Merhabalar,
Benzin şamandırası olayının felsefesine dün indim arkadaşlar :queen:
Bu şamandıra meselesinin bu kadar yaygın bir dert olduğunu bilmiyordum.
öncelikle yorumlar sorular ve cevaplarını yazayım.
Yerinde olsam söker bakardım kırık mı var kopuk kablo mu var belki de basit birşeydir.Tabi depoyu sökmek gerekebilir sökmeden olsa bile benzini iyice boşaltmak lazım.
evet kardeşim tavsiyelerine uyarak bi söktüm baktım, baktımki mevzu derin önce yapamayacaz diye moralim bi bozuldu.

ale:
merhaba cevahir arkadaşım aynı problem bendede var ustama söledim ve sürekli ful gösteriyo ustamda onun tamirinin mümkün olmadıgını söledi bilgin olsun kural kandan yenisini sipariş edicem bende montajınıda kendim yapıcam basit bişiy zaten bilgin olsun
Belki takılı falan kalmıştır şamadıra. Benzin musluğunun yanında 2 tane vidası var. Onları söküp bakabilirsin. Nasıl olsa bozulacak bir şey yok zaten bozuk. Dopu boşaltmayı unutma tabi. Ayrıca şamandıranın stkanunilerde farklı olduğunu sanmıyorum. Hem görünüş aynı, hem de değiştirilmesine gerek yok. Benzin pompası falan olsa tamam. Bence sen başka bir servisi daha ara.
sökmeden önce biriki yeri aramıştım zaten biri kuralkanınki hyosunga uymaz dedi diğeride getir bi bakalım dedi başka bi marka söyledi onu uydururuz oraya dedi fiyat sordum 60tl deyince vazgeçtim. Slayerrr in dediği gibi zaten bozuk daha ne olabilirki deyip uğraşmaya karar verdim. floy kardeşim sipariş vermeden önce yazımı sonuna kadar oku belki gerek kalmaz.
benım samandırada bozuk mtooru aldıgımda bu yana pek uzerıne dusmedım sıpars yada uygun fıyata bulan arkadasım olursa bana da almasını ısterım parası ne ıse vermeye hazırım.
samandıra dedım bu cok onemı yok ustelemeddım.hyosung parcasını benım memlekette bulmak zor pesını de kovalamadım haberleselım arkadaslar
kardeşim umarım yazacaklarım umarım seninde sorununa çare olur.
Gelelim yaptıklarımıza ve fotolara,
Önce olayın merkezine ulaşmak için sürücü selesini, hemen sol altındaki kapakta bulunan kilidi kontak anahtarıyla çevirerek seleyide yukarı çekerek öndeki tırnağından kurtarıyoruz. sonra seleyi ön tarafa doğru çekerek arkadaki takıldığı yerden kurtarıp sökmüş oluyoruz. (amma ayrıntıya girdim haa :mrgreen
Seleyi sökünce depoyu sökmek için iki vida çıkıyor karşımıza. onları sökmek depoyu sökmek için yeterli olmuyor tabii. deponun altında iki hortum var birde kablo bağlantısı. biraz payları var depoyu bir kişi kaldırıp diğeri bağlantıları ayırmaya yardım etmeli. kablo bağlantısını sökmek kolay fişli bir soketi var bu şamandıranın kablosu. hortumlardan uzun olan karbüratöre gidiyor depodaki benzin azaldıkça hava alması için yapılmış sanırım. deponun altındaki benzin musluğundan çıkan hortum önemli zira benzin musluğunu off konumuna getirmeyip hortumu çıkarırsanız şakır şakır benzin akar. ben duruma uyandığım için başıma gelmedi.:mrgreen:
depoyu motordan ayırdıktan sonra şamandırayı sökebilmemiz için benzini boşaltmamız gerekiyor. boş ve temiz bir kaba benzini ister benzin musluğunu açarak ister depo kapağından boşaltıyoruz. Dikkat! benzin çok tehlikelidir olay esnasında bırakın ateşle yaklaşmayı sigara içmediği halde kullanan birini bile yanınıza yaklaştırmayın.:queen:
deponun altındaki iki vida ile depoya monte edilen kablolu şeyi (şamandıra) vidalarından söküp yavaşça dışarı çıkarıyoruz.
ben sorun olabilecek herşeyi sırayla yazayım. sıkıntı yaşayanlar hepsini kontrol etsin.
1.şamandıranın fişi çıkmış olabilir.
2.şamandıranın kabloları sarsıntıdan dolayı dibinden kopmuş olabilir.
3.şamandıranın ucundaki minik sosise benzeyen şey ucundan çıkmış olabilir.
4.gelelim benim soruna şamandıranın ortasındaki benzin seviyesini algılayan yer mekanik olarak gevşemiş oluyor.:farao:
Resimdeki motivasyonu artırıcı etkenleri (çay,revani tatlısı) tavsiye ederim.:wiinkk:
arızayı tespit ettikten sonra çözüm için baya bi akıl yürüttük. çözüm olarakta şaşmandıra telinin şamandıranın ölçüm yapan yerinden geçip diğer ucundan çıkan tarafına mini bir yay yapıp bir ucunu oraya lehimleyerek sorunu çözdük.
Böylece ölçüm yapan yerin içerisindeki kontaklar eskiden birbirine temas etmezken artık sağlam bir şekilde deyer oldu.:cat:
çalışıp çalışmadığını ise ohm metre ile ölçerek ve şamandırayı depoya monte etmeden önce sadece kablosunu bağlayıp kontağı açarak bariz bir şekilde benzin göstergesinden dünya gözüyle görüp ondan sonra yerine geri monte ettik. İnşallah uzun süre sorun çıkartmaz. Çıkartırsada artık uğraşmayıp yenisini almayı düşünüyorum.:bounce:
umarım ihtiyacı olan herkese yardımcı olabilmişimdir. Fotolar pek kronolojik olmadı ama idare edin.:mrgreen: