Arkadaşlar elinde sol ayna olan varmı
Daha öncede yazmıştım motordan bir yanık kokusu gelmesi ve yakıt oranın artışı ile ilgili. Konjektörleri ölçtürdüm bir sıkıntı yok. Ayrıyetten kokunun egzozdan geldiğini farkettim. Bir de 55 TL'ye depoyu doldurup uzun yola çıktım geçenlerde Hacıllı'ya kamp yapmaya. 10.9 lt mi ne aldı sanırım öyle bir şeydi. Gittiği 300 km. O da sonuna kadar bitirince. Sizin oranlar nasıl şu aralar. Tamam benzin fiyatı arttı da ne bileyim. 11 LT benzinle 300 km bana çok düşük gibi geldi 250 cc makine sonuçta..
Acaba yeni taktığım O2 sensörleri düzgün çalışmıyor mu? FI ışığı yanmıyor gerçi.
2.500 km de olan bir motorun, arka frenden ses gelmesi normal mi sizce ? Balata bitmiş olabilir mi ? Motor soğukken frene basınca gıyk diye ses çıkarıyor 2-3 defa dan sonra ses kesiyor. Çözemedim![]()
2.500 km de olan bir motorun, arka frenden ses gelmesi
normal mi sizce ? Balata bitmiş olabilir mi ? Motor soğukken frene basınca gıyk diye ses çıkarıyor 2-3 defa dan sonra ses kesiyor. Çözemedim![]()
Balata değiştirmeden bu sorun cözülmez malesef.
balata temizleyici büyük oranda sorunu çözer . çözmesede zamanla geçer .
Deneyip buraya yazarim ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Balata spreyi de işe yaramadı, fren tutma konusunda şikayetim yok ama ses sinir bozucu. Bir müddet daha idare eder değişirim artık. Kitapçığa göre balatalar ne zaman değişmeli bilen var mı ?
Arkadaşlar hepiniz e merhabalar kurban bayramı niz mübarek olsun. Eski gtr250 kullanıcısı idim. GV 250 almak istiyorum ancak parça distribütör sorunu filan vardi . Çözüldü mu bu problemler acaba?
Arkadaşlar selam, 10w-40 yağlardan hangisini önerirsiniz. Gittiğim servis motul 5000 kullanıyor.
konar-göçer; [/COLOR' Alıntı:selam herkese, 130 km hızdan sonra özellikle 140 km hız civarında, motosikletin titremesinin nedeni nedir. yani titremekten kastım çizgisinden çıkmaya çalışır gibi kontrolü kaybettirmeye zorlar gibi yalpalama yapması. bi müdahale yapmam gerekirse ne yapmam lazım. yoksa bizi aşar mı bu işler. motor bloğu "ben giderim abi" diyor, motosikletin kendisi "dur lan saçmalama" der gibi.
motul iyidir. kaliteli başka markalarda var. ben motoru aldığımdan beri shell advance kullanıyorum. fakat sanırım önemli olan hangi markayı kullandığın değil de sürekli olarak aynı markayı kullanman. yani motoru belli bir yağa iyice alıştırmak. usta kullanıcılarımız daha iyi bilir tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------
motul iyidir. kaliteli başka markalarda var. ben motoru aldığımdan beri shell advance kullanıyorum. fakat sanırım önemli olan hangi markayı kullandığın değil de sürekli olarak aynı markayı kullanman. yani motoru belli bir yağa iyice alıştırmak. usta kullanıcılarımız daha iyi bilir tabi.
Selamlar... Yağ için motomax'in sitesine bakarken motul 5000 ile birlikte 5100 diye bir yağda gördüm. Bilginiz var mı ? hangisini alayım ?
Edit: hatta hazır onu söylemişken firen hidroliği olarak ne almalıyım onu da söylerseniz süper olur. Mevzunun biraz cahiliyim(Toplam tecrübe 100km olmuştur herhalde )
Selamlar... Yağ için motomax'in sitesine bakarken motul 5000 ile birlikte 5100 diye bir yağda gördüm. Bilginiz var mı ? hangisini alayım ?
Edit: hatta hazır onu söylemişken firen
hidroliği olarak ne almalıyım onu da söylerseniz süper olur. Mevzunun biraz cahiliyim(Toplam tecrübe 100km olmuştur herhalde )