Arkadaşlar malum motoru yeni aldım. Her ne kadar uzun zamandır başlığı takip ediyor olsam da yine de alacağım ekipmanlarla ilgili soracağım şeyleri topluca bir mesajda sormak istiyorum.
1) Armode AR750 yan çanta alacağım, bu çantayı motora bağlamak için ekstra başka bir aparat falan da almam gerekiyor mu? gerekiyorsa nedir? nereden alınır? kaç kuruştur?
Bu çantayı tercih etme sebebim kanımca diğer çantalarla kıyaslayınca sade ve klas durması.
http://www.feyizoglu.com/AR-750-Deri-canta_45518.html#0
Kullanım amacım ise yalnızca uzun yol olacak. Diğer zamanlar çıkartacağım. Bu sebeple tak çıkart pratikliği açısından uygun değil ise buna benzer daha başka önerileriniz var ise memnuniyetle.
2) Ön rüzgar siperliği. İnternette aradım taradım bir kaç tane gv250 için buldum fakat motor üzerinde nasıl duracağını kestiremiyorum. Açıkçası tam olarak nasıl bir şey istediğim e de karar vermedim. En yakın olduğum tip aşağıdaki linkteli motor üzerinde bulunan ön cam. Fakat bunu nerden nasıl bulucaz hiç bilimiyorum. Yine başka tip tavsiyeniz varsa memnuniyetle.
http://imagizer.imageshack.us/a/img40/3074/highres47486861.jpg
3) Motor koruma demiri. Bu konu şu an biraz muallakta, bayi fiyatı yüksek, orjinal ürün ama malzemeyi ve kalitesini hiç bilmiyorum. Orjinal ürünü piyasadaki diğer ürünlerle malzeme, dayanıklılık açısında kıyaslarsanız sevinirim.
4) Bakım ürünleri, gerek krom gerekse diğer yerleri temizlemek için temizlik ve parlatma malzemeleri almak istiyorum, (kimyasal, fiber bez vb..) bu konuda da tavsiye bekliyorum. Ayrıca şu an sıfır olduğu için rodaj bakımlarında servis gerekli kontrolleri ve yağlamaları yapar sanırım ama sonrası için elzem ürünler var ise onları da şimdiden yazabilirsiniz.
5) Bir de motorla ilgili stop etme sorunu devam ediyor, servis bi sıkıntısı yok alışamamışsındır dedi, fakat servisten eve gelirken yine oldu, özellikle dikkat ettim bu sefer, motor stop ettiğinde 2.vistesteydi, bu sırada debriyajı çektim, debriyaj çekili vaziyette hafif gaz verdim ve stop etti, sonrasında marş basınca tekrar çalışıp devam ediyor, bilmiyorum bir müddet daha devam edicem bakalım sıkıntı bendeyse zamanla alışırım heralde.
Herkese çok teşekkürler şimdiden, bu forumun çok yardımı oldu bana, umarım ben de benden sonrakilere aynı samimeyetle öğreneceklerimi aktarma fırsatı bulurum.