Arkadaşlar merhaba...
Muhabbetin orta yerinde kesinti yaratıyorum, kusura bakılmasın.
Ben motosiklet (fiyatı ve şekli uygun diye Hyosung GV 250) almayı düşünüyorum.
Yeni kullanıcıyım (forumda da yeniyim ve motosikletler hakkında herhangi bir fikrim yok) ve Küçükçekmece/İstanbul'da yaşıyorum. Dolayısıyla, aşağıdaki sorularımı yanıtlamanızı rica ederim.
1- Motosiklet kullanmayı öğrnemek adına GV 250 almam uygun mudur?
2- GV 250 ve aksesuarlar için kaç para gerekir?
3- Motosikleti sıfır mı almalıyım? İkinci el nereden bulabilirim?
4- Yılın bu vakti motosiklet almak/öğrenmek için uygun mudur?
5- Motor kullanmayı nerede/nasıl öğrenebilirim?
6- Keeway Superlight 150 alternatifini değerlendirmeli miyim?
7- İstanbul'da (her gün TEM'i kullanan biri için) motosiklet akıllıca efektif bir araç mıdır?
Hoş geldin.
Bu muhabbet 2005'den beri sürüyor bitmesini bekleyemezsin

Öncelikle hiç motosiklet kullanmadıysam tavsiyem kesinlikle eğitim alman. Honda bu işi çok güzel yapıyor ve 2 günlük eğitim karşılığı olarak da 350 TL alıyor yani makul. Her ne kadar kabul edilebilir bir bahane olmasa da param yok deyip biraz yardımla kendin de kullanmayı öğrenebilirsin. Ben dahil çok kişi bu şekilde yapar ama eğitimlerde öğretilen sadece motosiklet üzerinde durmak değildir, yani gereksiz bir şey gibi düşünme. Ama yine de kendim öğrenirim diyorsan önce forumdaki güvenli sürüş tekniklerini okuyarak başlayabilirsin.
http://www.motosiklet.net/forum/surus-teknikleri/
Sorulara gelirsek;
1- Başlangıç için gayet uygun bir motosiklet, tavsiye edilir.
2- Kaç para gerekeceği senin alacağın motora göre değişir. Eli yüzü düzgün bir ikinci el motor yaklaşık 5000 TL'den başlar sıfırını da 8500 gibi satıyorlar. Sıfırında aksesuar olmayacağı için alacağın aksesuarlara göre değişmekle beraber ortalama 500-1000 TL arası aksesuar masrafın olacaktır.
3- Sıfır ya da ikinci el almak tamamen senin seçimin olan bir şey. İkinci el olarak alacağın motosiklet sağlıklı bir şekilde kullanılmışsa -ki bunu servislere baktırarak öğrenebilirsin- sorun çıkaran bir motor değil. Yani tamamen sana kalmış keyfi bir şey kaçıncı sahibi olacağın. Ama ilk defa motosiklet kullanacak birisi olacağın için ben kesinlikle ikinci el almanı tavsiye ederim. Çünkü bir süre sonra, aslında tarzının bu motor olmadığını düşünebilirsin, belki 1 sene sonra daha büyük hacimli bir motosiklete geçmek isteyebilirsin hatta motosiklet kullanmaktan bile vazgeçebilirsin. İkinci el alırsan böyle durumlarda satarken daha az zarar edeceğin için
bence ikinci el al.
4- Bu mevsimde fazla motosiklet kullanamazsın ama aslında daha iyi olur. İyice motosiklete alışıp öğrenene kadar ara ara kısa mesafelerde kullanırsın. Yaz başında falan alırsan havanın güzel olması ve o heyecanla sürekli gezmek isteyeceğinden acemiliğe bağlı kaza yapma riskin daha fazla olmuş olur.
5- Başlangıçta yazdığım gibi Honda güvenli sürüş okulu tavsiyemdir. İlle de kendim öğrenecem dersen forumda belirttiğim konu ve bu motosiklet eğitimi hakkındaki kitapları okuyarak başlayabilir sonrasında önce trafiğe kapalı alan olmak üzere yavaş yavaş motosikletle trafiğe çıkarsın.
6- Keeway'le bu motoru karşılaştırmak ayıptır, hiç düşünme

7- Motosiklet herkes için akıllıca bir araçtır ama İstanbul'da hangi yolu kullanacak olursan ol, akıllıca bir araçtan öte bir gerekliliktir.
Aramıza katılmayı düşünüyorsan adını, yaşını falan yazarsan az da olsa tanışmış oluruz.