arkadaşlar motorun 4000 km bakımı geldi.bakımı kendim yapmak istiyorum.ilk tecrübem olacak.motorun yağ filtresini,hava filtresini ve yağını değiştireceğim.başka yapmam gereken bişi var mı?bir de yağı,hangi marka ve yarı sentetik mi yoksa tam sentetik mi alayım?bujileri 8000 km olunca değiştireyim diyorum.
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
merhaba süleyman
satma sebebim motorun cc sini büyütmek. Yine muhtemelen Hyosung olacak ama Suzuki olma ihtimalide var. İlk tercihim hyo dur. 650cc ye geçmek istiyorum.

.....yav birde bizim motorlar 3 lt yağ alıyor dimi?
1,5 litre hımm.tamam.1,5 litre 10-40 yarı sentetik yağ.şimdi bir usta bulmaya geldi sıra..sağol kardeşim..
Hayır 1.1 litre alıyor fazla koymayın sakın motor heryerinden atmaya başlar yağı.
Zaten yağ göstergesi var.
Motoru çalıştırmadan düz bir zeminde dik tutun eğilip bakın motor kapağının üzerinde ayak frenın orda biyerlerde.
Birde silindirde var o da çalıştığı zaman yağlama yapıp yapmadığını görmek için.
Hadi kolay gelsin
Servis kitapçığında yağ filtresi değişirse 1,5 Lt, değişmezse 1,4 Lt yağ konulmalıdır yazıyor. Ben geçen haftasonu filtreyle birlikte değiştirip 1,5 Lt yağ koydum seviye yağ göstergesinin tam ortasında yani ideal pozisyonda.