Hocam merhabalar. Sizi bu başlık altında görmek kendi adıma çok büyük mutluluk ve şereftir zira GV 650 başlığı altında uzun süre yorumlarınızı okumuş biri olarak sizinle paylaşabileceğimiz tecrübemiz aktarabileceğimiz bir bilgi varsa ne mutlu bize.

Kişisel deneyimlerim açısından GV250 yi değerlendirecek olursam bu motosikletin 2007 modeli üzerinde 1,5 yılda 10 Bin km den fazla yol ve Ege turu yapmış biri olarak sattığım motosikletimin yerine 2011 modelini bana aldıracak kadar memnun olduğumu söyleyerek başlayayım. Sizinde bildiğiniz Kanuni nin Global motor ile olan marka davası yüzünden motosikletlerin markalarını ST Kanuni olarak yazmaları aslında Hyosung olan motosikletlerin farklı isimle satma durumları bu seneden itibaren kalmadı. Artık 2013 model olarak satılan motosikletler Hyosung markası ile satılmakta. Fuarda Kanuni standında 2013 model Gv250 lileri inceleme fırsatım oldu. 2011 ve 2012 modellerden tek farkı motor kapağı üzerinde frezede silinerek yazılan eğreti ST Kanuni yazısı yerine Hyosung isminin yer alması birde orjinal Hyosung aynalarının motosikletin üzeride bulunması. Benim 2011 Gv250 imin aynalarını ısrarla değiştirmelerini istememe hatta bir ara aynaları çaktırmadan söküp almaya çalışmada bir türlü başarılı olamadım.

Bunların dışında 2011 ve 2012 modellerle bir farkı yok. 2010 ve öncesindeki motosikletlerle farkı nedir diye soracak olursanız 2007 model ve öncesi karbüratörlü egzoz farkı gösterge farkı -ki yeni kasalardaki aydınlatma ve ekran üzerindeki A Trip B Trip ayrıca saat çok işlevsel belirtmeden geçemeyeceğim- boya vs kozmetik farklılıklar söz konusu.
Satış fiyatı olarak 2013 modellerin 9000 TL dolaylarında olduğunu biliyorum ancak bu sizin ödeme şekliniz ve pazarlık kabiliyetinize bağlı olarak değişebilir olarak düşünüyorum. Ellerinde ST Kanuni markası yazılı motosiklet kalan bayiler daha uygun fiyata da verebildikleri oluyor. Fiyat anlamında avantaj yaratacak bir bayide Gv 250 bulabilirseniz alınabilir bence ama böyle bir motosikleti aldığınızda yuvarlak aynaları orjinal aynalarla değiştirmek için 75 TL ödeyeceğinizi unutmayın çünkü orjinal aynaları kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki o yuvarlak aynalar gerçekten çok kötü hemen değiştirilmeli. Ben daha değiştiremedim o ayrı.

Kronik olarak adlandırılabilecek herhangi bir sorun şu zamana kadar duymadım ama illaki arıza ile karşılaşan kullanıcılar oluyor. Marka Türkiye pazarında yeteri kadar zamandır bulunduğu için servislerde yetişmiş usta bulmak mümkün. 3. vitesin belirli devir aralığında motosiklette oluşan duraksama durumu 2008 ve sonrasında çıkan enjeksiyonlu modellerle tarih oldu. Elektronik aksam ile ilgili sorun yaşayan bir iki arkadaş oldu ama genel olarak şurasında sorun var diyebileceğimiz bir şey yok.
Yedek parça ve sarf malzemelerini Kanuniden temin edebiliyorsunuz veya Koreden kendiniz sipariş ederek te getirtebiliyorsunuz. Aksessuarların temini genel olarak yurtdışından hyosung source dan sipariş verilerek sağlanıyor. Bazı arkadaşlar koruma demiri sissy bar vs ürünleri kendilerinin yaptırdıklarını aralarında çok güzellerinin olduğunu görmedik değil. Burada tercih size kalmış. Şahsi tavsiyem aksessuar konusunda Kanuniden uzak durup yurtdışından sipariş ederek halletmeniz yönünde. Kanuni stoğunda aksessuar bulundurmuyor. Siz sipariş verdiğinizde onlarda sizin yapacağınız gibi yurtdışından sipariş vererek ürünü getirip size kâr ederek satıyorlar. Yok ama siz Kanuni de kazansın diyorsanız o ayrı.

Bir çok arkadaş 2007 modellerle 2012 2013 modellerin arasında fark olmadığını iddia etseler de sürüş ve stabilite anlamında yeni modellerin daha üstün olduğunu söyleyebilirim. 2007 Model motosikletim ile 110 KM üzerindeki hızlarda stabil bir yolculuk yapamazken 2011 model Gv250 imle 130 KM uzun süre titremeden sarsılmadan motosikletimin beni tedirgin edecek belirtiler göstermeden uzun süre yorulmadan sürüş yaptığımı söyleyebilirim.
Son olarak kendi motosikletimin fotoğrafını paylaşarak satırlarıma son veriyorum. Belki beğenir yarın sabah ilk iş bir bayiye giderek motosikletinize kavuşursunuz.
Umarım size işinize yarayacak bilgiler aktarabilmişimdir. Selamlar tekrar görüşmek dileğiyle.
http://imageshack.us/a/img818/4159/dsc0137cfh.jpg