önerin için teşekkür ederim öncelikle ... 30.000km dayanması gerçekten başarılı bir düşünce... ben 2 yıl ortalamada 30.000km yol yapan birisi olduğum için bunu düşünmek zorundayım (ilk motorum olmayacağı anlaşılmıştır sanırım). motosikleti getiren firma parçayı düşünmemiş olabilir (disk 30.000km dayanıyor diye mi yaptılar acaba ya da bakanlık parça bulundurma beyanları gazoz kapağı mı bilemedim) ama ben 2 yıl sonra bu motosikleti satmak istemiyorum böyle bir nedenden satacaksam aldığım fiyatın da bir önemi kalmıyor ki o zamanki alıcısı 'parçası yok' diyerek ya almayacak ya fiyatı öldürecek.
malum 30.000km sonra motosiklet fiyatları ülkemizde kimbilir nasıl olur???
90'lı yılların japon parçaları hala bulunurken,bunun diskinin bulunmaması değil de benim bunu sormam şaşırttı sanırım,kusura bakmayın meşgul ettim.
saygılar sunuyorum
Mevzu senin yeni motor sürmüş biri olman değil yada eski bir motorcu olman da değil kaldıki hep derim gv250 bugün türkiyede ben cruiser motor düşünüyorum fiyatı uygun 20 bin tl leri geçmiycek modelli olucak 2-3 yaşınıda geçmiycek yeni nesil enjeksiyonlu , v motor olucak falan dersen istersen 50 yıllık motorcu ol alabiliceğin gidebiliceğin tek adres gv250 dir..
Gv250 den sonra cruiser segmentinde 40 bin liralara çıkarsan ancak ikinci elde Uygun rakamlı bir şeyler bulabilirsin.. alabiliceğin en uygun makinede vulcan s olur 40 bin tl civarlarında... xv950 olur 50 binden aşağı bulamassın onun temizinide.. bu dediklerimde ikinci el tabiki 3-4 yaşından aşağı olmaz birde temizini bulmak var.. bunlar dışında piyasada başka modelli cruiser yok gelmiyor.. türkiyeye hiç bir firma yollamıyor.. bu dediklerimin üstü harley'dir ikinci elde artık sport 750 lik ironlar 880 lik sportsler giriş sınıfı hdlerden başlar 60 bin tl lerden çıkarda çıkar 150 bin liralık nightrod lara kadar gider ..
ben bilmiyorum ki uygun rakamlı yeni nesil 2015-2016 sonrası türkiyeye v motorlu bir 500-600 lük cruiser girsin .. yok çünkü varsa söyleyin biliyim .. hd ler falan dışında onlar apayrı bir kulvar.. olmadığı için zaten cruiser düşünüyorsan modelli olsun teknolojik olsun yeni olsun diyorsan üst hacimlerde uygun rakamlı motor yok..
Bu bağlamda gv fiyatı bütçesi genel giderleri yakıtı ile en uygunudur ister yeni ister eski motorcu ol.. Ben yıllardır gv yeni başlıyan motoru giriş sınıfı cruiser fikrine hep karşı çıkdım yukarda yazdıklarımdan ötürü..
şu an piyasada iki tane modelli yeni nesil cruiser var hacimi bir köşeye koyuyorum 250cc den - 1000cc ye kadar diyelim türkiyeye modelli yeni nesil yollanan iki cruiser var biri gv biri daystar.. Başka yok .. varsa birisi söylerse biliriz hepimiz.. dediğim gibi hd gibi zengin oyuncaklarını bir köşeye koyuyorum..
Konuna dönersek 30 bin km yi şimiden düşünüyorsan yapıcağın şey basit bu motorun a dan z ye tüm parçaları hysoungsource ve korean bike dı galiba orda var hemde türkiyedeki rakamların yarı fiyatına alırsın.. neticede onlarda aynı fiyatlardan alıp üstüne ekliyorlar.. al diskini erkenden koy bir köşeye dolabına hiç bir şey olmaz vakti geldimide değiştirirsin .. şunuda diyim ben 30 bini lafın gelişi söyledim bir motorun diski güzel bakılırsa darbe almassa balatalar düzenli ve kaliteli balatalarla değiştirilirse kolay kolayda değişmez.. ama değişme vakti gelirse dediğim gibi önden satın alabilirsin neticede fren diski son kullanma tarihi olan bir parça değil demir parçası...
bu motorun hiç bir parçası dert edilicek bir motor değil yeterki yurtdışı sitelerinden alışveriş yapmayı bil a dan z ye her tür parçası bulmak mümkün gv250 parts yaz binlerce site çıkıyor karşına bu motorun parçasını satan.. Türkiyeye kitlenip kalmanında bir alemi yok.. esas sıkıntı yurtdışında bile parça bulamasan esas olurdu.. bazı insanlar yurtdışında bile arıyorda parça bulamıyor motoruna..