölantideyken sabit devir de mi?
2) Gazı açtığında ivmelenmesi düzenli mi?
3) Buji pipoları arızası giderilmiş durumda mı?
4) Yakıt tüketimi normal mi? (oksijen sensörü probleminin direkt etkisi olur buna)
5) Alete herhangi bir elektronik müdahale yapılmış mı? (çakarlar bile beynin yanmasına sebep olabiliyor)
6) Bakımlarına özen gösteren birisi mi aldığınız kişi? (kozmetik olarak değil, yağ, zincir bakımları zamanında yapılmış mı?)
Elbette birkaç detay daha var ama temelde bu detaylar sağlanıyorsa alet temizdir diyebiliriz. Bakımların serviste yapılmış olması azami önemli benim için mesela.