çok teşekkür ederim @murat81. oldukça kolay bir işlemmiş. hallettim sayende.
başka bir sorunum daha var bu aralar:
kataloğa göre 300'de bakım yapılması gerekiyor yağ değişimi vs. ancak sürekli gittiğim usta - ki hyosung bayisi kendisi - ısrarla 300 bakımına gerek olmadığını, 1000 de yapılacak bakımın yeterli olduğunu söylüyor. dediğine göre: 300 bakımı önceki nesillerde yapılıyormuş sonradan kitapçıkları değiştirmeyi unutmuşlarbana pek sağlıklı gelmedi bu ilgi. başka servis aramalı mıyım? bu konuda deneyimleriniz neler?
motorum 2015 model hyosung gv 250.
2014 kitapçığında rodaj bakımı 1000 km'dedir. 2015 kitapçığında değişti mi bilmiyorum ama kitapçığa uymakta her zaman fayda var. Zaten 300 km'de ilk rodaj yağı değişir, çapak varsa yağ filtresi değişir, cıvatalar sıkılır. Herhangi bir ciddi işlem yok. Usta için angarya geliyor da ondan öyle demiştir. 1000 km'de de aynı şeyler var. Ben hep kitapçığa uyuyorum. Sen de uymaya özen göster ve mümkünse ısrar et bakımı yapsın, ya da başka bir servise götür. Konulacak yağ 10w40 olacak.(Castrol, Ipone, Motul gibi iyi markalar olursa daha iyi olur) Önümüz kış zaten, kalın yağa gerek yok. Hatta istersen kendi yağını kendin al öyle git. Bauhaus'ta veya moto marketlerde bulabilirsin. Yağ parası çok geçiriyorlar. Zinciri de yağlatmayı ve sen üzerindeyken gergi ayarı yaptırmayı unutma.