Herkese selam,
Geçen hafta ilk kez sevgili motorumla gezme fırsatı buldum, hafta içi parıldayarak çalışmamı engelleyen hava, yola çıkmamdan bi 15 dakika sonra yağmuru tepeme indirerek keyifle gezmemi de engelledi, baya sağlam ıslandım
İlk gözlemlerime göre motor uzun yolda beni pek yormayacak, gazı az bişey açsam bile gereken tepkiyi fazlasıyla verecek. Gerçi ben çeyrekten fazla açmadım gazı muhtemelen. Sesi de şimdilik yeterli ve tok geldi, ileride ne olur bilemem.
Muayene meselesine gelince, arabamda çok gürültülü bir egsozum olmamasına rağmen kapalı mekanda diğer araçlardan daha gürültülü olduğu bariz belli oluyordu. Geçmez dediler, dedim böyle atmayla olmaz kaç desibel olduğunu ölçmeden böyle yapamazsınız. Bu sefer hakkaten desibelmetre getirdiler

ve 90 dB civarında bir ses ölçüldü, paşa paşa standart egsozu takıp öyle girdim ve geçtim muayeneden.
Bunlar da ilk sürüşün ardından çektiğim resimler, umarım hava bu haftasonu daha iyi olur, daha parıldayan resimler de çekebilirim. (Meteoroloji aynı kanaatte değil :salut: )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:07 ----------
Bu arada otomobillere olan merakımdan dolayı geri basınç konusuyla ilgili şunu da ekleyeyim, Motorsikletler için ne derecede geçerli olur bilmiyorum ancak otomobillerde açık egsoz sistemlerinin geri basıncı azalttığı için düşük devirlerde tork kaybına sebebiyet verdiğini, ancak yüksek devirlerde rahatlama ve cüzzi bir güç artışı sağladığını biliyorum.