selam arkadaşlar..
yeni arkadaşımız can aramıza hoşgeldin.motorun hayırlı olsun,kazasız belasız kullanman dileğiyle..
ben de ingilizce sınavı için izmir'e geldim arkadaşlar.buradan kayın biraderimin nişanı için bandırma'ya geçeceğim sonra yine iskenderun çukuru

neyse geçen cuma günü bujileri ve benzin filtresini değiştirdim.işte resimler..
benzin filtresi değişimi çok basit.bazı gv250 lerde benzin filtresi hiç yokmuş diye duymuştum ama bana saçma geldi..nihayetinde ben de varmış

değiştirdim..

bu da eski filtre..

gelelim motorun bujilerini değiştirmeye..bu biraz zahmetli bir iş..bizim motorların en sevmediğim yönü işte bu arkadaşlar.birçok motorda bujiler silindirlerin yan tarafında olur ama nedense gv250 de silindirlerin üstünde.hal böyle olunca iki silindirin de üst tarafına ulaşabilmek için hem benzin deposunu hem de yağ radyatörünü çıkarmanız gerekecektir.

işte arka silindirden çıkan eski buji..değişme zamanı çoktan gelmiş..

şimdi sıra ön silindirde..ben yağ radyatörünün sadece vidalarını çıkarıp,bujiyi takacak kadar boşluk sağlaması için aşağı doğru kaydırdım.tamamen çıkarmadım.ha bir de koruma demiri var arkadaşlar.o da yağ radyatörüne bağlı olunca ilk başta ikisini de çıkarmak geldi içimden ama sonra uğraşmayayım diye sökmeden hafif kaydırıp yer açayım dedim ama inanın komple sökseymişim bu kadar yorulmazdım.siz komple sökün rahat rahat çalışın derim..

işte şu daracık alandan bujiyi değiştirmeye çalıştık.resimdeki arkadaşım mehmet ali 'de sağolsun bana yardımcı oldu.

bu da eski bujiler ve yeni ngk iridium buji.bu arada eski bujiler de ngk marka imiş.dandik bişi bekliyordum..

bu arada son bir hatırlatma..hatta iki hatırlatma:
birincisi yeni aldığınız bujinin takınca üstte kalan kısmında vidamsı bi parça var onu muhakkak sökün öyle takın.(resimde eski bujilerin sökülmüş,vida setleri görülmekte ama yenide yok,sökmekte fayda var..
ikincisi ise arkadaşlarım;bizim motorların buji anahtarı 16 mm olması gerekliyor.ölçümünü yaptım 16mm çıktı kalınlığı,çoğu buji anahtarları büyük geliyor,buji anahtarı alacak olanların bilgisine..benden şimdilik bu kadar ingilizce çalışmam lazım.salı günü sınavım var.herkese iyi geceler..