Bizimki gibi v motora sahip bir araçta karbüratör ayarı yaptırmadan önce iki kere düşünmek gerekir. Bunun nedeni ise bizim motosiklerlerde iki 125'lik motorun senkronlanmış bir biçimde çalışmasıdır. İki motorun yakıt hava oranı bir şekilde aynı olmaz ise farklı devirlerde çalışacaklar ve senkron bozulacaktır. Bence gerçekten işini bilen birini bul ve çok zor olduğunu da biliyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:20 ----------
ben bugün yağ, yağ filtresi ve bujileri değiştirdim. Yağ olarak Mobil Extra 10w/40 kullandım yarı sentetik bir yağ. Fakat Castrol speed de kullanılabilir. Buji ngk CR8EIX (iridyum) taktım. GV250 de boş vitese atmak biraz alışmaya bağlı bazen de (özellikle dururken) ikinci vitese geçmeme gibi bir inat da oluyor. Fakat biraz kareket edince hemen vitese geçiyor. Yağını değiştirdikten sonra vites geçişleri biraz daha yumuşadı. Ancak tekrarlarsak boş vitese geçmemesi tamamen ayağınızın alışması ile ilgili. Son olarak ben 15/50 tavsiye etmem 10/40 bizim motorlar için ideal.
Timoti, açıklamana istinaden bir düzeltme yapmak istiyorum. V motorlarda iki adet 125 lik motor yoktur, 2 adet 125cc lik silindir vardır ve her iki silindir deki pistonlarda aynı şafta (krankşaft) bağlıdır. Dolayısı ile senkron çalışmayı istese de bozamaz kimse. Fakat yakıt-hava karışımının rölanti deki ayarının doğru yapılmaması yeterli güçte patlatma oluşturamayacağı için pistonun birindeki patlatma diğer pistondaki yetersiz patlamayı da tölere etmeye çalışacaktır. Bu durumda da olacak olan aslında asenkron çalışma değil, değişken devirli çalışmadır. Yani devir sayısı sabit kalamayacaktır.
Pistonlar zaten aynı şafta bağlı olduğu için, mekanik olarak senkron çalışmaya mecburlardır. Sadece devir (yani pistonların yol alma zamanı) değişken olur ayarsızlık durumunda.