iyi akşamlar arkadaşlarım..
caner_54 10w-40 kullan yeterli oluyor yaz kış ama çok sıcak bir memleketteysen o zaman 10w-50 kullanabilirsin.
hakan (timoti) teşekkür ederim dileklerin için.senin sölediklerin sayesinde resimli anlatımın sayesinde yan çantaların mantaj demirlerini dediğin şekilde kıvırdım ve eşya koysam bile amartisörlere değmiyor şuan.
devrim o bahsettiğin çantaların bir fotoğrafı varmı?
bu arada bugün mesaideyken karacamın yanına gittim.tekrar jikle ile çalıştı ama gaz yemiyordu jikle ile çalışıyor ama jikleyi bırakıp rölantiye geçince stop ediyordu.sonra yan ayak müşirini kontrol ettim bir sıkıntı yoktu.kabloları takip ettim herhangi bir tahribata uğramış değillerdi.bende tekrar çalıştırdım sesini dinledim.o homurtulu ses gitmiş hırıltı çıkarır gibiydi.egzosa baktım birinden sıcak hava diğerinden soğuk hava çıkıuyordu.panik yaptım hemen silindirlere baktım.ön silindir soğuk,arka silindir ise sıcaktı.korktum acaba tek silindirle mi yolculuk yaptım ben antalya'dan izmire diye.tek silindirle mi yolculuk ediyomuşum diye düşündüm.sonra aklıma benzin geldi,baktım gösterge en dipte.bende rezerve aldım musluğu ve tekrar çalıştım bu sefer jikleyi bırakınca stop etmedi ve gaz verdikçe gazı yemeye kükremeye başladı bende derin bir nefes aldım,hemen vitese taktım stop etmedi.çocuklar gibi sevindim ve işi gücü bırakıp birkaç tur attım gazı verdikçe şahlandı karacam.:mrgreen: bende mutlu bir şekilde sorunun benzinin bitmesiyle alakası olduğuna karar vererek ayrıldım garajdan.ama aklımda soru işaretleri var:
benzinin bitmesi silindirin birinin çalışmasını iptal edermi?yoksa silindirler normal şartlar da aynı anda değilde sırayla mı ısınıyorlaR?
benzin bitti diye motor vitese geçince stop edermi?cdi nin böyle bir emniyet payı varmı?
yoksa bunlar hala var olan ve ileride bana sıkıntı yaratacak problemler mi?ale::silent:

sinan abi teşekkürler.yardımların için teşekkür ederim.çok iyi oldu.
ayhan abi onu araştırıyorum eğer uydurabilirsem paylaşırım sizle.aynı koruma demirleri kullanıyoruz sonuçta..
aaa sürükleyip koyunca oldu allam ya.dur bakayım deneyim..
işte motorun son halini alıncaya kadar geçen süreç..
işte koruma demirimiz çıktı takılacak..
evet..takılıyor..
şimdide sıra geldi peglerin takılmasına..
şimdide yan çantaları takıyoruz..
orjinal ön camı da taktık...
bu arada bu resimdeki de babam.yavaş yavaş motora olan ilgisi artıyor..(bakmayın eski mopedçivakti zamanında sıfır kırmızı süper51 i vardı,hurdaya çıkanak kadar kullandı,yaklaşık 13 sene falan.şimdi bacakları ağrıyormuş ve benim motor çok büyükmüş taşıyamayabilirmiş
)
sıra geldi hyosource'dan sipariş ettiğim sele kılıflarına.onu da taktım,fena olmadı..
en son olarak yine o siteden sipariş ettiğim vites topuk aparatınıda taktık ve karacanın son hali ortaya çıktı..
ve karaca ertesi günkü uzun antalya-izmir yolu için dinlenmek üzere tekrar garaja çekilir..
ohh be becerdim valla..ben hep link alacağım sayfanın açılmasını bekliyordum.halbuki sürükleyip koyunca hemen kendi yazıyor.ne büyük kolaylık oldu..
bu arada antalya-izmir yolculuğumu daha sonra anlatıcam çünkü resimlerin bir kısmı fotoğraf makinemde,makinem de hakkari'de eşimde kaldı.artık o gelince yolculuğu da sizinle paylaşırım..
ha bir de clio hb 1.5 dci den sonra yeni aracımı paylaşayım sizlerle..işte megane scenicim..
![]()