Arkadaşlar K&N hava filtresi takan varmı? varsa performans değişikliği oldumu?Ayrıca benim motorum doğal olarak, soğukken çiğ benzin atıyor. Ama ısındıktan sonra da devam ediyor.Ayrıca gaz kestiğinde egsozlar fazlaca patlıyor.Haliyle bu makinede yeni olduğum için tüm bunların normal olup olmadığını bilemiyorum.İlgilenirseniz beni fazlaca memnun etmiş olacaksınız. Ayrıca alır almaz iridyum bujiler taktım. Saygılar iyi sürüşler.
Motor ısındıktan sonra da çiğ benzi atmasının bir kaç sebebi olabilir.
1- Zengin karışım. Yani hava-yakıt karışımında olması gereken yakıt miktarının daha fazla olması ve fazla olan yakıtın da yanmadan dışarı atılması. Karışımı ayarlarının tekrar yapılması gerekir (karbüratör ayarı).
2- Yanma hücresinin en üzerinde valfler bulunur. Bunlar içeriye yakıt-hava almak için ve patlama sonucu olan egzostu dışarı atmak için belli bir sıra ve zaman ile açılıp kapanırlar. Egzost valfinde bir sorun olabilir (tam kapanmıyor, kaçırıyor olabilir).
3- Bujilerinden biri kıvılcım üretmiyor olabilir (yeni değiştirdiğini söylemişsin ama kontrol etmekte fayda var. Özellikle de buji başına geçirilen kabloyu.)
4- Yakıt pompasını kontrol ettirmekte fayda var ama problemin buradan kaynaklanıyor olması çok çok zayıf bir ihtimal.
Muhtemelen yakıt sarfiyatında yüksektir. 100 km de kaç litre yakıt tüketiyorsun? Hesaplayabilir misin?