6-7 sene değil, 4 en fazla 5 yıl sonra sertleşmiş oluyor lastik. Ama 7 yıllık, görünüşü sağlam olsa da lastik denecek tarafı kalmamış lastiklerle pegi yere sürtmüşlüğü var. Yani motoru istediği kadar yatıramayan varsa bunun sebebi lastik değil, sonra lastik değiştirince hayal kırıklığı olmasın.
Shinko lastik evet daha uzun süre dayanıyormuş gibi geliyor çünkü lastik değil resmen naylon. Sert olduğu için 30bin km yapan gv250 de bile hala dişleri erimemişti bu sebepten dolayı normal bir lastiğin ömrü 2 sene belirtilir bu tarihten sonra yumuşaklığını kaybettiği söylenir ama Shinko için 5 yıl demişsin buna katılıyorum.
Eğer uzuvlarını sevmiyorsan yaralanmadan korkmuyorsan her tip lastikle peg nasıl yere değer diye denemekten de korkmaz o cesareti her zaman kendinde bulursun!!!!
GV250 için lastik araştıran arkadaşlar:
Duro, Shinko, IRC vs vs bunlar hepsi birbirinin aynı alacaksanız metzeller, dunlop gibi iyi marka alın. Bende bir ara lastik arayışında bulundum ve gereken ölçülerde takım olarak bulamadım fiyatlarda uçuk çıkınca bir müddet beklemeye almıştım.
Dunlopta tam ölçü mevcut ama oda 110+180 Özellikle arka lastik problem bulunamıyor. Hyosung/S&T motoru buradan tebrik ediyorum.
Metzeller tek arka için 235 demişlerdi oda ölçüsü farklı 150x90x15 (arka lastik ebatı için alınabilecek tek piyasada bulunabilir ölçü bu )
Uygun fiyata kaliteli marka lastik bulan olursa dükkanın iletişim bilgilerini, ölçüleri ve fiyatları paylaşırsa çok hora geçer....