Ben de gidon yükseltmeyi planlıyorum Bora. Sanırım senin de boyun biraz uzun. Ben dizlik kullanırken gidon dizlerime çarpıyor dönüşlerde...
pes
Ben de gidon yükseltmeyi planlıyorum Bora. Sanırım senin de boyun biraz uzun. Ben dizlik kullanırken gidon dizlerime çarpıyor dönüşlerde...
Canantaş zinciri ön-arka dişlilerle beraber takım olarak mı değiştirdin.?
Zincir konusunda yanlış bilgilerimiz var sanırım.
Minimum zincir ömrü 30.000 km dir. Ve zincir değişmek cok da fazla çözüm olmaz Ön ve arka dişliler ile birlikde değiştirilmelidir.
Zincir 18.000 km de uzamış olabilir bu durumda bakla eksiltip zincir boyunu düşürmek diğer parçalarla birlikte ömrünü tamamlamasını sağlamak daha doğrudur.
Her nekadar bakla eksiltmek sağlıklı olmasada 18.000 km de zincir değişmek de çok yanlışdır.
Eğerki deformasyon cok fazla ise 18.000 km de olsa zincir dişli takımı komple değişmelidir.
Bu ve benzeri durumlarda hiçbir ustaya güvenmemenizi tavsiye ederim.
Alırsını elinize kullanma klavuzunu oradaki talimatları uygular kontrol edersiniz. Usta olmanıza gerek yok. Değişmesi gereken parçaları tespit etmeniz çok zor değil.
Yağlamada bu klavuzda 1.000 km de yapılmalı dır diye yazıyor. 200 km de bir yapıl yağcıları zengin etmenin anlamı yok dimi![]()
Zincir yağlama ve temizleme konusunda ben mobilette öğrendiğimi gv 250 dede uyguluyorum.hazır sprey yağ ve temizleyicilerin fiyatları bana hep pahalı gelmiştir zaten. Selçuk beyin dediği motor yağını ve yağdanlığı hep kullndım ama tek sıkıntısı yağladıktan sonra cantı ve lastiği yağ içinde bırakması.Son bir aydır rahmetli babamdan kalan yaklaşık 25 yıldır kullanılmayan kauçuklu gres yağını kullanıyorum seyhan 150 de ve gv 250 de diğer yağa göre daha uzun km yapıyor ve çok az sıçratıyor.olumlu ve olumsuz durumlarıda zamanla paylaşırım artık.
bu arada bugun motohobiye gidip sissy bar ve yan çanta taşıma demiri taktıracağım tabi ustanın keyfi gelirse 15 gündür doğru düzgün randevu bile alamadım ustadan .dün de gel dedi .gidelim bakalım .. sonuçları sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacağım..
Merhaba arkadaşlar ben de sonunda motorumu cumartesi günü teslim aldım.. Biraz şanssız bir hafta sonu oldu. Arka çamurluğa bağlanan vidalar gevşemiş onları sıkarken arka stopa giden kablolara zarar vermişim galiba. Kısa devre olmuş ve sigorta atmış. Pazar günü uğraştım çalıştıramadım. Dün aldığım yeri aradım hemen geldiler sağolsunlar. Ücretsiz düzeltip gittiler. Koruma demirini de taktırdım ustaya. Motor daha 50km.de en kısa sürede rodajını tamamlayacağım inşallah.
Arkaya çanta takılabilen sisibar çin motohabiyi aradım. 200 lira dediler. Yan çanta demirleri için de 120 dedi. Hepsi birarada 300 dedi. Bu arka çanta demirinin büyüklüğü nasıl? Taktıran var mı? Ben arkaya biraz büyük çanta düşünüyorum. Yoksa sadece ince deri çantaları takmaya mı uygun?
ben dizlik kullanmıyorum ama yinede rahatsız ediyo biraz yükseltsek fena olmıycak benim aklıma bir fikir geldi ama söküm bakmam lazım. Sende bak istersen gidonun bağlı olduğu ayaklar varya onun altına yuvarlak olan kısıma tornada paslanmazdan bir barça yapıp uzun cibatalarla sıkıştırırsak olur gibi geldi bana
birde yan çanta taşıma aparatı falan nasıl bişey oluyo ölçüleri falan varmı yada bir resmi ben ona göre bir parça hazırlatayım.
Uzun sisybarda yapmalıyım hoş duruyo. Kendi sisybarını uzatmakmı gerekiyo acaba.
peso kadar olur yani
ciddimisiniz yaa
Dizlikle kullanırken deponun çizilmesine engel olabiliyor musunuz?
Dizlikle kullanırken deponun çizilmesine engel olabiliyor musunuz?
brody hayırlı olsun yeni motorun.aramıza yeni bir gv ci katılması çok mutluluk verici bir olay.
şu gidon yükseltme olayının resimlerini gönderin de biz de bakalım
emrah gezi çok güzel olmuş.emeğine sağlık.
sinan abi resimlere baktım ama gv250 ye montajını merak ettim nasıl duracağını..
Brody motorunla uzun kml eri sağlık ve mutlulukla tamamalmanı dilerim.Ben bugün moto hobide sissy bar ve yan çanta demirini taktırdım.sissy bar güzel durdu beğendim.yan çanta demirinide senin isteğine göre ayarlıyor teknik çizim yapma imkanın varsa birebir çıkartır biraz ağır (sissy bar ve yan çanta demirini tam 5 saatte tamamladı) ama temiz ve güzel bir iş çıkarıyor, tavsiye ederim resimleride yarın eklerim inşaallah kalın sağlıcakal..