mrock şimdiden sayfamıza hareket getirdin teşekkürler.Verdiğin linkler benim bilgisayarda açılmadı.Bir kontrol edersen sevinirim.
Amerika satışı ile bizdeki satış arası fiyat farkı normal,biz bir kendimize alıyorsak birde devlete alıyoruz. Yani malum vergiler yüksek..
KARBÜRATÖRLÜ SİSTEMLER
Yakıt sistemi karbüratörlü olan sistemlerin genel olarak elemanları; yakıt deposu, yakıt filtresi, yakıt pompası ve karbüratördür. Karbüratörler, yakıt ile havanın karıştırıldığı ve motorun çalışma koşullarına uygun karışımın hazırlandığı yer olmasına karşın yapısından dolayı yakıt ile havanın motorun değişik çalışma koşullarına göre homojen bir biçimde karışmasını tam olarak sağlayamaz. Bu yüzden; teknolojinin gelişimi ile karışımın nasıl daha iyi hazırlanabildiği hava/yakıt karışımının silindirde sıkıştırma sonunda buji ile ateşleme yapan motorlarımızda, karbüratörlü sistemler dışında, benzini püskürten enjeksiyon sistemleri kullanılmıştır.
ENJEKSİYONLU SİSTEMLER
Enjeksiyonlu sistemlerin yakıt sistemi karbüratörlü olan sistemlere göre farklı olan elemanları yakıt deposu ve yakıt deposu içerisinde bulunan elektrikli yakıt pompası, emme manifoltu üzerinde bulunan enjektör gövdesi bünyesinde yer alan enjektör ve yakıt basınç regülâtörüdür. Sistemde bulunan elektrikli elemanların çalışması; elektronik bir kontrol ünitesi tarafından, motorun devrine ve yüküne bağlı olarak, sensorlardan gelen bilgiler doğrultusunda kontrol edilir. Enjektörler benzini çok küçük damlacıklar halinde zerreleştirme görevini yerine getirirler. Motorun düzenli şekilde çalışması için, hava/yakıt karışımının hazırlanması bakımından karşılanması gerekli olan koşullar esas olarak şunlardır;
1-Gereksiz yakıt tüketiminin önlenmesi ve yanmayı garanti altına almak için, hava/yakıt oranı olabildiğince stokiyometrik değerde tutulmalıdır.
2-Karışım, mümkün olduğu kadar homojen oluşmalıdır.
Enjeksyonlu Makinalar
- Motor daha verimli ve stabil çalışır. Yani yakıt tasarrufu ile ilgili bir katkısı vardır.
- Karbüratörlü yapısı daha basittir. Bozulma daha az olur.
- Karbüratörlü elcikteki gaz verme hareketlerine daha duyarlı tepkime verir. stop etme olayı daha az yaşanır.
Karbüratörlü Makinalar;
- Kalkış performansları daha iyidir.:bounce:
Zaten tüketime dikkat ettiyseniz bende 100 km de 5-5.5 litre diyordum enjeksiyonluda ciddi bir fark söz konusu değil.