Anadolu yakasında usta arayanlar, Nautilus'un karşısında Bay Moto var tavsiye edebilirim.
Merhabalar...
İyi yıllar arkadaşlar.2013 model gv250 sahibiyim daha 5.000 km.Son bir aydır ara sıra F1 ışığı yanıyordu fakat fazla önemsemedim.Onbeş gün önce kadarda motor tekte çalışmamaya başladı servise götürdüm aküden dendi ve garanti kapsamında akü değiştirildi.İlk günler olmuş gibiydi fakat iki gün önce yolda kaldım marşa basıyor fakat calışmıyordu neyse tekrar servise girdi.Bujileri değiştirdik motor calıştı.Servisten cıkarken iki kere stop etti bayada kirlenmişti yıkadım ve tekrar calışmadı kaldı o şekilde cözümü bulamadılar.Acaba sorun nerde?
kardeşim geçmiş olsun öncelikle.yakıt ve enjeksiyon sistemi veya beyin die tahmin ediyorum.ama bunlarıda yöneten beyin olduğu için beyine bi bakmak lazım.bende de 2010 model var benimkide arada bi tam gaz kolunu çevirdiğinde stop ediyor servise götürdüm pc ye bağladılar bişey yok dediler bazı modellerde kronik dediler :silent:
Teşekkür ederim.Serviste aşağı yukarı kesin olmamakla beraber öyle bir şey söyledi.Dediğiniz gibi pc ye bağlayacağız dediler fakat bu serviste yokmuş bir yerlerden gelecekmiş pc.Bir süre kullanamayacağım gibi gözüküyor.Bu sabah tekrar denedim bir umutla.Calışıyor fakat rölantideyken devir saati yavaş yavaş düşüyor ve malüm stop ediyor![]()
Teknik bir bilgim yok konuyla alakalı fakat bujileri değiştirdik acaba buji piponu bujiden ayrı bir organmı?
Çözemedikleri şeye kronik diyorlar, yok öyle bir şey.
Diagnostic cihazı bekleyeceklerine buji pipolarını kontrol etsinler oradan olma ihtimali yüksek.
Arkadaşlar bir sorum olucak bizim motosikletleri yıkarken nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl yıkamalıyız ? Tazyikli su vs tesisata kolay su kaçıyor mu ?
senin bi fikrin varmı bu konuda slayerrr?
Arkadaşlar bir sorum olucak bizim motosikletleri yıkarken nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl yıkamalıyız ? Tazyikli su vs tesisata kolay su kaçıyor mu ?
Diagnostic cihazı bekleyeceklerine buji pipolarını kontrol etsinler oradan olma ihtimali yüksek.
Merhaba arkadaşlar, lastik 27 bini devirdi, dişler iyice azalmış. Çok zorlamadan değiştireyim diyorum. Motoru çok yatırıp etmem, shinko tarzı bişeyler işimi görür fazlasına gerek yok. Ne tavsiye edersiniz? Nereden alabilirim? İnternetten sipariş vereceğim muhtemelen.
Eğer gazı tam açınca stop ediyor dediğin sadece motor soğukken değil herhangi bir zamanda yapıyorsa hava emme basınç sensörlerinde (IAPS) sorun olabilir, beyinde sorun olma ihtimali de düşük de olsa var tabi.
Aynı araba yıkar gibi, tazyikli suyu motora çok yakından tutmadan yıkarsan hiç bir şey olmaz. Yakından tutarsan da bir yerine su kaçmıyor ama etiketlere falan zarar verebilir.
Lastikal'a baktım da böyle sava unili filan yok, coşmuş fiyatlar da.Nereden bulabilirim unili ya da sava lastikleri? İnternetten sipariş verebileceğim bir yer olsa süper olacak. Arka lastik de 160/80-15 alsam olur değil mi? Orijinal ebat bulunmuyor yanılmıyorsam. Shinko candır aslında; bulsam ondan alacağım ama yok meret.
Elbet yatıyor mecbur da gidip de 100le filan viraja girmiyorum pek onu demeye çalıştım.
Şimdilik şunları buldum da dunlop iyi marka gibidir sanki, olur mu bunlar bizim motora, yanlış almayayım. Başka önerileri de bekliyorum her türlü.
Arka lastik:
https://www.motoavm.com/ProductDetails/-dunlop-160-80-15-lastik-d404-tt/407/178
Ön lastik:
https://www.motoavm.com/ProductDetails/-unilli-110-90-16-lastik-un-9811-tl/408/3826
o sensörün yeri nerde sen biliyomusun kardeşim? deponun altında bi yerdedir ama sensörün tipi nasıl acaba?![]()
Unilli internette bulunabilen bir lastik, Sava'ya internette hiç bakmadım ama kendi sitesinden telefonla ulaşıp nereden alabileceğini sorabilirsin, belki direkt satabilirler. Shinko iyi diyorsun ama bu iki lastik de shinkodan çok daha iyi. Ayrıca lastiği viraj için düşünme sadece, bir gün fren yaptığında bir kaç metre erken durmak hayatını kurtarabilir.
Emme manifoldları üzerinde, her birinde birer tane var.