Acil cevap ve yardım rica ediyorum.
sevgili arkadaşlar,
bu formun başından sonuna kadar sabırla okudum

( 72 sayfa ) Benim gördüğüm kadarı ile GV 650 kullanıcıları genel olarak motorlarından memnun gözüküyor. Bir kaç kişi çeşitli sorunlardan bahsetmiş ama sonuçta o sorunları da halletmişler sanıyorum. Ben 1 sene önce 2007 model bir GV 650 aldım. 1900 km de temiz görünen bir motordu. Alır almaz debriyaj balatası ile bir sorunum oldu . Global ve Kanuni arasındaki hukuki sorundan dolayı garanti kapsamı dışında olduğu için 250 TL 'lik bir masrafla merhaba dedik. Daha sonra uzun süre herhangi sorunla karşılaşmadan kullandım ( 6500 km ye kadar) bundan 2 ay kadar önce motorda 120-130 km hızdan sonra kesik kesik çalışma , kendi kendine stop etme gibi problemler oldu. bulunduğum şehirde Hyosung servisi de veren bir ustaya götürdüm. Sorunun karbüratörden olduğunu söyledi ve halletti. Ancak bu arada gidonun gevşemiş olduğunu ve civataları daha uzun ve sağlamları ile değiştirdiğini ilaçlayıp çok sıkı bir şekilde bağladığını hiç endişe etmemem gerektiğini söyledi. Neyse motoruma tekrar mutlu mutlu binerken , ne güzel bir motormuş bu , amerikada en çok satan cruisermiş, çok da yakışıklıymış, cruiserlerin en hızlısıymış aman da aman diye severken

)) Başıma ne geldi . şehirlerarası yolda seyir halinde iken yaklaşık 100 km hızla giderken bir de baktım gidon yerinden çıkmış , direksiyon elimde .... Kendi kendime demek benim vadem buraya kadarmış diye düşünürken nasıl olduysa kazasız belasız durmayı başardım . Çok büyük bir tehlike atlattım , hala nasıl düşmeden durabildiğime şaşırıyorum. Herneyse durduktan sonra baktım ki gidonu tutan 2 civata da kopmuş yani kırılmış. Hemen yapan ustayı aradım '' efendim nasıl olur , hiç böyle birşey duymadım bizim civataların kırılması imkansız çok sağlam krom vida taktım ilaçladım falan gibi şeyler söyledi. Motorla yolda kalmak da ne rezilliktir hepiniz takdir edersiniz, üstelik soğuk havada

Götürdüğüm başka bir usta civatatları çok aşırı sıkmanın da kırılmaya neden olabileceğini söyledi. 2 adet daha sağlam olduğunu iddia ettiği 2 civata taktı. Sorunu araştırdım , başka bir GV 650 kullanıcısı arkadaş da bu motorlarda gidon gevşemesinin çok sık rastlanan bir problem olduğunu hatta kendisinin de park halinde iken direksiyonun elinde kaldığını söyledi. Foruma girdim , kullanıcı arkadaşlardan birisi 2. el aldığı motorda da bu sorunun olduğunu yazmış . başka bir arkadaş bu sorunun göürüldüğünü ancak bütün dünyada 6 kez olduğunu Türkiyede ise sadece 1 defa olduğunu söylemiş. Ben bu kadar az olduğunu sanmıyorum. Benim başıma geldi ve ölümden döndüysem bana göre nadir bir problem değildir. Üstelik bu problemi çok ucuza satılan ve kalitesiz olduğu iddia edilen Çin motorlarında bile hiç duymuyoruz. Bunun yanısıra motorun kullanımı yol tutuşu , frenlemesi, ivmelenmesi çok güzel . Zaten değiştirmek de hiç istemiyordum ama sonuçta ölümle sonuçlanabilecek bir olay atlattım . Hatta bu olayı ustalardan başka kimseye de bahsetmedim. Zaten eşim duysa bir daha asla motora binmememe izin vermez

Neyse bana göre ortada bir tasarım hatası var o kadar ağırlığı tutmak için 2 civata yetmiyor , sorun açıdan da olabilir. civatayı çok sıkarsan kırılma riski, az sıkarsan yerinden çıkma riski var. Karbüratördeki sorunu gideren ve kırılan civataları takan usta ise çok GV 650 gördüğünü ve servis verdiğini ve bnim motordan başka böyle bir sorun görmediğini söylüyor. bunun için motoru satmama gerek olmadığını gidonun 2 civatasına ek olarak boyun gibi bir şeyler yapılarak oranın çok sağlam ve garantili bir hale getiriliebileceğini iddia ediyor. Seneler önce motora başlarken bir arkadaşım asla 4 japondan vazgeçme demişti , sanırım haklı çıktı. bunun yanı sıra burada böyle bir tasarım hatası olan motorda kimbilir başka nerelerinde tekrar ne sorunlar çıkabilir diye insanın içinde bir güvensizlik oluşuyor. Bir de şu var biliyorsunuz 2008 modellerden öncekiler karbüratörlü ilerde beyin vs. gibi enjeksiyonludan farklı parçalarda sorun yaşama ihtimalimiz de kuvvetli sanıyorum. Kafam çok karışık bana bu konuda ne önerirsiniz? bineyim mi satayım mı ? Boyun vs falan yaptırayım mı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:47 ----------
Bir de şu var biliyorsunuz 2008 modellerden öncekiler karbüratörlü ilerde beyin vs. gibi enjeksiyonludan farklı parçalarda sorun yaşama ihtimalimiz de kuvvetli sanıyorum. Burada yanlış yazmışım yani ilerde yedek parça sorunu yaşamamız kuvvetli demek istedim , çünki Kanuni S&T karbüratörlü motorun parçalarını getirmiyormuş.