Arkadaşlar selam bu motor hakkında kullanan arkadaşlar
1. Konfor
2. Titreşim
3. Parça kalitesi ve temini
4. Rahat seyahat edilebilecek maksimum sürat
5. Parçalarda oksitlenme oluyor mu (dışarıda branda ile muhafaza olacak)
Son sorumda hani bazı motorlar ömürlüktür yıllar sonra bile bizim emektara işimiz düştüğünde bile oradadır hani bazıları ise geçici hani bu motoru o katagoriye alabilir miyiz sizce?
1- 250 cc kategorisinde ki bana göre en konforlu cruıser..
2- 250 cc kategorisi içersin de titreşimi en makul olan .
3- Parça kalitesi orta ile üst düzey arasında bir yerde bana göre..çok iyi değil ama iyi ..parça teminini ise Türkiye de başta kanuni.com.tr,www ,Delta motorlu araçlar,Merkez motor gibi yerlerden temin edebi,leceğin gibi yurt dışından da www.hyosungsource.com v.b. sitelerden temin edebilirsin,Kore,ABD ve Avrupa da bir çok sitede yedek parça satılıyor.
4- 150 km hıza çıkarsın ama konforlu bir sürüş için maksimum 120 km derim..diğer kullanıcı arkadaşlar bu konuda daha net bilgi verebilir ler ben kısa bir süre kullandığım için bu konu da yanılabilirim.
5-Parçalarda oksitlenme tamamen motorun nerde ve hangi şartlarda saklandığı ile ilgili değişkenlik gösterir..örneğin sahile yakın bir yerde isen durum farklı nem oranının düşük olduğu bir yerde yaşıyorsun farklı etkileyecektir..diğer markalardan daha çok oksitlenmez ancak kışın kullanmayacaksan oksitlenme yapabilecek parçaları wd 40 ile yağlamanı tavsiye ederim..kullanacağın zaman yıkar sezonu açarsın..
son olarak bu motoru 220.000 km re kullandıktan sonra bir arkadaş motor yaptırdı kendisi sürekli yol yapan birisiydi..220.000 km yol iyi bir rakam 250 cc için bunun şartı da tabii motorun bakımlarını düzenli yapmak birde doğru usta da yaptırmak..gönlünde ki motoru bulman ve ona sahip olman dileğimle, hoşcakal..