servise geldim lastik taktırmaya, arka lastik mc7 140 90 sava. adam bunlar tubeless degil diye tutturdu. beni mi yiyor ki?
servise geldim lastik taktırmaya, arka lastik mc7 140 90 sava. adam bunlar tubeless degil diye tutturdu. beni mi yiyor ki?
Benim aldığım lastiklerden aldın dimi kardeşim? Openo'dan
Ordan aldım lastikleri MC7 model lastik işte:
Sava MC7 140/90-15 70 R Rear TL M/C sayi: 1 x 135 TRY
Sava MC7 110/90-16 59 P Front/Rear TT M/C sayi: 1 x 95 TRY
TL olunca tubeless, TT olunca da tüplü mü oluyor ne oluyor? Ne dertmiş. Adama arkadaş tavsiyesiyle gittim bi memnuniyetsiz yok bunlara niye bu kadar para verdin on kat iyisini alırdın bilmemne. Son iç lastikli taktı neyse de ondan sonra da egzosa da söyleniyor amma uzun yapmışlar egzosu ne gerek varsa diye. En son hala söyleniyordu dedim kalitelileri 1000 lira filan. Çok pahalıymış 230 ne tipler var usta diye.
Ben yanlış bi lastik mi aldım ya da iç lastikle mi takılıyor da bunlar mı haberim yok şüpheye düştüm adamla da tartıştım gerçi de takıldı iç lastikli filan fazladan da elli iteledi lastikleri alıp çıkıp uğraşmak da yemedi. Neyse güzel şimdilik 130a kadar çıktım düz yolda, titreşim kalmadı hemen hemen önde arkada, fred çakmaktaşlıktan kurtuldum heralde.![]()
Peki hangisini tavsiye edersiniz. ...
İc lastikli olanimi tubles olanimi. ...
Peki hangisini tavsiye edersiniz. ...
İc lastikli olanimi tubles olanimi. ...
Benim anladığım arka tubeless (TL) ön taraf iç lastikli (TT), neyse artık.Yarı yarıya tutturmuş adam olan oldu, iç lastikli kullanacağım ikisini de.
Senin de düz bazsın. Almayı düşünenleri de uyarmış olalım. Bence gayet güzel bi motor bloğundan titreşim oluyor az bişey, daha önceden ön arka bariz titreşim yapıyordu biraz yüksek hızlarda. Tutturmuşlar michellin metzeler bilmemne. Sloven markalarını da koruyalım kollayalım.
![]()
Ordan aldım lastikleri MC7 model lastik işte:
Sava MC7 140/90-15 70 R Rear TL M/C sayi: 1 x 135 TRY
Sava MC7 110/90-16 59 P Front/Rear TT M/C sayi: 1 x 95 TRY
TL olunca tubeless, TT olunca da tüplü mü oluyor ne oluyor? Ne dertmiş. Adama arkadaş tavsiyesiyle gittim bi memnuniyetsiz yok bunlara niye bu kadar para verdin on kat iyisini alırdın bilmemne. Son iç lastikli taktı neyse de ondan sonra da egzosa da söyleniyor amma uzun yapmışlar egzosu ne gerek varsa diye. En son hala söyleniyordu dedim kalitelileri 1000 lira filan. Çok pahalıymış 230 ne tipler var usta diye.
Ben yanlış bi lastik mi aldım ya da iç lastikle mi takılıyor da bunlar mı haberim yok şüpheye düştüm adamla da tartıştım gerçi de takıldı iç lastikli filan fazladan da elli iteledi lastikleri alıp çıkıp uğraşmak da yemedi. Neyse güzel şimdilik 130a kadar çıktım düz yolda, titreşim kalmadı hemen hemen önde arkada, fred çakmaktaşlıktan kurtuldum heralde.![]()
Yukarıda yazdığın bilgileri firmanın web sitesinden aldın sanıyorum. Orada yazılan bilgilerde yanlışlık var, kendileri de bunu söylemişti yani lastiklerin ikisi de TL (tubeless) kullanıma kesinlikle uygun ve lastiklerin üzerinde de bu yazıyor. En kısa zamanda o usta diye geçinen adamın taktığı şambrelleri lastiğinden söktür. Hem arka lastiğin şambrelli kullanıma uygun bir profilde değil (ön lastik her iki tip için de uygun) hem de şambrelli kullanımda lastiğin patladığında lastiğin bir anda tamamen iner (tehlike oluşturur) ve tamiri için lastiğin tamamen sökülmesi gerekir. Tubeless lastiklerde ise lastik patladığında (eğer yarılmadıysa) en kötü durumda bile en yakın tamirciye/benzinciye ulaşana kadar motoru sürebileceğin kadar lastiğin inmez (hatta 1-2 günde bir şişirerek öyle bile kullanabilirsin bir süreliğine) hem de tamir etmek için lastiği sökmene, sökecek yer aramana gerek kalmaz, herhangi bir benzincide / oto lastik tamircisinde 1-2 dakika içinde fitille tamir ettirebilir hatta tamir spreyiyle bile yola devem edebilirsin.
Evet slteden aldim bilgileri. Arkadas tavsiyesine uyunca iste sacma sapan adama denk geldim. Tutturdu herif tubeless degil diye. Tamir olayini biliyorum hem çok istemeden taktırdım, çıkmayı düşünmüştüm de lastikleri tekrar yüklenip başka bir yere gitmek çok işime gelmemişti, bi de ic lastige fazladan para aldi herif. Baska bi yerde cikarttırp atayim suratina.
Lastiklerin üzerinde yazı görememiştim o yüzden de şüpheye düştüm. TL ya da TT diye mi yazıyor? Üzerine yapıştırdıkları kağıtta da TL/TT yazıyordu iyice kafam karışmıştı.
Bir de yabancı sitelerde 110/90/16 59p olan sava lastik Tubed diyor. Arkasının tubeless olduğu garanti ama ön lastik kafamı karıştırdı.
Bir soru daha, bu arka lastik iç lastiği teker inmeden çıkar değil mi? Motosiklete yazık. Saçma sapan adamlarla uğraşıyoruz usta diye. Teker inmeyecekse lastikçide çıkarttırayım iç lastiği. Ufak şehirlerde daha bir sıkıntı bu ustalar bir havalardalar karşı dağları ben yarattım der gibi bi halttan anladıkları da yok.
Evet slteden aldim bilgileri. Arkadas tavsiyesine uyunca iste sacma sapan adama denk geldim. Tutturdu herif tubeless degil diye. Tamir olayini biliyorum hem çok istemeden taktırdım, çıkmayı düşünmüştüm de lastikleri tekrar yüklenip başka bir yere gitmek çok işime gelmemişti, bi de ic lastige fazladan para aldi herif. Baska bi yerde cikarttırp atayim suratina.
lastiği tubeless yapınca o ileri zekalı tamirciye bu uğrayında gösterin bişeyler öğrensin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
şu tatile girelim artık, motoru temizliycem. bu aralar bütün gündemim motorun temizliği:queen: motor bloğunu, altını tüm boyalı kısımları temizleyip cilalayacam ve 2 gün sürücek sıfır gidi yapıcam motoru![]()