Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

O kadar uğraşıp temizlediğim ve yıkattığım motorum yine çamur içinde kaldı. :salut: :p

oww sayın okuyucular , Rıdvandan inanılmaz bir açıklama geldi :cyclopsan İnanmak çok güç :queen:

Veeeee, gene en temiz Gv hala bende o zaman :thumleft: :pl:

NOT: kendi yıkamamış yıkatmış ! :santa: :pale: bende sevinmiştim uğraştı diye..

Son düzenleme:
@audislave Çok geçmiş olsun. Büyük bir kazadan küçük hasarlarla çıkmışın buna şükür.

Bu arada benim motor stop ettiğinde debriyaja basarak çalıştıramıyorum illa boşa almam gerekiyor. Acaba tüm GV250lerde mi böyle benimkinde debriyaj veya ayaklıkla ilgili bir sensörde mi sorun var acaba? Eğer hepsinde öyleyse değiştirip debriyaja basınca çalışır hale getiremez miyiz bana sanki çalışması gerekir gibi geliyor?

@Slayerrr Ben de senin alarmın aynısından almıştım motoru aldığım gün ama hala evde duruyor alarm:) Acaba bağlantıları nasıl yapacağız? Kabloların ucunu biraz açıp dolayıp soketlere sıkıştıracak mıyız? Yoksa lehim falan yapmamız gerekecek mi? Not: Elimden kablo sıyırma-kıvırma, matkapla delme işleri gelir ama kaynakta pek tecrübem yok:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
oww sayın okuyucular , Rıdvandan inanılmaz bir açıklama geldi :cyclopsan İnanmak çok güç :queen:

Geçen Pazarki buluşmada motorum parlıyordu. :bounce:

Veeeee, gene en temiz Gv hala bende o zaman :thumleft: :pl:

Sen yağmurda çıkmadın mı bugün?

NOT: kendi yıkamamış yıkatmış ! :santa: :pale: bende sevinmiştim uğraştı diye..

Uğraşmaz olur muyum, uğraştım tabi. Operasyon toplam 3,5 saat sürdü. 2,5 saati çantaları sök, zinciri ve arka jantı gaz yağıyla temizle şeklinde geçti -ki jantı temizlemek zincirden bile zor oldu-. Yarım saat yıkama, yarım saat de çantaların temizliği ve takılması. 3 saati tamamen bana ait olan uğraşa kendi yıkamamış diyorsun. :p Bu hafta sonu da nikelajları parlatıp, boyalı kısımlara cila yapacaktım ama Armağan'ın ehliyet alması sebebiyle :p yağmurlar başladı ve 1 hafta yağmurlu görünüyor.

Bu arada benim motor stop ettiğinde debriyaja basarak çalıştıramıyorum illa boşa almam gerekiyor. Acaba tüm GV250lerde mi böyle benimkinde debriyaj veya ayaklıkla ilgili bir sensörde mi sorun var acaba? Eğer hepsinde öyleyse değiştirip debriyaja basınca çalışır hale getiremez miyiz bana sanki çalışması gerekir gibi geliyor?

Normalde debriyaja basınca çalışır ama senin sensör ya da kablolarında bir temassızlık var sanıyorum.

Ben de senin alarmın aynısından almıştım motoru aldığım gün ama hala evde duruyor alarm:) Acaba bağlantıları nasıl yapacağız? Kabloların ucunu biraz açıp dolayıp soketlere sıkıştıracak mıyız? Yoksa lehim falan yapmamız gerekecek mi? Not: Elimden kablo sıyırma-kıvırma, matkapla delme işleri gelir ama kaynakta pek tecrübem yok:)

Ben soketlere bağladım ve lehim yapmaya gerek görmedim gayet sağlam oldu. Montaj için de istersen yardımcı olabilirim. En azından telefonla destek verebilirim gerekiyorsa. Ama öğleden önce arama. :)

Son düzenleme:
Geçen Pazarki buluşmada motorum parlıyordu. :bounce:

Biliyorum, gayette iyi iş çıkarmıştın ve motorun hakettiği değeri görmüştü :wiinkk:

Sen yağmurda çıkmadın mı bugün?

gayette yağmura yakalandım giderken.. tabi işyerine gelir gelmez, meşhur bez setimi çıkartıp temizledim yarım saat :cherry:

Uğraşmaz olur muyum, uğraştım tabi. Operasyon toplam 3,5 saat sürdü. 2,5 saati çantaları sök, zinciri ve arka jantı gaz yağıyla temizle şeklinde geçti -ki jantı temizlemek zincirden bile zor oldu-. Yarım saat yıkama, yarım saat de çantaların temizliği ve takılması. 3 saati tamamen bana ait olan uğraşa kendi yıkamamış diyorsun. :p Bu hafta sonu da nikelajları parlatıp, boyalı kısımlara cila yapacaktım ama Armağan'ın ehliyet alması sebebiyle :p yağmurlar başladı ve 1 hafta yağmurlu görünüyor

Valla helal olsun :rendeer: yıkattım diyince, insan öyle anlıyor ister istemez Aslında yağmur pek farkettirmiyor, yollar biraz kirliyse işte o zaman kötü.. yoksa o kadar kirlenmiyor motor..(seni ayrı tutuyorum malum metrobüs zımbırtısına her yer toz toprak ) :bounce:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
yollar biraz kirliyse işte o zaman kötü.. yoksa o kadar kirlenmiyor motor..(seni ayrı tutuyorum malum metrobüs zımbırtısına her yer toz toprak ) :bounce:

İşte o toz topraktan kurtulmak için arada atölyeye inip kompresörle hava tutuyordum ama çamura dönüşünce yapacak bir şey yok.
Sen motor temizliği konusunda paranoyaksın, beni de öyle yapmaya çalışıyorsun ama olmayacam. :p

Sen motor temizliği konusunda paranoyaksın, beni de öyle yapmaya çalışıyorsun ama olmayacam. :p

aslında paranoyaklık değilde, biraz titizim ondan olsa gerek..

Şaka bir yana da insanın hayalindeki motora sahip olunca ne yapsan az geliyor..ben 3 seneye yakın bekledim sahip olabilmek için Gv'ye..O yüzden de göz göre göre böyle kalması hoşuma gitmiyor..

Ayrıca çamurlu kalması da metal aksamın özelliğini kaybettiriyor ve zamanla acısını çekmektense, alırım bir kova bez uğraşırım o da zaten süreceği yarım saat birşey..(tam detaylı olmasa da en azından kromajlı ve yapabildiğim yerleri temizliyorum)

selam gece kuşları nasılsınız :p
walla özledim hepinizi ha...ulen ne zormuş bebek bakmak yaw..anam ağladı resmen..bu arada gece gündüz uykular birbirine karıştı.şimdi hanımdan nöbeti devraldım,oğlanı uyutmayı başardım ve size yazayım dedim..ya birkaç gün gelmedik bir sürü sayfa yapmışsınız okumam yarım saatimi aldı.

bu arada oğlumun resmini eklicem amcaları ama öncelikle imageshack bulup yüklemem lazım..hanımın netbuktan yazıyorum benim notbuk sizlere ömür..şimdi arayayım sonra bulup programı yükleyince fotoyu koyarım..

rıdvanıcm bu arada sen yazdıktan sonra baktım harbiden beni aramışsın ama o gün o koşturmacadan sonra bir sürü kişi arayınca ve bende telle ilglenemeyince geçmişe yönelik cevapsız aramaları gördüm ve o zaman tüh dedim..kusura bakma dostum cevap veremediğim için..

hadi bakalım tekrar görüşmek üzere,herkese iyi geceler.. :wiinkk:

Selam arkadaşlar,Çarşamba günü sabah işe giderken kaza yaptım.Anadolu'dan Avrupa'ya köprüden geçtim,az ileride Beşiktaş-Karaköy-Ortaköy çıkışı var.Oraya gelmeden 300 metre öncesinde ben sağ şeridin sağından gidiyorken(emniyet şeridi olamayacak kadar daraldı bir ara yol hatta yolun altında viyadük vardı galiba baya yüksekteydik) aniden önüme bir araç direksiyonunu kırdı.Tahmini hızım 75km civarıydı.Fren yaptım ama herhalde araca da 55-60km ile çarptım,oda yavaş gidiyordu 30 la falan.Ne kaçmaya ne durmaya mesafe vardı.Patlattım sağ arka tarafına ve sağdaki bariyerle araç arasında sıkıştım.Araç bana çarptığını anlayıp sola kırınca motorda sola yattı bende sağa yattım ve düştüm.
Kazada sadece sağ elimi bariyere çarpmaktan kaynaklı bir ezik var,birazcık da kanadı ama onun dışında hiç bir hasar almadım.Eldivenim parçalandı.Zaten korumalar tamdı,yeni aldığım Revit Axiss pantolonun sağ diz tarafı delinmiş daha 5 gün olmuştu alalı:)
Neyse gelelim motordaki hasara;koruma demirim olmasaydı herhalde ya dizlerim ezilecekti yada kırılacaktı.Ayrıca motorda çok daha fazla hasar alacaktı.Sol sis farım kırıldı,Ön cam çizildi,koruma demirinin bükülmesinden dolayı radyatörün sol kısmı biraz ezildi.Ama koruma demiri görevini layıkıyla yerine getirdi,ertesi gün ilk işim demiri aldığım ustaya giderek düzelttirmek oldu.
Çarptığım araç ise 2009 model 320d Bmw.Sol arka tekerleği patladı,nasıl olduysa,tampon haşat,sol fren lambası kırık,bende fazla hasarı var kısaca.Hatta servis çağırdı aracını çekip servise götürdüler,eleman kaldı çevre yolunun ortasında,ben gerekli evrakların fotokopilerini çekmek için beraber benim motorla gittik.
Siz siz olun herzaman gittiğiniz yollarda bile temkini elden bırakmayın,araba çıkmaz demeyin,yani o kadar motor vardı,önümüzde arkamızda beni buldu kaza.Zaten kazadan sonra bir sürü motor durdu varmı bişey vs diye bir çoğunu da durmadan geri yolladım sağolun iyiyim falan diye.Eleman bile şaşırdı bu duruma:)
Koruma demiri ŞART arkadaşlar,motoru yeni alanlar kendi koruma giysilerinden sonra,sisi bar,sis farı vs den önce koruma demirinizi alın takın derim ben.Tecrübeyle sabitlemiş oldum.
Geçmiş olsun kardeşim, ben de bugün motorumla ev-iş arası ilk yolculuğumu yaptım bahsettiğn güzergahta. Gerçekten motorla güvenle gidilecek genişlikte yer yok...

evett nihayet ehliyetmi aldım üzerindeki tarihe baktığımda kartım tee geçen hafta basılmış zaten:) boşuna bir hafta beklettiler.
:p Bu hafta sonu da nikelajları parlatıp, boyalı kısımlara cila yapacaktım ama Armağan'ın ehliyet alması sebebiyle :p yağmurlar başladı ve 1 hafta yağmurlu görünüyor.
günah keçisi olmak böyle birşey galiba. Bugun hava güzel yarından sonra bozuyor:(
aslında paranoyaklık değilde, biraz titizim ondan olsa gerek..
ileri temizlik eğitimi için nerye başvuracağız :) Sen mi topluyorsun dilekçeleri :p
gunaydın deyip açılışı yapayım ayakta oalnlar yazsın
Hasan Abi günaydın cam dan dirket gözüme nişan almış güneş sayesinde uyandım normalde bu saatlerde uyanmam huyum değildir :mrgreen:

Motosikleti
Honda sh125
Armağan yarın senin canavarıda görürüz artık yamur yagarsa kıyabilcenmi:p
bugun calısmıyosan pratik yaparsın artık saka makada baya yol yabtın ehliyet alana kadar :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
ridvana ulasamiyorum organizatorunuzun bujiye ihtiyaci var acillll motor kapida yatiyo... esekligimden! usengecligimden! bugunku havanin yarisi kadar guzel olsun yeter bize sahane olacak! ama once benim buji deismem gerek!

evett nihayet ehliyetmi aldım üzerindeki tarihe baktığımda kartım tee geçen hafta basılmış zaten:) boşuna bir hafta beklettiler.
Hadi bakalım hayırlı olsun :)

ileri temizlik eğitimi için nerye başvuracağız :) Sen mi topluyorsun dilekçeleri :p

evet :cherry: önce tem-1 (temizlik için ) belgesi alıyorsun, sonra da eğitim için 2 set mikrofiber bez ( scotch-brite marka ) bir kova,bir sünger lazım..
daha sonra da eğitim ücreti için StyLeOscaR bankası 29052011 nolu hesaba 299 tl yatırıyorsun :queen:

Motosikleti
Honda sh125
ridvana ulasamiyorum organizatorunuzun bujiye ihtiyaci var acillll motor kapida yatiyo... esekligimden! usengecligimden! bugunku havanin yarisi kadar guzel olsun yeter bize sahane olacak! ama once benim buji deismem gerek!

işe motorla gitmedinmi bugün prof yetişir yardımına merak etme :) bende işteyim calısmaca

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne o imalar hasan abey, evet motorla GİDEMEDİM calismadi cunku uhu uhu

Moto park da zincir değiştiriyorum birde yağ değiştireceğim bir ay bir supriz bir masraf çıkmasın

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:24 ----------

Ahmet gecmis olsun Rıdvan halleder

evet motopark dan cıktık :/

zincir 140
Yağ 30
Ön Balata 20
Müşir 5
İşçilik 30
225 tl ohhh rahatladım :)

Bu arada alahtan gitmişim ön fren balatam tamıyle btmiş demir demire sürtmek üzere imiş erdal abi kontol etti ..
Zincir ve yağdan sonra moorun gidişi bile değişti :)

Motosikleti
Honda sh125
bende yeni deiştim ön balatayı iyi oldu :) hadi kaymak gibi süzülasfaltta simdi armagandamı senle :p

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

EVET YARIN KACTA GELIYONUZ ORGANİZATÖR BEY :p

deneme bir iki üç... :p

şu yakışıklıya bujilerini getirin beyler,adamı insanlıktan çıkarmayın :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar