Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkese merhaba, 20 gün önce GV 250 aldım 2005 model, elektrik tesisatı ile ilgili sorun yaşıyorum, devir göstergesi çalışmıyor ve daha önce elektrik tesisatı çok oynanmış dedi servisteki usta. Elektrik tesisatını komple değiştirme imkanı var mı, bunu komple yedek parça olarak hazır alabileceğim bi yer var mı, bu konuda yardımcı olabilecek daha önce bu tarz elektrik arızası yüzünden tesisatı komple değiştiren varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza dün itibari ile katılmış bulunmaktayım, bir kaç sorum olacak,

0 bir S&T Kanuni GV250 aldım, herşey çok güzel, ideal bir başlangıç motoru bence, bu gece parkettim yağ göstergesine bi göz gezdireyim dedim sanki yağ çok çok az hatta yok gibi geldi, ilk kez bi motor aldım bilgisizim malesef aldığım yere de sormuştum yağ koymam gerekir mi hani sonuçta 0 ne bilim, onlar da yok dediler zaten var içinde 1000km'de değiştirecez falan, şimdi içime bi kurt düşmedi değil, sabah tekrar bakıcam da lan yoksa yağsız mı gidiyoruz diye bi düşündüm.. 0 motorlarda içinde yağ hazırdır diye düşünüyorum ?

Bir de rodaj konusunda ne tavsiye edersiniz arkadaşlar, kaç devirdir, kaç hızdır.. Kullanma kılavuzunda 1/2 tur vs. gibisinden şeyler yazıyor ama motorun en optimum performansa kavuşması için sizler ne uyguladınız mesela.. Yüksek devirli bir motor sonuçta ve trafikte veya anayolda belli hızlara ve devirlere bağlı kalmak zorunda kalıyorsunuz bazen, mesela trafikte evet güzel vites değiştirmeler falan ama bir anayolda 5.vites 5500-6000 devir devam etmek gerekiyor 80-90 km/s için. Rodaj için neler önerirsiniz onları da öğrenmek isterim.. Şimdiden teşekkürler herkese :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir başka olay da genelde okuduğum 7.000-8.000 devirli motorların rodajında 4.000-5.000'i geçmemek ama GV250 14.000 devir, orada da bir sıkıntı var gibi sanki, rodajı abartmış olabilirim :) ama istediğim motorumun en iyi şekilde ve en uzun ömürlü, temiz, sorunsuz gitmesi..

Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza dün itibari ile katılmış bulunmaktayım, bir kaç sorum olacak,

0 bir S&T Kanuni GV250 aldım, herşey çok güzel, ideal bir başlangıç motoru bence, bu gece parkettim yağ göstergesine bi göz gezdireyim dedim sanki yağ çok çok az hatta yok gibi geldi, ilk kez bi motor aldım bilgisizim malesef aldığım yere de sormuştum yağ koymam gerekir mi hani sonuçta 0 ne bilim, onlar da yok dediler zaten var içinde 1000km'de değiştirecez falan, şimdi içime bi kurt düşmedi değil, sabah tekrar bakıcam da lan yoksa yağsız mı gidiyoruz diye bi düşündüm.. 0 motorlarda içinde yağ hazırdır diye düşünüyorum ?

Bir de rodaj konusunda ne tavsiye edersiniz arkadaşlar, kaç devirdir, kaç hızdır.. Kullanma kılavuzunda 1/2 tur vs. gibisinden şeyler yazıyor ama motorun en optimum performansa kavuşması için sizler ne uyguladınız mesela.. Yüksek devirli bir motor sonuçta ve trafikte veya anayolda belli hızlara ve devirlere bağlı kalmak zorunda kalıyorsunuz bazen, mesela trafikte evet güzel vites değiştirmeler falan ama bir anayolda 5.vites 5500-6000 devir devam etmek gerekiyor 80-90 km/s için. Rodaj için neler önerirsiniz onları da öğrenmek isterim.. Şimdiden teşekkürler herkese :)

Merhaba, hayırlı olsun. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım, ben de motoru 4 ay önce aldım şu anda 4700de bugün de 5000i geçicem kısmetse. :) Yağ konusunda ben de sıkıntı yaşadım başta, ama GV250'de yağ kontrolünün bir taktiği var önce motoru 3 dakika rölantide ısıtıyorsun, 3 dakika bekle sonra da dik konuma getirip yandaki göstergeden bakıyorsun. Kullanma kılavuzunda da yazıyor. Yağı montajını yaparken koyarlar, yağsız gideceğini düşünmüyorum. Rodaj konusuna da çok takılmaya gerek yok, 800 km'ye kadar gazı yarım aç, sonrasında 1600 km'ye kadar 3/4 aç. 80-90 km rahat görürsün rodajda. Rodaj konusunda da çok gerilmek sıkıntı yaratmak gerekmez. Ama sürekli düşük devirlerde de kullanma, farklı devirlerde kullanmanın motorun daha sağlam yerine yerleşmesine çapakların gitmesine yardımcı olacağından bahsediliyor.

---------- Post added at 09:44 ---------- Previous post was at 08:39 ----------

[/COLOR]Var mı Anadolu Hisarı - Anadolu Kavağı gezisine katılmak isteyen? :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
çok teşekkürler bu sabah baktım da bi sorun yokmuş oh dedim :) tavsiyeleriniz için çok teşekkürler bir de siperlik taktırmak istiyorum uyumlu bir siperlik biliyor musunuz marka model ?

çok teşekkürler bu sabah baktım da bi sorun yokmuş oh dedim :) tavsiyeleriniz için çok teşekkürler bir de siperlik taktırmak istiyorum uyumlu bir siperlik biliyor musunuz marka model ?

En uyumlusu hyosungsource'tan almak. Ben sonbahara doğru şunu düşünüyorum ama yurtdışı kota konusu beni düşündürüyor:
http://www.hyosungsource.com/index....ucts_id=1043&zenid=k3d1sqj8vpse8hi92d7kb06h91

Şu da var gerçi şöyle bişey düşünürsen ama bu tarz siperlikler motoru biraz kebapçı motoruna döndürüyor bence:
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=70&products_id=304

Forumdan Uzaklaştırıldı
Herkese merhaba, 20 gün önce GV 250 aldım 2005 model, elektrik tesisatı ile ilgili sorun yaşıyorum, devir göstergesi çalışmıyor ve daha önce elektrik tesisatı çok oynanmış dedi servisteki usta. Elektrik tesisatını komple değiştirme imkanı var mı, bunu komple yedek parça olarak hazır alabileceğim bi yer var mı, bu konuda yardımcı olabilecek daha önce bu tarz elektrik arızası yüzünden tesisatı komple değiştiren varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Stkanuni sevislerin kablo demetini hazır olarak 125 TL'ye alabilirsin. Ama çok fazla yerinde sorun yoksa mevcut kabloları tamir etmek daha makul olur.

herkese iyi akşamlar..biraz önce iskenderuna geldim yine :( canoz67 ve mrimmortal, aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar..herkese selamlar sevgiler..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Valla rüzgarı pek de sevmedim olayın belki de biraz keyfindeyim o yüzden alttaki daha uygun gibi geldi, bu ay düşündüğüm şeyleri tamamlamak istiyorum. Çok teşekkürler :)

En uyumlusu hyosungsource'tan almak. Ben sonbahara doğru şunu düşünüyorum ama yurtdışı kota konusu beni düşündürüyor:
http://www.hyosungsource.com/index....ucts_id=1043&zenid=k3d1sqj8vpse8hi92d7kb06h91

Şu da var gerçi şöyle bişey düşünürsen ama bu tarz siperlikler motoru biraz kebapçı motoruna döndürüyor bence:
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=70&products_id=304

---------- Post added at 04:31 ---------- Previous post was at 04:26 ----------

Motoru aldıkya artık neler eklesek moduna geçtim :) Egsoz vs. asla orjinalini bozma niyetinde değilim ama hava filtresi olayını araştırdım, tartışılmış baya başka yerlerde yakıtı arttırır, ses toklaşır vs. içinizde deneyen var mı hava filtresi değişimini, aslında yan kapaklardan dışarı çıkan bi hava filtresi de kötü durmaz diye düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Stkanuni sevislerin kablo demetini hazır olarak 125 TL'ye alabilirsin. Ama çok fazla yerinde sorun yoksa mevcut kabloları tamir etmek daha makul olur.

Teşekkür ederim çok sağolun :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:03 ----------

herkese iyi akşamlar..biraz önce iskenderuna geldim yine :( canoz67 ve mrimmortal, aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar..herkese selamlar sevgiler..

Çok teşekkürler, aranızda olmak burdan tecrübe edinmek çok güzel,
Kazasız belasız yolculuklar diliyorum...Saygılarımla

Forumdan Uzaklaştırıldı
Cumartesi-Pazar günleri yaptığımız Kıyıköy gezisi-kampından bir kaç fotoğraf.

Forumdan Uzaklaştırıldı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar