Herkese merhabalar, aramıza yeni katılanlara hoşgeldin diyorum
Uzun zamandır foruma giremiyordum. Son bir ay içinde bitirme projesi, kına, düğün, balayı gibi ufak işlerim vardı çok şükür kazasız belasız geçti hepsi
İki haftadır motoru sürmüyordum ve bugün motoru çalıştırdığımda önceki mesajlarımda bahsettiğim gaz yememe problemi tekrar oldu. 7-8 kere stop edip tekrar çalıştırdım düzeldikten sonra da yola çıktım. 2-3km gittikten sonra sorun tekrar başladı 2-3km de öyle devam ettim. Eve ulaştığımda üstteki egzozun çok sıcak olduğunu farkettim. Baktığımda ise renginin sararmadan bile öte bir kısmının morarmış olduğunu gördüm. Motor soğuduktan sonra tekrar yanına indiğimde renk değiştirmenin kalıcı olduğunu gördüm
Motorun yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve zincirini değiştireli çok olmadı. Avcılardaki servise daha önce iki kere giderek böyle bir sorun yaşadığımı belirtmiştim ama gittiğimde sorun olmadığı için Erdal usta bir şey yapamayacağını söylemişti. Açıkçası şu an canım çok sıkılmış durumda ve ne yapacağımı bilemiyorum. İnternette arattığımda benzer problemleri pek bulamadım. Okuduklarım ve sürerken hissettiklerimi birleştirince yanma odasına havanın az gittiği sonucuna varıyorum. Sebebi aynı mıdır bilmiyorum ama birisi hava filtresinin çatlak olması sebebiyle bu sorunun oluştuğunu yazmış:
http://www.scooter.web.tr/forumlar/...19258-motor-her-zaman-gaz-yemiyor-yardim.html
Hem herhangi bir servise güvenemiyorum hem de güvendiğim Avcılar servisine ise iki seferde de bir şey yapmadığı için biraz kızgınım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.