Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
339
Merhaba arkadaşlar;
Key-X hemen ledli bir ampul aramaya başlıyorum, sisler çok lazım oluyor, aküyü bitirmeyen bir sis farına gerçekten çok ihtiyacım var. Bilgiler için teşekkürler....
Merhaba Viceroy;
Kendi motorumun özelliklerini çok inceledim, tüm topicim baştan sona okudum, ama keeway supershadow hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Sen yazdıktan sonra sahibinden.com'a baktım, ama modelini yazmadığın için kewayın hakkında bir fiyat tahmininde bulunamayacağım. 2008 model GV250 den bahsediyorsun, enjeksiyonlu model olduğu için onlarda zaten cdi hatası yok diye biliyorum. Fotoğrafını koyduğun GV250 nin hem koruma demiri, hem de hem de sisbarı var. Ama başka bir GV250 içinse hyosourchten alınan koruma demirinden topicte o kadar da memnun kalmadıklarını okumuştum. Yurtiçinden almanı tavsiye ederim. Sisbar hakkında yorum yapamayacağım. 1.500 km deki GV250 zaten rodajı tamamlamıştır. Ayrıca nasıl bir rodaj yapacaksın ki?

Canan Hocam;
Motoru ilk aldığımda egzos tamamen açık odluğu için patlatma yapıyordu. Erciş ilçesinde bir motosiklet tamircisine götürdüm, ilk defa GV250 ye bakım yapacaktı, bende eğer süpap ayarı yaptırırsam patlamayı keseceğini düşünmüştüm. Tamirci söküp baktığında bunların süpap ayarlarının otomatik olduğunu, bunlara süpap ayarı yapılamayacağını söyledi. Sadece 2 motor arasında senkronizasyon ayarı yapılabileceğini söylemişti. Şimdi sizde süpap ayarı deyince kafam karıştı. Teşekkürler...
 
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
57
Merhaba arkadaşlar;
Key-X hemen ledli bir ampul aramaya başlıyorum, sisler çok lazım oluyor, aküyü bitirmeyen bir sis farına gerçekten çok ihtiyacım var. Bilgiler için teşekkürler
Led ampüllerden gerçek sis farı kadar performans alamazsın haberin olsun.
Daha öncede söylediğim gibi ancak aydınlatmaya yardımcı olabiliyor.
 
Katılım
14 Haz 2009
Mesajlar
405
Cevabın için teşekkürler canan abi daha önceki çin malı motorumda daha 1000 km'de sübap ayarı yapmak gerekmişti gv250'de buna gerek olmayacağını tahmin etmiştim zaten çekişinde herhangi bir sorun yok ilerde olursa o zaman bakacağız artık.
Ayhan abi otomatik sübap ayarı nasıl birşey tam bilimiyorum fakat tahminim bizim motorlar öyle değildir çünkü daha teknolojik motorlarda bile sübap ayarı yapılıyor diye biliyorum.
Sahibinden.com'daki koruma demirini aldığımız adam sisi bar ve çanta demiri aparatını yapıyorum diyordu yapım aşamasında olan halini görmüştüm rahat bir sisi bar olacak gibiydi eğer yapmışsa oradan da alınabilir.
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Mar 2005
Mesajlar
995
Yorumlara eklenecek bir şey kalmadı bu arada resimdeki motorda benim motorum çarşbaşı / yalıköyde çektiğim foto güzel çıkmış :cherry:
 
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
747
Günaydın Arkadaşlar,
Ayhan Hocam, senin verdiğin bilgiden sonra servis kitapçığını tekrar bir karıştırdım. Sübap ayarı otomatik değil, bugüne kadar hep duyduğum ve bildiğim gibi manuel :)
Zaten otomatik olması Mustafa nın da dediği gibi bu teknolojideki motorlar için fazla lüks olur :) Otomatik mesafe ölçüm tertibatı ve otomatik sübap hareket tertibatı zaten motor bloğuna sığmaz.
Bence o ustayı bir sorgula sen, hatta ezbere konuşan ustalara motoru emanet etme bence. Muhtemelen anlayamadığı için öyle demiştir sana.
Eğer ihtiyaç varsa, sübap ayarının nasıl yapıldığının resimli detayları var bende, gönderebilirim.
 
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,585
Değerli cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.:rendeer:
İlk mesajımdaki belirsizlikleri biraz açayım;
Dayımdaki supershadow 2007 model 24.000 km de. Whıtehair iyi tanıyor motosikleti temiz ve sorunsuzdur.

Takasa giren motosiklet globalden kalma şasi 2007 model ama ruhsat 2008 işlenmiş bilirsiniz bu durumları :) Dolayısıyla karburatörlü.Cdi şansa kalıyor en kötü ihtimalle hata çıkarsa mr.Lee sağolsun getirtmek lazım koreden.
Çanta koymak için sisibar arkasındaki aparat hyosunsource'de 90 tl kargo dahil 100-110 olur heralde.
Bu motosikletin gümrükte takılı kalmış Globalin malları sonradan pazarda alıcısını buldu 130-150 tl arası orjinal sisibarı servisim temin edecek. Ben alt yapı olsun diye fikir sordum piyasa anlalizi olsun diye.
Canan şüpheci yaklaşmadım çünki motosikletin ilk sahibini biliyorum. Bir takım sürtüşmeler ve global ile mahkemeleşmeler sonucu motosiklete küsülmüş ve netlik kazandıktan sonra satışa çıktı. 1500km kesinlikle doğru oynama yok. Anlamadığım ilk 2 vitesin neden sert ve kemikli kalacağı noktası. Balata seti ve yayları değişse yumuşama olmuyormu? Hiç deneyen olmadımı aranızda?
coşkun,rodajın mantığı benim için şudur;
Rodaj sırasında vites degişimlerini hızlı yapmakta fayda var. Mümkünse devri çok asagılara düşürmeden diger vitese geçin. kavradıgı yerde bırakıp azar azar gaz açıp orta devirlerde sürelim.motoru çok boğmalardan kaçının. Erken vites atmayın. Ani gaz açımlarından kaçının. Torku alt devirde iyi mi acaba gibi denemelerden kaçının.Motoru zorlamayın. Arkaya artçı almayın, çok rampa dik yokuş çıkmayın. Devir çevirmeyecegiz. 2000 km sakin kullanıp ilk bakımını ve kontrolleri yapıp ondan sonra diledigimiz gibi kullanabiliriz. Sonrasında otobanda yüksek sürat ve devirde motosikleti inlettiğiniz zaman yanma odası ve çıkışlardaki birikintileri atar ve sağır motosiklet hissini de aşarsınız.Bu hareketi zaman zaman yapmak motosiklete iyilik etmektir.:bounce:
 
Son düzenleme:
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
339
Canan Hocam Merhaba;
Sanırım haklısınız, burda elimizdeki imkanlarda malum, başka usta değiştirme şansım da yok, çünkü başka usta yok. Nasıl yapıldığını gönderseniz bile ben o kadar anlamam, ustada zaten sübaplar otomatik dedi, beklemekten başka çarem yok, seneye tayin olduğumda batı da yaptıracağım artık. İlginize teşekkürler...
 
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,585
Arkadaşlar takası gerçekleştirdik ve gv250'yi bugün dayıma aldık.

Tüm bakımlarını yaptırınca vites geçişleride normale dönmüş oldu.15km kadar kullandım gayet güzel.Yaptığımız işe değdi.Keeway de titreşime az diyorsak bunda hiç yok demek lazım :) Aradaki güç farkıda hissetirdiği iki kat ve tatmin edici düzeyde.

Kilometrenin 1500 de olmasıda sıfır tadı veriyor. :)
Bilgileriyle destek olan her kullanıcıya teşekkürler.Teknik bilgilerim yeteri düzeyde olsada tecrübe ayrı ona da ihtiyacım vardı.
 
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,585
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. :rendeer:
Sıfır ayarında bir motosiklet almışız. Forumda artı ve eksileri paylaşırız artık. Sisi bar arayışımız yarın netlik kazanacak.Fiyatınıda burada paylaşırız. :bounce:
 
Katılım
25 Mar 2008
Mesajlar
527
viceroy belasız kazasız sürüşler dilerim dayına...

bende topicte oldukca yeniyim iki sorum olacak sizlere:

1- şehiriçinde dur kalklarla yaklasık 50 km yol yapınca bacaklarımda hissedecegim şekilde motorun ısınması normal mi acaba? önceki motorlarımda 100km de falan hissettigim sıcaklıgı daha kısa mesafede hissetmem tedirgin etti beni. acaba acemiliğimden ötürü telaş mı yapıyorum?

2- yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve vitesler hala sert geliyo malesef:( hızlanmasında bi sorun yok motorun ancak son iki gündür motor sıcakken kalkışlarda sadece 1 seferliğine debriyajı bırakırken hafif cayırtı gibi bir ses geldi. hemen durup tekrer kalkış yaptıgımda olmadı 5 sefer denedim hiç olmadı bi daha tamirciye gittigimde de sorun olmadıgı için anlasılamadı sorun.acep bu şekilde bişeyle karsılasan oldu mu?
 
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
476
Arkadaşlar merhaba hafta sonu Çorum'dan Isparta'ya gidip geri döndüm. Böylece bir günde 700 km ile yeni rekoruma ulaştım :) . Uzun yol performansına bayılıyorum bu motorun tıkanma şişme yapmıyor. Uzun gezilere çıkmanızı tavsiye ederim.

Pazar günü Eğirdir Gölünde motosikletli bir grup vardı. Fakat ben oraya araba ile gittiğimden kaynaşamadım. Ancak yolda ya da molalarda karşılaştığım motorcularla sohbet etmek çok zevkliydi.

acoskun hocam çıkacağınız gezide yanınıza içlik almanızı tavsiye ederim sabahları artık havalar soğumaya başladı.

vıceroy yaptığınız takas umarım sizi mutlu eder.

nahzuvay ben yalnız ilk sorunuza cevap verebileceğim kusura bakmayın. Sıcak hava ve sıkışık trafik birleştiğinde gerçekten de motor ısınıyor. Fakat biraz yol açılınca hava sıcak ta olsa bir süre sonra motor soğuyor. Uzun yolda ise bahsettiğiniz şeyi bir kere yaşadım ama o gün giderken bana çarpan rüzgar bile yakıyordu beni.

Arkadaşlar gezi fotoğrafları ile hiç ilgilenemedim kusuruma bakmayın. Bir kaç hafta içerisinde yayınlarım fotoları.
 
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,585
canantas,nahzuvay,timoti teşekkürler.
Dün motosikleti sürdüğüm zaman hayatımda gördüğüm en sert vites demiştim.Bugün teslim alıp sürmeden önce yağını Shell advance yarı sentetik API SG 10w40 ile yenileyip,manetten ayarını yapınca yumuşak oldu.Hatta müzmin sorun olan boşa geçmeme olayını bekledim o bile olmadı. Kullanım kitabında tavsiye edilen yağı ve özellikleri kullanın mutlaka. Benim gv650 API SL öneriyor ki bu standart sözde motosiklet için üretilen hiçbir markada yok.En iyimser seçim castrol o da API SJ. Gv250 deki yağı kullanınca vites kemikli olduğu gibi rahat çalışmadığını hissedebiliyorsunuz motosikletin.
Bu konuyu detaylı analiz ettikten sonra üzerinde motosiklet resmi var diye yolunmak yerine fabrikasının önerdiği tüm değerler ile örtüşen benzinli motor yağı kullanarak bu sorunları aştım.
sözün özü uygun yağı kullanın,manetten ayarı verin.Isınma olayı 20 km ye kadar üst devirleri yokladığım halde olmadı.Onu bir göstermekte yarar var derim.:bounce:
 
Katılım
9 Şub 2010
Mesajlar
84
harika bi takas olmuş güle güle kullanın motoru. Isınma konusuna gelince havalar aşırı sıcak bence normal biz bile motor kadar ısınıyoruz :)
 
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
339
Viceroy;
Allah hayırlı uğurlu etsin, güle güle kullan.
Timoti, tavsiyene uyup bir de içlik alacağım. Bu benim ilk uzun yol deneyimim, belki bu uzun yolda herkesten daha fazla uzun yol yapabilirim. Timoti, bu zamana kadar duyduğum günlük en uzun yol rekoru sizde, tüm topici okumuştum, bir günde bu kadar uzun yol duymamıştım. Tebrikler..
Canan Hocam;
Ön fren balatalarını değiştrim, bir de ayak freni ayarını yapayım dedim, harika oldu. Çok teşekkürler...
 
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
747
Ne demek Ayhan Hocam.
Asıl ben verdiğim bilgilerin yararı oldukça seviniyorum! Faydalı olabildiğim için mutlu oluyorum!
:)
 
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,585
Arkadaşlar sisibar arayışım sürüyor.Bahsettiğim yedek parçacıda gv650 için varmış ama gv250 için sisibar yok. Hyosungsourceden baktım gözüme takılmadı! Orjinali nerede kaç para bilen varmı? Mesela s&t kanunide bu aksesuar satılmıyormu?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst