motor konusunda çok acemiyim sadece ybr 125'i birazcık sürdüm en fazla üçüncü vitese geçtim:bounce

nu da öğrenmek amacıyla motor ehliyetinin direksiyon sınavı için. O ybr çok zevkli geldi cbf i hiç kullanmadım gv yi de kullanmadım ikisine de acemiyim.motor sürmeyi bile bilmiyorum doğru dürüst ama hep bi ilgim hevesim olmuştu motorlara karşı.kısmetse alacağım yakın zamanda kafama koydum.fiyatı tipi herşeyi çok güzel gv nin kafama yatıyor ama geçenlerde arkadaşım kesinlikle alma markasından dolayı falan deyince kafam karıştı birde motoru izmir e götürmesi falan var(suan ankaradayım ama izmir de oturuyorum).izmir de de var bi tane satılık ama 5250 yazmış benim bulduğum 3500 arada 1500ylt var(benimkinin benzin deposunda çökük var başparmağın ucu kadar 2cm capında falan) bir an diyorum al motoru at arabaya götür izmire (aslında oda 120 falan patlar bana ama olsun )
bir yandanda cbf 150 mi alsam izmirden hiç götürmekle uğraşmam garantisi olur markada sağlam (arkadaşımında dediği gibi) ama onun da tipi hiç sevmedim bisiklet gibi kafam karışık ne önerirsiniz arkadaşlar :wiinkk:
:queen:ya ne zor iş ya:queen:
Naklov, hiç motor kullanmayı bilmiyorsan benim tavsiyem önce bir motor eğitimi al. Ehliyet kurslarının verdiği eğitim eğitim değil zaten bunu herkes biliyor. Eğer hiç motor kullanmamışsan CBF de olsa YBR de olsa GV250 de olsa senin için tehlikeli olacaktır. Kendine güveniyorsan çok dikkatli bir şekilde boş arazide felan motora alışma ve tekniklerini öğrenme turları atman gerekir. Yalnız nokta dönüşlerde (özellikle GV ağırlığından dolayı) zorlanabilirsin. Benim tavsiyem önce bir eğitim al, eğitim veren yerler yoksa oturduğun şehirde (ki vardır mutlaka) motoru olan birinden bir miktar ücret karşılığı sana bir kaç ders vermesini isteyebilirsin.
Mesela bende hayatımda sadece 1 gün (1998 yılında) scooter kullanmış biriydim. Daha sonraki 10 yıl hiç motor selesine oturmamış biri olarak 2008 Haziranda ikitekere birden bire gönül verdim. Önce gidip Güvenli Sürüş Eğitiminin ilk dersini aldım. Daha sonra ilk motorum olan GV 250'mi (yavrukuşumu :cherry

aldım. Motor kullanmayı biliyorsan gözüm kapalı GV 250 derim sana ama hiç binmedim diyorsan daha hafif bir motor olan YBR veya CBF tercih etmelisin. Bu benim görüşüm farklı düşünenler olabilir. Karar senin arkadaşım, klişe olacak ama "Eğitim şart"
kardeşimm

montu ve balaklavayı bugün vermişler kargoya feyizoğlundaki arkadaşlar sağolsunlar.. aklınızda bulunsun ben hiç sormadan yurtiçi kargoyla gönderdim 15 liraya.. feyizoğlunun diğer kargolarla anlaşması varmış 5 liraya

onu söylediler sağolsunlar hiç degilse teslim alırken 15 ödemiycem.. ruhsat için çarşamba olur demişlerdi takipçiler.. bende yarın sabah bi arıycam onları.. ruhsatımda gelsinde tam olsun.. ya orhan evin etrafında turladım bir iki kere benim bitek bacaklarım üşüyor.. pantolondamı alsaydık acaba? gerçi kuruş kalmadı varı yoğu harcadım... ilk gelecek olan parayla motorun yagını degiştiricem.. temizleyip zinciri yağlıycam.. aaaa bu gün ne buldum

VOLKAN sagolsun söylemişti ama ben motor almanın verdiği heyecanla unuttum ZİP marka galiba zincir yagı var benim heybelerden birinde.. önce gaz yagı sonrada onunla yapıcam dimi diş fırçası ile? KARDEŞİMM sen git gel hayırlısı ile bir güzel hava yakalayalım.. giyinip kuşanıp sahilde çektiririz fotoları olmazmı? ben zaten resim ekleyemiyorum

hadi git gel artık söz sen gelene kadar düzelticem burda havaları
Kardeşim benim, aslında pantolon sadece kış için değil her mevsim şart. Ama benim sana tavsiyem havalar soğukken fazla kullanma motorunu. Hem bizim motorların orjinal lastikleri sert hamurdan o yüzden ısınmadığında lastiklerden verim bekleme hiç. Bende istiyorum pantolon ama seneye artık. Biliyorsun alırken nişanlıma söz verdim kışın kullanmiycam diye o yüzden pantolonu bu sene unuttum artık

Bacaklarım hariç üşümüyorum diyorsun ama seni birde otobanda görmek isterim bu havada :cherry: Bakiyim o zaman nerelerin üşüyecek :cherry: Şaka bir yana en çok bacakların üşür şimdi. Gerçi sokak aralarında evin etrafında turluyorsun, biraz gezmeye başladın mı soğuk elleri mahvediyor.
Zincir temizleme işinide bulabilirsen gazyağı ile yoksa benzin yada mazotla eski bir diş fırçası yardımıyla temizleyip sonra Volkan'ın verdiği yağ ile yağlayabilirsin. Yalnız bu işlemleri yaparken garajdan çıkar motoru yada altına geniş bir kap koy yoksa mahveder yerleri. Sonradan çok kötü bir görüntü oluşur yerde.
Evet gidip geleyimde bir ondan sonra havalar düzeldiğinde bir sahil turu yaparız seninle. Yalnız çok dikkatli olacaksın di mi kardeşim. Özellikle E5 çok tehlikeli motorlar için...