Bu motor beni çıldırtmak üzere.. Facebook GT250 sayfasına konu açmam ile altına yorum yapan insanlar sonucunda bu oksijen sensörünü satan birini buldum. Tanesi 100 TL dedi ve Maltepe'den kalkıp motorla Sefaköy'e gittim. Usta ile baya bir uğraştıktan sonra yeni sensörleri takıp denedik falan. Sensörleri taktıktan sonra motorda herhangi bir değişim görünmüyordu. Bana beyin arızayı yüklediği için reset atılması gerekiyor dediler ve Avcılar'da cihaz olan bir servise yolladılar bastım gittim. Dükkan kapalıydı şansıma.. İstanbul'da ki neredeyse tüm Hyosung Yetkili servislerini aradım. Zaten sitede 4 tane gözüküyor. 1'inde cihaz yok, diğerlerine ulaşılamıyor. Tek çare Ataşehir' de ki Z-garaj kalmıştı. Bastım döndüm Anadolu yakasına Z- garaj' da reset attık fakat bana resetle alakalı bir durum olmadığını, reset için aküden bir soketin söküp takılmasının zaten yettiğini söyledi.
Cihaz ile reset attık tabii ki değişen bir şey olmadı. Bu sensörler bozuk git paranı geri al dedi. Aldığım yerle iletişime geçtim söyledim hepsini yeni bakayım dedi 2 gün daha beklememi söyledi. Pazartesi tekrar kalkıp gideceğim oraya. Yeminle bütün arızalar ve saçmalıklar beni buluyor.
Bi kaç sorum olacak; Arıza kodlarına defalarca kez baktım ve çıkan sonuçlar hep aynı.
10-1-3-7 = NO.2 O2S Circuit Low Voltage
10-10-3-1 = NO.1 O2S heater Circuit Low Voltage
10-1-3-2 = NO.1 O2S Circuit High Voltage
Motorun problemi blog'ta yazanlarla birebir aynı. Gazı yemiyor. 80'den sonra sarsıntılı bir şekilde gidiyor. 2 katı benzin yakıyor. Gaz tepkisi aşırı düşük. Rampa yukarı tapagaz giderken 100'e çıktıktan sonra devri düşürüp 80-70 düşüşe başlıyor. Debriyaja basıp bir süre rölantide de rampa aşağı giderken kendi kendine stop ediyor. Normal giderkende bir anda stop edebiliyor. Normalden fazla ısınıyor. Arka silindir egsoz çıkış borusu komple sararıp gök kuşağı rengini aldı. Motorun sesi değişti.
Şimdi düzgün çalışan bir oksijen sensörü taktığımda tüm bunlar aniden ortadan kalkıp motor düzgün çalışmaya başlayacak mı gerçekten ? Bana sanki başka bir şey daha varmış gibime geliyor.. Bu kablo motoru bu denli bozuyor mu hakikaten?
Cihaz ile reset attık tabii ki değişen bir şey olmadı. Bu sensörler bozuk git paranı geri al dedi. Aldığım yerle iletişime geçtim söyledim hepsini yeni bakayım dedi 2 gün daha beklememi söyledi. Pazartesi tekrar kalkıp gideceğim oraya. Yeminle bütün arızalar ve saçmalıklar beni buluyor.
Bi kaç sorum olacak; Arıza kodlarına defalarca kez baktım ve çıkan sonuçlar hep aynı.
10-1-3-7 = NO.2 O2S Circuit Low Voltage
10-10-3-1 = NO.1 O2S heater Circuit Low Voltage
10-1-3-2 = NO.1 O2S Circuit High Voltage
Motorun problemi blog'ta yazanlarla birebir aynı. Gazı yemiyor. 80'den sonra sarsıntılı bir şekilde gidiyor. 2 katı benzin yakıyor. Gaz tepkisi aşırı düşük. Rampa yukarı tapagaz giderken 100'e çıktıktan sonra devri düşürüp 80-70 düşüşe başlıyor. Debriyaja basıp bir süre rölantide de rampa aşağı giderken kendi kendine stop ediyor. Normal giderkende bir anda stop edebiliyor. Normalden fazla ısınıyor. Arka silindir egsoz çıkış borusu komple sararıp gök kuşağı rengini aldı. Motorun sesi değişti.
Şimdi düzgün çalışan bir oksijen sensörü taktığımda tüm bunlar aniden ortadan kalkıp motor düzgün çalışmaya başlayacak mı gerçekten ? Bana sanki başka bir şey daha varmış gibime geliyor.. Bu kablo motoru bu denli bozuyor mu hakikaten?