günaydın arkadaşlar..
rockchy arkadaşım aramıza hoşgeldin.sanırım şuan en gencimiz sensin galiba..
sana hemen bir abi tavsiyesi sayfa oldukça fazla ama bir uçtan fırsat buldukca bizim başlığın tüm sayfalarını oku.sıkılmadan ilgi ile oku,aklına gelen tüm soruların cevabını bulacaksın..:cat: daha sonra yinede aklına takılan bir durum olursa biz seve seve yardımcı oluruz.
maverick arkadaşım sende hoşgeldin.şimdi gelelim caner ile tartışmana:
gv250 yüzdeyüz kusursuz bir makine değildir.her motorun kendine özgü kusurları karakteristik özellikleri vardır.bunlara japon motorlar da dahildir.yalnız oturuş pozisyonu olarak bir scooter ile bir cruiseri karşılaştırırsan bu tamamen cahillik olur.gelelim masai ile gv250 nin karşılaştırılmasına.masainin boyutlarına az önce bakmış biri olarak söylüyorum ki masai grand eagle250 nin boyutları gv250 den büyük değil.hatta gv250 ile yan yana koyarsan aradaki farkı bile görebilirsin.zaten motorsiklet camiasındaki kimse masai ile gv250 yi kıyaslamaz bile.küçümsemek istemem ama beygir gücü bile gv250 nin yarısı neredeyse.ha sen venox250 ile gv250 yi karşılaştıralım dersen eyvallah.o zaman sorun yok.başa baş keyifli bir karşılaştırma ve eleştiri yapılabilir.sonuç olarak sen zaten motorların sadece oturuş pozisyonlarını ve selenin rahatklıklarını karşılaştıracaksan o zaman kıyaslama faktörün tamamen değişir.ben masai250 nin selesine hiç oturmadım.ama hemen bir öz eleştiri yapayım; ben şahsen (kişisel fikrimdir) gv250 nin selesini pek beğenmiyorum.hatta daha önce de bahsetmişimdir,uygun bir zaman bulursam değiştireceğim yada üzerinde oynama yapacağım selenin..dış bükey bir sele olduğu için kalçanı zamanla uyuşturuyor.her motor zamanla kalçayı uyuşturur ama sanki içbükey kalçayı saran seleler daha rahat ettirecek gibi düşünüyorum dolayısıyla gv250 nin selesi bence rahat değildir.kişisel fikrimdir ve kalçadan kalçaya değişiklik gösterir

:cat:
motorun çatır çutur sesine gelince sıfır km motor çatır çutur ses çıkarmaz ya yağ koymamışlardır o yüzden çıkar o ses :mrgreen: yoksa bizim motorların hiçbirince çatır çutur ses çıkmıyor.bu şikayetini bizimle paylaşan arkadaşımız olmadı.birde ses de izafi bir kavramdır.yani senin motoradan duymak istediğin ses ile benim istediğim ses farklı tınılarda olabilir.dolayısıyla ses olayını da tartışmaya koymak tartışılır.
son olarak diyeceğim scooter yerine cruiser bir motorla karşılaştırma yapmak doğru olur ve masai ile venox arasında sadece venox ile kıyaslayabilirsin gv250 yi..
eleştiri herzaman yapılmalı ve ben bizim başlıktaki herkesin eleştiriye açık insanlar olduğunu düşünüyorum ama mantıklı eleştiriler olduğu sürece.yoksa kimse ciddiye alıp cevap bile yazmaz.:bounce::cat: