arkadaşlar herkese selam...
ben hala resim atmayı beceremedim.imageshack i sildim tekrar yükledim ama yine resim yükleyince linkinin alıp kopyalayacağım sayfa çıkmıyor..

r:
bu arada benim motorda iş yerimin otoparkında yatıyor.karacama da bir haller oldu gibi ama daha tam olarak çözemedim.bir gün servisi kaçırınca sabah bindim karacaya ve mesaiye gittim.hiçbir sorunu yoktu.sonra üzerine bırandasını çektim ve akşam servisle döndüm.o akşam güzel bir yağmur yağmış ve rüzgar bırandayı uçurmuş.ertesi sabah mesaiye gelince bırandayı yaklaşık 100 mt. ileride buldum.sonra motorun yanına gittim ve motor yer yer ıslanmış ve çamur olmuş kısmen.sonra motoru çalıştırdım çalıştı.iki gün sonra nöbetçi iken otoparktan aldım,bir güzel yıkayıp temizledim ve güzelce kurutup silip tekrar otoparka binerek götürdüm yine problem yoktu.sonra bırandasını üstüne örtüp gittim.o akşam yine rüzgar çıkmış ve bıranda yine uçmuş ( bıranda da hiç uçmazdı lastikleri var çünkü genelde hep tutardı,şimdi rüzgarla uçuyor ) sonra ertesi sabah gidip baktığımda motoru çalıştırmaya çalıştım.marşa basıyorum marş almıyor.hiçbir ses dahi çıkarmıyor.yani "gık,tık" gibi seslerde çıkmıyor.acaba aküsünde mi problem var dedim farı yaktım far yandı,boşa alınca boş lambası da yanıyor ama marşa basında marş almıyor.sonra arkadaşlarla vurdurarak çalıştırdık çalıştı ama gaz verince yine stop etti,tabi bende tedirgin oldum ne oluyor diye.sonra yine vurdurduk yine çalıştı bu sefer çalışmış vaziyette 10 dk beklettikten sonra bindim vitesi 1 e taktım yine stop etti.yine vurdurduk yine çalıştırdım bu sefer boşa almadan direk gaza basıp hareket ettirdim,yaklaşık 40 mt falan gittikten sonra gaz verdikçe gazı kesik kesik almaya başladı alıyor sonra yığılıyor sonra tekrar alıyor derken yine stop etti.bende vaktim olmadığı için parka koyup üstüne brandayı örttüm ve uçmasın diye bıranda üzerinden iplerle bağladım karacayı..bu arada marş butonunun olduğu kısımda problem var gibi geldi,çünkü bir defasında da butona düz şekilde basında almıyor ama butona aşağı doğru bastırınca çalıştı,içini söküp oksitlenme mi var diye bakacağım,zira sol tarafta kornaya basınca normal olarak bişi çalmazken,butona aşağı doğru basınca korna çalışıyo.
yıkarken cdi ünitesine su gelmedi o şüpheleriniz varsa ona bizzat dikkat ederek kendim yıkadım.motorda benzin olmadığı şüphelerim var ama normal şartlarda 50 km kadar gidece benzinim olduğunu düşünüyorum ( en son depoyu doldurup km yi sıfırladım ve şuan 300 kmde,ama yakıt ibresi normal olarak en aşağıda boş gibi gösteriyor) yani benzin bitmiş olma ihtimali az da olsa var.akü de problem mi var desem.vakti geliyor aslında değişmesi lazım bir ara.ama böle bir durumla karşılaştım,paylaşmak istedim. yani ta antalyadan izmire geldim hiç sorun çıkarmadı ama yağış ve rüzgar motorcazımı felç etti gibi.tam olarak çıkamadım işin içinden..
şuan izinde olduğum için bir de araba aldık ( 2004 model megane scenic'im var artık ) sonra arabayı da izmire bırakıp eşimle birlikte hakkariye geldim. baya bir ihmal ettim motorumu ama gidince bakıcam bir çaresine.. bu arada bizim motorun aküleri kaç tl civarında? kuru tip akü alıcaz demi?
şimdiden bıkıp usanmadan okuyup değerli yorumlarını yapacak arkadaşlarıma teşekkürler..
herkese sağlıklı ve keyifli sürüşler..iyi günler..:cat: